Sex/Relații 545

10 motive ale problemelor sexuale și soluția lor

Viața intimă — un lucru delicat și imprevizibil: surprizele neplăcute pot „ataca” în pat chiar și pe acele cupluri care trăiesc alături de mulți ani și au reușit să își învețe a doua jumătate.

Blogul nostru a adunat o listă cu cele mai frecvente motive care sunt vinovate de problemele sexuale și de asemenea, a aflat cum să le rezolvi.

Secretul uni sex bun – îl ai în perechea ta? Analizăm variantele

Sentimentele s-au stins

În general, se cosideră că pentru bărbați nu joacă un rol important cu cine să petreacă noaptea. Dar, de fapt, totul nu este așa: ca ambii parteneri să aibă o dorință sănătoasă unul pentru celălalt, trebuie să existe între ei o legătură emoțională.  Doar cu o pasiune, din păcate, nu veți merge foarte departe – cu timpul, ea cu siguranță se va stinge, iar absența sentimentelor va duce la schimbări ireversibile.

Disfuncții cu caracter sexual

De multe ori problemele ne sunt aruncate de propriul organism: unii bărbați sunt nevoiți să se confrunte cu disfuncție erectilă, în timp ce femeile devin ostatice ai anorgasmiei (lipsa totală a orgasmului). Mulți se rușinează de astfel de probleme, îndărătnic ascunzînd aceasta și lăsînd lucrurile la voia sorții. De fapt, ar trebui să se facă exact opusul: cu cît vă adresați mai devreme pentru ajutor la un specialist, cu atît mai repede vă veți întoarce la vechiul mod de viață și la o armonie completă în viața sexuală. Potrivit urologilor, în zilele noastre de la 85 pînă la 90% din cazurile disfuncțiilor masculine sunt foarte bine tratate.

Egoismul

Din păcate, se întîmplă deseori că în relații începe să înflorească consumismul: unul dintre parteneri se dovedește a fi un egoist absolut și nu dorește categoric să aibă grijă de sentimentele celei de-a doua jumătăți. În cele mai multe cazuri, un astfel de păcat se întîlnește mai des la bărbații care nu cunosc un adevăr simplu: tu nu vei experimenta niciodată în sex plăcerea adevărată, pînă cînd partenerei tale nu îi va fi cu adevărat „pe gust”.

Necorespunderea libidoului – un motiv important pentru neînțelegeri sexuale

Situațiile, cînd un partener dorește sex o dată la trei zile, pe cînd al doilea – o dată la două săptămîni, nu sunt o raritate. Vinovate aici sunt nivelurile diferite de libidou: cineva are un nivel ridicat, iar celălalt, dimpotrivă, scăzut. Foarte bine, cînd într-o pereche acest aspect coincide, deoarece constituția sexuală este o calitate înnăscută. Dar dacă nu – încă nu mai e un verdict. Există multe soluții pentru această problemă.

Dacă nivelul libidoului este prea ridicat sau prea scăzut datorită deficienței sau excesului anumitor hormoni, acestea pot fi corectate cu ajutorul terapiei hormonale, dar trebuie efectuate numai sub supravegherea medicului curant. În plus, este logic să studiezi cu atenție toate zonele erogene ale partenerului tău și să înveți cum să le stimulezi în mod corespunzător: crede-mă, abilitatea de a trezi pasiunea cu siguranță nu va fi în plus. La urma urmei, un preludiu erotic de calitate – aproape întotdeauna este cea mai bună cale spre un sex extraordinar.

Anatomia

Cînd dimensiunea penisului masculin diferă semnificativ de volumul și lungimea vaginului feminin, apare inevitabil un disconfort, dureri și chiar anumite răni. Dar nu ar trebui să ne grăbim să rupem relația după prima experiență sexuală nereușită: posibil că ambii parteneri trebuie să-și aprofundeze cunoștințele despre sex încercînd unele poziții speciale care vor permite corectarea oricărei discrepanțe în parametrii anatomici ai organelor genitale.

Este totul în regulă în cuplu? Sexul – iată răspunsul

Conflicte frecvente

Certurile și neînțelegerile frecvente duc la un sex fierbinte numai în filmele de la Hollywood. De fapt, în astfel de circumstanțe, fiecare dintre parteneri începe să acumuleze supărări reciproce, care ucid complet atracția sexuală. Prin urmare, cea mai bună cale de ieșire din această situație – întotdeauna să încercăm să găsim un compromis și, în niciun caz, să nu evităm nespusele: cu cît mai des partenerii vorbesc deschis unul cu altul, cu atît mai calitativ se aranjează mai departe viața lor împreună  și viața lor sexuală – inclusiv.

Nedorința de dezvoltare

Calitatea sexului depinde în mod direct de experiență. Da, toată lumea are prima dată – uneori ciudată iar alteori complet nereușită. Dar unii lucrează asupra sa, opținînd educație sexuală, studiază zonele erogene, avantajele și dezavantajele diferitelor poziții și tehnici ale sexului, în timp ce alții rămîn la nivelul cel mai de bază, fără a dori să dezvolte și să îmbunătățească calitatea vieții lor intime. Este nevoie să spun, care dintre aceste două categorii de persoane în relații sunt mai norocoși?

Problemele psihologice – o piedică pentru sex

În cazul în care partenera este închisă în sine și rece, sau nu primește complet plăcere de la sex, problema poateavea rădăcini în capul ei. De multe ori, prima experiență sexuală este de vină pentru acest lucru: dacă a fost însoțită de durere severă sau disconfort psihologic, o astfel de impresie vie cu siguranță a fost depusă în subconștient și exercită o influență colosală asupra întregii vieți intime a fetei.

Trebuie aici de asemenea, să se atribuie și o educație prea strictă, sfințitoare: copiii care au crescut în astfel de familii se confruntă adesea cu întîrzieri în dezvoltarea psiho-sexuală. Ca rezultat – un libidou scăzut și lipsa dorinței de a intra într-o relație intimă cu un partener, chiar dacă are față de el sentimente puternice. Poate rezolva complet această problemă doar comunicarea cu un psiholog profesionist.

Frica de un eșec

În nici un caz nu te pregăti pentru un fiasco înainte de sex: subconștient așteaptînd că în pat vei face ceva greșit, cu siguranță anume acest scenariu îl vei implimenta în realitate. Nu vă programați la un eșec – pur și simplu relaxează-te și gîndeștete ce plăcere te așteaptă în îmbrățișarea fierbinte a jumătății tale.

Nepotrivirea bioritmurilor

Oamenii vor fi întotdeauna împărțiți în ciocîrlii și bufnițe: cu aceasta va trebui să te împaci și dacă va fi necesar să cauți un compromis. Specialiștii recomandă: de exemplu, dacă unul dintre parteneri seara tîrziu dorește doar să îmbrățișeze perna preferată și să se scufunde într-un vis, îi puteți face un masaj relaxant, care treptat va trece în mângîiere preliminară. Și aici somnul va dispărea, ca și cum nu a fost.

Concluzii, cum să faci sexul mai bun

Și, la sfîrșit, rețineți: dacă partenera ta nu dorește sex, această încă nu înseamnă că în relația ta au apărut problemele. Este posibil că ea pur și simplu nu are dispoziție: o zi grea de muncă, ciclu menstrual sau neajunsul banal de serotonină, care în popor este numit „hormonul plăcerii“. În plus, sexualitatea bărbaților și a femeilor are o mare diferență: așa a fost conceput de la natură că sexul mai slab are nevoie de mult mai puținsex, decît sexul puternic. Deci, dă-i iubitei tale mai mult timp, dar și mai bine – să vorbești cu ea deschis. Este foarte posibil că o pălăvrăgeală banală cu un pahar de vin și o îmbrățișarea caldă să întoarcă scenariul tău de seară în ceva cu totul diferit, într-o direcție mult mai fierbinte.

[poll id=”77″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *