Lifestyle 537

10 sfaturi a oamenilor de success, care trebuie aplicate în zilele libere

Am făcut o listă cu sfaturi din partea celor mai renumiți și mai bogați oameni, cum să ne odihnim, să avem și mai mult succes.
Succesul unei persoane nu este numai în totalul dorinței de a munci, ci și în capacitatea de a-și planifica și petrece timpul pentru odihnă.

Steve Jobs – secretul succesului

Fondator al companiei Apple

Expresia celebră a antreprenorului legendar Steve Jobs: „Lucrurile nu trebuie neapărat să fie importante pentru a schimba lumea” este întotdeauna actual. Trebuie să ne amintim întotdeauna despre lucrurile simple, mici, care sunt atît de importante pentru menținerea echilibrului și a armoniei dintre muncă și viața personală.  Anume zilele libere poate fi timpul pe care îl putem dedica familiei, copiilor și prietenilor. Poate că acest lucru nu va influența creșterea condiției tale financiare, dar acest lucru este necesar pentru a tinge armonie în viață.

Bill Gates – regula unei zile

Antreprenor american, fondator al Microsoft, persoană publică

Această persoană de succes cîndva a spus: „Sărbătorirea succesului – este bine, dar cel mai important să învățați din greșeli și înfrîngeri, luînd lecții din ele”. Învață să gîndești în fiecare zi. Și anume în zilele libere este suficient timp să privim înapoi și să ne gîndim la ceea ce am făcut și ce trebuie  de făcut. Alegeți-vă  o zi personală, cînd vă veți putea analiza munca depusă, să rezumați și să puteți schița mai multe perspective.

Robert Eggers – secretul succesului în trezirea devreme

Regizor american celebru, scenarist, pictor

Oamenii de success în zilele libere nu petrec o jumătate de zi în pat. După rezultatele cercetărilor, timpul cel mai productiv de lucru al creierului  – după o jumătate de oră după trezire. Și durează aproximativ 3, 4 ore. Trezește-te devreme în zilele libere și vei fi întotdeauna lider între concurenții tăi.

Anna Wintour – secretul succesului într-un hobby sportiv

Jurnalistă, redactor-șef al revistei Vogue

Această celebră femeie de afaceri petrece o oră pe zi jucînd tenis. Oamenii de succes întodeauna se ocupă cu un sport preferat. Oamenii care au ajuns la înălțimi mari, înțeleg importanța nu numai a minții, ci și a corpului. Acordați cel puțin 2 ore pentru antrenamentul sportiv: vizitați sala de sport, înotați în piscină, faceți plimbări cu bicicleta. Chiar dacă nu aveți nimic ce face sîmbăta seara, nu vă grăbiți să vă așezați lîngă un televizor cu un pahar de vin și pizza dar ocupați-vă  cu munca fizică preferată. A duce un mod de viață  activ – o cheie importantă a succesului.

Benjamin Franklin – secretul este în planificare

Unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii, om politic

Treziți-vă cu întrebarea: „Ce trebuie să fac astăzi?”. Oamenii de succes înțeleg cît de important este stabilirea obiectivelor zilnice. Prin urmare, zilele libere nu sunt o excepție. Firește, este necesar să stabiliți timp pentru odihnă, plimbări și comunicări cu prietenii. Dar întotdeauna trebuie să știți și să vă amintiți că lenea nu duce la succes. De aceea, planificați-vă timpul.

Oprah Winfrey – succes = armonie cu sine

 

Prezentatoare a televiziunii americane, actriță, producător de film,persoană publică

Cei mai renumiți oameni întotdeauna găsesc timp pentru liniște și să se relaxeze. Ei petrec cîte 20 de minute de două ori pe zi. Yoga  este folosită în practică de majoritatea oamenilor de succes. Meditația ajută să eviți stresul, îmbunătățește eficiența muncii și îmbunătățește dispoziția. Și chiar în zilele de odihnă, cînd sunt multe alte treburi de casă, oamenii de succes găsesc timp pentru liniște. Și  voi de asemenea, învățați să vă liniștiți.

Timothy Ferriss – succesul este în unicitate

 

Scriitor american, orator
Concentrați-vă atenția asupra unei anumite probleme. La prima vedere, pare rezonabil să faceți simultan cîteva lucruri. De exemplu, să te antrenezi la bicicletă pentru sport,să comunici la telefon, să scrii un mesaj sau să verifici e-mailul. Dar acest lucru reduce doar productivitatea și eficiența activităților. Procedați  invers – lăsați o anumită perioadă de timp pentru a rezolva o anumită problemă. Potrivit părerii lui Ferris, trebuie să vă stabiliți cel puțin două obiective pe zi și să le atingeți.

Richard Branson – succesul trebuie să fie însoțit de filantropie

Antreprenor britanic, fondator al Virgin Group

Unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie spune: „Este uimitor cum accentul pe probleme cum ar fi sănătatea, sărăcia și ecologia îți pot schimba gîndirea”. Cei mai de succes oameni spun că niciunul dintre noi nu a devenit mai sărac din cauza filantropiei. Consilierul financiar american și autorul cărții „Obiceiurile celor bogați: Obiceiurile zilnice de succes ale  persoanelor bogate” .Tom Corley a studiat oamenii bogați timp de 5 ani. El a ajuns la concluzia că 73% dintre aceștia petrec mai mult de 5 ore pe lună pentru caritate. În zilele libere este cel mai bine să vă ocupați cu  această lucrare nobilă. Ocupați-vă cu donații.

Warren Buffett – o persoană de succes are întotdeauna un hobby

 

Cel mai mare antreprenor american și unul dintre cei mai renumiți investitori

Ocupația lui preferată – să cînte la ukulele. Oamenii de succes, de regulă, sunt oameni interesanți. O pasiune pentru o ocupație favorită îi ajută nu numai să-și relaxeze sufletul și corpul, dar, de exemplu, golful în zilele de odihnă va oferi ocazia de a comunica și de a vă ajuta să faceți noi cunoștințe de afaceri. Iată cît de util e să aveți un hobby preferat.

Randy Zuckerberg – secretul în independența de rețelele sociale

Șeful companiei proprii Zuckerberg Media, prezentatoare și sora proprietarului Facebook Mark Zuckerberg

Acțiunile obișnuite pentru toți – postarea în rețelele sociale, vizionarea feed-urilor ale prietenilor, numărarea prietenilor noștri, numărul de aprecieri și comentarii  – de nenumărate ori ne-a luat ore din timpul nostru prețios. Acest așa-zis spațiu FOMO (fear out of missing – teama de a omite ceva). Iar în zilele libere ne dedicăm în totalitatea în FOMO. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să se străduiască pentru JOMO (the joy of missing out – bucuria de a pierde ceva). Multe personalități bine-cunoscute au ieșit de mult din sfera de influență a rețelelor sociale și FOMO. Acesta va fi un factor cheie pentru un weekend fericit.

Secretele oamenilor de succes

Toți oamenii de succes alocă timp special pentru un sport preferat sau un  hobby,pentru a petrece timp cu familia și prietenii, să se relaxeze și să adune forțe în timp ce călătoresc.

[poll id=”58″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *