Sănătate 459

100% – cum să nu fii obosit

Simți permanent o oboseală? Bine ai venit în rândurile a 100 de milioane de oameni din întreaga lume, care suferă de sindromul oboselii cronice. Aceste sfaturi îți vor îmbunătăți productivitatea, eficiența și îți vor spori energia!
Pentru a uita de problemele cu nivelul de energie, este suficient doar să urmărești câteva sfaturi simple. Acestea îți vor crește energia cu 91%.

Somnul într-un vârtej

Una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți îmbunătăți vitalitatea și claritatea minții – 8 ore de som în fiecare noapte. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. De unde să găsești acele câteva ore suplimentare de somn? Iată ce poți face.

1. Fii conștient de un lucru simplu: nu poți face toate treburile de pe lume.

Ai observat vreodată – cu cât mai repede și mai eficient îndeplinești sarcinile pe care le ai, cu atât mai multe sarcini noi apar? În asta și constă trucul! Dacă te încetinești – ca un melc – vei afla, că lista de treburi urgente a devenit mai scurtă, iar unele dintre ele au dispărut de la sine.

Începe să renunți treptat la unele activități (nu vorbesc despre serviciu, datorită cărui îți plătești facturile, – până ce nu vorbesc!). Organismul tău are nevoie de odihnă, așa că trebuie să dormi suficient.

2. Fă ceea ce-ţi place cu adevărat.

Fă o listă cu toate lucrurile, pe care îți petreci timpul la locul de muncă și acasă. Îîmparte aceste treburi în două coloane. În prima coloană scrie tot ceea, ce îți face plăcere (sau, cel puțin, este mai bine să le faci, decât nu). Iar în a doua coloană – tot ceea, ce tu trebuie să faci, chiar dacă nu-ți place.

În curând vei realiza, cât de plăcut este să muți din ce în ce mai multe treburi din a doua coloană, în coloana „plăcută“.

Ascultă-ţi organismul

Chiar și fără a fi bolnav, orice om forțat să stea culcat în pat sau să stea așezat pentru o lungă perioadă de timp, își pierde foarte repede formele sale de odinioară. Exercițiile fizice sunt un mod simplu de a-ți reîncărca bateriile. Dar nu este obligatoriu să te înscrii imediat la aerobic, la piscină sau să intri în sportul călăriei. Secretul este să nu exagerezi.

Nu uita: mai bine să faci pași mici, decât să te oprești cu totul. Deci, începe cu niște exerciții ușoare și, treptat, mărește intensivitatea și dificultatea.

„Succesul se obține cu lacrimi, sudoare și sânge“ – această zicătoare încearcă să ne convingă, că rezultatul poate fi atins doar cu o încordare incredibilă a forțelor fizice și spirituale. Eu vreau să vă propun în schimb o altă convingere: „Durerea este un nonsens!“ Senzațiile neplăcute și durerea este un semnal clar de a te opri să faci ceea, ce le cauzează. Iar un echilibru rezonabil de efort fizic îți va restabili energia fără nici un pericol pentru organism.

Mark Tven a spus: „Totul cu moderație, inclusiv moderația în sine“. Nu uita asta niciodată.

Relația dintre minte și corp

Fiecare boală fizică are o componentă psihologică. Oamenii, care trăiesc mereu în situații de stres, desigur, pot avea infecții bacteriene sau hiperaciditate, care provoacă ulcere. Ar fi bine ca fiecare doctor să prescrie pacienților săi să uite de telefoanele lor neîncetate, cel puțin în timpul tratamentului. Dacă suferi și tu de unele boli, încearcă să îndeplinești această recomandare.

Am constatat, că cei mai mulți oameni cu sindromul oboselii cronice lucrează până la epuizare și „se desfac în patru”, pentru a sări măcar un pic mai înalt decât capul lor. Spiritul de rivalitate în ei este prea puternic. Te-ai recunoscut în aceste cuvinte? Cât de des noi „creștem deasupra noastră“, iar în cele din urmă ne pierdem pe drum toată puterea și nu ne mai putem bucura de ceea, ce am realizat.

Noi suntem gata să avem grijă de toți din jur, dar nu și de noi înșine. Ai milă de tine! Și vei vedea, cum nivelul de vitalitate se va ridica în sus.

Hormonii fericirii

Uneori, oboseala și diverse dureri pot apărea din cauza unor probleme hormonale. Cum să le recunoști? În cazul în care pe lângă oboseală, tu adaugi în greutate și ai o toleranță scăzută la rece – merită să-ți verifici glanda tiroidă. Iar dacă ești prea iritabil, mai ales atunci când ți-e foame – ai ceva probleme cu glandele suprarenale.

Dacă adăugăm la sfatul medicului o odihnă bună, nu va mai rămâne nici o urmă de oboseală.

Hormonul de creștere sau, mai degrabă, lipsa lui, este o altă „piatră de poticnire“ în calea spre voioșie. Există trei ocupații, care „conving“ organismul în mod natural să producă acest hormon:

  • sexul;
  • exercițiile fizice;
  • somnul profund.

Noi le recomandăm cu bucurie pe toate trei!
Te poți enerva atunci când se oprește instalația electrică. Dar asta îți protejează casa de incendii și pagube serioase, care pot fi generate de fluctuațiile de tensiune. Iată de ce nu trebuie să ai o atitudine negativă față de sindromul obooselii cornice. Aceasta este doar o încercare a organismului de a se proteja împotriva altor probleme mai grave în condițiile de stres serios. Organismul tău pur și simplu îți dă semnal, că trebuie să faci ceva în legătură cu asta. Și, dacă e oboseala morală? Nu disperați, întotdeauna există o cale de ieșire!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *