Sex/Relații 380

11 lucruri care le fac pentru ca sotia mea să fie fericită

O căsnicie fericita este posibilă numai dacă partenerul este fericit. Troy Stocking recunoaște că, timp de 25 de ani de căsătorie, şi-a dat seama că lucrurile mici sunt importante. „Eu nu sunt ideal, dar încerc să fac cât pot ca să fiu un soţ bun,” spune acesta.

1. Eu fac micile munci domestice.

În această dimineață am pus la loc vasele, şi soția mea a fost foarte recunoscătoare. Adesea o ajut cu rufele şi fac patul. Micile treburi de casă sunt indicatorul îngrijorării mele în ceea ce privește confortul de acasă.

2. Dorințele ei sunt prioritatea mea.

Întotdeauna o întreb ce dorește pentru cină şi nu propun în primul rând ceea ce vreau eu. În timpul plimbării mă adaptez la pasul ei. Pentru mine ea este întotdeauna în primul rând, şi doar apoi eu. Nu, eu nu sunt o cârpa, doar respect nevoile ei. De asemenea, sunt atent la dorintele ei sexuale.

3. O ascult, fără să o întrerup.

În cazul în care dorește să împărtășească ceva, o ascult întotdeauna. Pot să-i pun câteva întrebări, ca să o înţeleg mai bine. Dar nu încerc să-i rezolv problema, fără să fiu rugat. Uneori o femeie are nevoie doar să vorbească, şi asta e tot ce are nevoie pe moment. Doar asculta. O să înțelegi.

4. Eu sunt întotdeauna blând cu ea.

Soția mea nu va auzi de la mine cuvinte nepoliticoase. O iubesc prea mult, ca să fie altfel. În cazul în care argumentăm, nu las emoțiile să iasă la iveală, vorbesc cu soția politicos şi întotdeauna încerc să-mi amintesc cât este de importantă pentru mine.

5. Eu vorbesc cu ea în mod amabil.

Cuvintele amabile sunt expresie de afecțiune. Când vorbesc cu soţia mea, discursul meu este completat de expresiile „mulţumesc” si „te rog”. Încerc să fac discursul meu reflectat de toate sentimentele mele pentru ea, şi vorbesc cu soţia în mod special, ca şi cu nimeni altcineva.

6. Fac complimente.

Coafura noua sau costum: încerc întotdeauna să observ şi să fac un compliment. În compania prietenilor am lăudat eforturile ei şi povestesc ceva bun despre soţia mea. Îmi place cum desenează, cum depăşeşte lenea trezindu-se dimineața la jogging, şi felul în care îi pasă de alţii.

O iubesc, asa ca o laud pentru toate aceste lucruri. O fac, chiar şi atunci când nu este cu mine. Vreau ca toată lumea să ştie că ea este o persoană uimitoare.

7. Nu mă tem de responsabilități.

Anumite lucruri, cum ar fi scosul gunoiului, reparații minore în jurul casei, sunt responsabilitatea mea în familia noastră. Așa că întotdeauna fac aceste lucruri, poate că nu imediat, dar le fac sigur. Nu vreau să o suprasolicit.

8. Ascult, îmi cer scuze şi ajung la concluzii.

Eu sunt un alergător de maraton. Prin urmare distanța de 5 pentru mine e nimica toată. Soţia mea a observat recent că, atunci când spun: „Da, doar 5 kilometri!”, poate că în mod neintenționat jignesc pe cineva. Ea mi-a amintit că 5 kilometri pentru mine au fost o distanță uriaşă cândva şi trebuie să respectăm opinia altor oameni, pentru a fi mai drăguț. Şi eu nu mai spun aşa.

9. Sunt interesat de opinia ei.

Când trebuie să iau o decizie dificilă, cer sfatul ei. Ea este inteligentă, cu discernământ, şi știe ce simt alte persoane. Ea dă întotdeauna sfaturi valoroase.

10. Sprijin toate visele ei.

Încerc să încurajeze toate întreprinderile sale. Îi place să deseneze, şi pentru ziua ei de naștere i-am făcut cadou un curs la şcoala de artă. Doresc ca îndeplinesc toate visele ei, şi am o susțin în acest sens.

11. Îi spun că o iubesc.

În fiecare zi, de mai multe ori pe zi îi spun soţiei mele ca o iubesc. Aceste cuvinte nu-şi pierd puterea, întotdeauna vorbesc sincer. Si ea face același lucru. Vreau ca niciodată să nu aibă nici o îndoială că o iubesc mai mult decât oricine.

Tot ce am spus îndeplinesc în fiecare zi, are un impact extraordinar asupra soţiei mele. Fac tot posibilul ca ea să fie fericită, este de datoria mea de soţ. Amândoi trebuie să ne străduim în mod constant pentru a ne face reciproc fericiți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *