Sex/Relații 466

100% satisfacție din relația ta – o realitate!

Te-ai împotmolit într-o relație plictisitoare fără emoții sau ai obosit de caruselul iubirii? Pentru a nu te bloca într-o relație fără distructivă fără perspective cu o persoană nepotrivită, trebuie să înțelegi, ce este compatibilitatea și chimia. Cum să încetezi să mai confunzi aceste concepte și cum înțelegerea esenței acestor două lucruri te va ajuta la construirea unei relații depline și sănătoase.

Cum să înțelegi, dacă voi doi sunteți compatibili

În majoritatea articolelor cu sfaturi privind alegerea partenerului în viață, se spune puțin despre următoarele concepte, precum compatibilitatea și atracția reciprocă sau, cu alte cuvinte chimia. Se presupune, că oamenii înțeleg esența și importanța lor la un nivel intuitiv. Când ești atras de cineva, pur și simplu simți asta. Dacă te întâlnești cu o persoană, cu care ai o compatibilitate proastă, de asemenea, este greu să nu observi asta. Pur și simplu amintește-ți senzația, când muști un măr stricat.

Compatibilitatea și chimia sunt, de obicei, ignorate de autorii acestor sfaturi, deoarece acestea nu pot fi simulate sau influențate într-un fel sau altul. În schimb, noi cheltuim o mulțime de timp pentru învățarea modurilor de autoperfecționare, de dobândire a abilităților de autoprezentare și pentru a învăța tot felul de tehnici complicate, care sunt menite să ajute la stabilirea unui dialog cu reprezentanții sexului opus. Și toate acestea sunt făcute în scopul de a crește propria valoare pe piața relațiilor.

Toate aceste sfaturi sunt necesare pentru a atrage un om, care ne pare imposibil de atins, pentru a găsi o cale să-l facem să ne observe. Fata, pe care nu ai mai întâlnit până acum. Bărbatul, la care ai visat toată viața. Și dacă acest bărbat sau femeie imposibili de atins pur și simplu sunt incompatibili cu noi, ei bine, noi pur și simplu nu vrem să auzim nimic despre asta. Și în zadar.

Ce este compatibilitatea

Oamenii confundă adesea compatibilitatea și chimia, dar, de fapt, diferența dintre ele este foarte mare. Cei mai mulți dintre noi folosesc ocazional acești termeni, pentru a descrie fenomenele misterioase, care au loc între două persoane: conexiunea invizibilă și inexprimabilă sau lipsa acesteia.

De fapt, compatibilitatea este o potrivire naturală a valorilor și stilul de viață a doi oameni. Între un preot și o „stripperă”, evident, nu va fi nicio compatibilitate, astfel încât este puțin probabil ca acești doi să decidă vreodată să construiască o relație.

Mai simplu spus, dacă tu apreciezi femeile inteligente și educate, și întâlnești o fată, care a abandonat universitatea, care preferă băieți cu mușchi mari, care iubesc să vâneze cerbi, este evident, că între voi va fi o incompatibilitate clară. probabil, nu poate fi borba despre nicio relație între voi doi.

Bărbații educați de opinii liberale deseori se întâlnesc cu femei educate de opinii liberale. Hedoniștii aleg hedoniști. Fanaticii religioși optează pentru fanaticii religioși ca ei. Iar oamenii cu diferite valori morale, de obicei, provoacă reciproc o oarecare antipatie. Uneori chiar și o intoleranță completă. Iată de ce este atât de important, ca doi oameni să aibă măcar ceva în comun (pe lângă atracția fizică).

Ce este chimia

La rândul său, chimia este o legătură emoțională, care apare între oameni atunci când ei se află unul lângă altul. Oamenii, între care se formează o chimie foarte puternică, își provoacă reciproc un răspuns emoțional cu ajutorul unor anumite caracteristici ale personalităților lor.

Emoțiile calde ale unui om se reflectă pe celălalt, și se creează un oarecare ciclu de reacții pozitive, datorită căruia acești oameni aflându-se unul lângă altul încep să se simtă mai bine și mai bine.

Dacă ești puternic atras de cineva, această persoană îți ocupă toate gândurile tale și, uneori, tot timpul tău liber. Voi vorbiți toată noaptea, și se pare că a trecut numai o oră. Dacă auzi că te sună cineva și ai speranța că acest apel este de la obiectul simpatiei tale. Și, cel mai probabil, așa și este. Te întrebi permanent, și ce ar crede el (sau ea) despre acest cântec, despre acest film, despre vremea de afară, cum ar comenta vizita ta la stomatolog, etc.

Chimia poate fi numită o pasiune, o boală. Este bine descrisă de formula „furtuna scânteie, nebunie“. În cazul apariției chimiei, ceva în comportamentul și în trăsăturile caracterului tău provoacă un val de dopamină la partenerul tău. Același lucru se întâmplă și cu tine. Și asta-i tot, ești pierdut. Petreceți continuu timp unul cu celălalt, dar niciodată nu vă este de ajuns. Vă șoptiți la ureche unul celuilalt fleacuri plăcute, fără să vă gândiți folosiți cuvântele „te iubesc“ și enervați toată lumea din jurul vostru cu toate aceste „treburi ale îndrăgostiților”.

Spre deosebire de lipsa incompatibilității, lipsa de chimie nu respinge oamenii unul de la altul. De obicei, oamenii, care nu sunt atrași reciproc, pur și simplu se simt plictisiți, când sunt împreună. Relația lor este lipsită de emoții.

Chimia este puternic reflectată în relația sexuală. În absența sa, perechea este sortită la un sex plictisitor, fără emoții. Iar dacă aveți o chimie puternică între voi, cel mai probabil, vă așteaptă niște nopți (și zile) nebune, pe care le veți ține minte amândoi pentru toată viața.

De unde apare chimia

Este dificil de a urmări exact, care este cauza apariției chimiei. orice detaliu poate porni acest mecanis: de exemplu, îți va place modul în care el sau ea râde de glumele tale.

Chimia se simte instantaneu și în mod egal de ambele părți. O caracteristică importantă a chimiei este reciprocitatea senzațiilor.

Dacă simți ceva, poți fi sigur, că jumătatea ta simte în același mod. Voi deveniți unul pentru celălalt empatii perfecte.

Artistul Alex Gray a spus odată, că dragostea adevărată se întâmplă atunci, când se întâlnesc două persoane cu astfel de gândaci din cap, care se completează reciproc. Și gluma lui are ceva adevăr. Chimia puternică apare, de obicei, între două persoane cu trăsături ale caracterului complet opuse, dar care se completează reciproc.

O fată sensibilă, energică și ușor nervoasă poate fi foarte atractivă pentru un tânăr liniștit, moale și nu prea emoțional. Introvertiții, de obicei, sunt în mod natural atrași de extrovertiți. Regii de gestionare a timpului sunt deseori atrași de persoane neorganizate, care acționează spontan.

Pot exista relații fără compatibilitate sau fără chimie

După cum îți dai seama, compatibilitatea si chimia nu merg întotdeauna mână în mână. O relație fără chimie, dar cu o bună compatibilitate, cel mai probabil, va reprezenta prin sine o serie de întâlniri plictisitoare și conversații uscate, dar convenabile pentru ambele părți. Astfel de relații ajung să se termine sau atunci, când partenerii obosesc de această plictiseală, sau, viceversa, la îmbinarea acestei comodități reciproce cu o legătură de căsătorie, care se va păstra mai mult pe niște relații de prietenie. Din păcate, această situație este foarte rar întâlnită.

Pe de altă parte, chimia fără compatibilitate, de obicei, duce la un dezastru complet. Uneori, la sfârșitul unei astfel de relații, singura cale de ieșire pentru foștii iubiți este de a se despărți și de a trăi în părțile opuse ale lumii, mai departe unul de altul.

Astfel de relații sunt foarte asemănătoare cu o boala. Tu știi că el sau ea nu este potrivit pentru tine, dar nu poți renunța la acest om. Comportamentul tău devine complet irațional, mintea și inima sunt într-un dezacord constant. Amândoi vă scufundați într-un ciclu nebun de dragoste și ură. Întotdeauna încerci să-l justifici pe partenerul tău, iar prietenii voștri urmăresc acest carusel  de emoții și certuri cu gura căscată. Ei nu știu dacă merită să riște sănătatea și să încerce să te scoată din această mlaștină sau pur și simplu să continue să te susțină, până când tu te rotești într-un tornado de dragoste fără nicio speranță de a ieși din el și îți distrugi viața ta în orice mod posibil.

Dacă în relația ta există o chimie puternică, dar voi doi sunteți încompatibili, asta-i rău. Foarte rău. Astfel de relații apar și se dezvoltă foarte repede, dar la fel de repede și se termină.

În curând vei realiza, că pur și simplu vă distrugeți reciproc viețile, dar să ieți din această relație este mult mai complicat, decât pare. Mai ușor de zis decât de făcut, pentru că ai căzut deja într-o capcană serioasă. Creierul tău lovește alarma, în timp ce tu continui să fii condus de sentimente sau pur și simplu de organele genitale, iar acestea nu sunt un „sfăturitor” prea bun.

Toate acestea se termină cu apeluri fără răspuns, cu schimbarea lacatelor, cu beții îndelungate și isterici. Și dacă ești foarte „norocos“, va trebui să simți pe propria piele, ce înseamnă să rogi testul de sarcină să nu-ți arate rezultatul, pe care nu ai dori să-l vezi. Nu cred că există vreo persoană, care va obține plăcere de la acest proces.

Cum să construiești o relație puternică și fericită

Dacă dorești, ca relația să-ți aducă bucurie și satisfacție, și mai ales ca această satisfacție să nu fie limitată la sfera sexuală (deși nu putem să nu o luăm și pe ea în considerare), trebuie să înțelegi ce este compatibilitatea și chimia. Este evident că într-o relație bună există ambele componente.

Trebuie să înțelegi, ce fel ești tu cu adevărat și ce vrei de la partenerul viitor. Dacă până când este dificil să faci acest lucru, probabil, va trebui să câștigi suficientă experiență pentru a decide.

De exemplu, ești un bărbat cu un nivel destul de ridicat de inteligență. Înțelegi, că nu te poți întâlni cu o fată, cu care nu vei avea despre ce vorbi. Da, desigur, poți bloca această nedorință cu o cantitate oarecare de alcool și, astfel, să supraviețuiești câteva întâlniri. Dar ești gata să transformi alcoolismul îb hobby-ul tău? Concluzie: trebuie să cauți o fată cu un nivel mai înalt de inteligență, pentru că această caracteristică este foarte importantă pentru tine. Astfel tu vei lua în considerare aspectul de compatibilitate.

În plus, este să determini ce fel de femei te atrag pe tine. Să presupunem, tu găsești, că ești atras de femeile energice și determinate, ele completează bine natura ta pentru că tu singur ești destul de calm și flegmatic. Prin urmare, atunci când întâlnești o astfel de persoană, trebuie să ai o abordare conștientă față de perspectiva relației cu ea. Ținând cont de faptul că ai nevoie de o femeie inteligentă, tu, cel mai probabil, nu te vei arunca cu capul în această „mlaștină”. La fel, este puțin probabil să începi o relație cu o femeie inteligentă cu un temperament blând, știind că ea nu te va satisface emoțional.

Această alegere necesită o abordare înțeleaptă. Aceasta poate suna prea pragmatic, dar relația nu va dura mult timp numai cu compatibilitatea sau numai cu chimie. Asta poate fi destul de distractiv, dar tu, evident, meriți o viață deplină, fără jumătăți de măsură.

[poll id=”13″]

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *