Moda 529

12 întrebări principale despre moda pentru bărbați Și răspunsurile la ele.

 1. De ce ultimul nasture de la sacou nu trebuie încheiat?

Tradiția de a nu încheia ultimul nasture de la sacou datează, conform legendei, încă din vremea lui Edward al VIII-lea, care a încetat să mai încheie ultimul nasture de la sacou, după ce s-a îngrășat considerabil. În ziua de astăzi, eticheta spune, că primul nasture se încheie întotdeauna, cel din mijloc – opțional, iar ultimul niciodată.

Conform unei alte versiuni, obiceiul de a nu ultimul nasture de la sacou l-au început jucătorii de polo: nu le plăcea, că sacoul încheiat se strânge în valuri.

 1. De ce toată lumea râde de mocasinii roșii?

Mocasinii roșii – sunt un articol din garderobă, care sunt de o culoare țipătoare, care se combină perfect doar cu un număr limitat de lucruri: un peisaj toscan, un Ferrari roșu și cu niște blugi italieni ridicați până la glezne, de preferință, achiziționate la un preț fabulos.

 1. Cine a spus, că nu trebuie să ridici gulerul tricoului polo?

Chestia este, că gulerul poate fi ridicat numai într-o singură condiție – pentru a te proteja de razele soarelui dogoritor, care te arde fără milă, iar în toate celelalte cazuri, gulerul ridicat a tricoului polo este echivalentul ochelarilor de soare purtați pe timp de noapte.

 1. Pantofi de care culoare trebuie să porți cu un costum de culoarea gri deschis?

Nuante închise, dar nu culoarea gri (vei avea o imagine monotonă). Vor arăta excelent cu un costum gri pantofii de nuanțele maro închis, roșu-închis sau de culoarea neagră. Îți recomandăm să nu experimentezi cu pantofii de culoarea albastru închis.

 1. Cât de lungă trebuie să fie cravata?

Regula clasică spune, că o cravată ar trebui să ajungă până la mijlocul cataramei centurii. În versiunea italiană modernă, cravatele sunt purtate uneori și mai lungi – totul din cuza, că italienii iubesc să lege cravatele într-un nod mare.

 1. Când este cazul să porți un papion?

Atunci, când în invitație este specificat codul vestimentar black tie. Atunci, când te duci la o nuntă (a ta proprie sau a unui prieten).

 1. Într-adevăr cămășile Hawaii sunt o crimă împotriva stilului?

Desigur, cămașa hawaii nu este o crimă împotriva stilului, însă asta totuși nu schimbă faptul, că atunci când alegi o astfel de cămașă, este destul de ușor să comiți o greșeală fatală, alegând o cămașă prea largă sau prea îngustă. Mai bine cumpără o cămașă hawaii puțin îngustă, dar nu prea strâmtă, astfel, încât să te simți confortabil în ea. Umerii ei trebie să fie un pic mai mici decât ai tăi, iar gulerul închis nu îți strânge gâtul.

 1. Cum să înțelegi, când costumul nu stă corect pe tine?

Atunci, când măsori un costum, acordă o atenție deosbeită la următoarele:

 1. Umerii. Umerii costumului ar trebui să coincidă cu ai tăi și, nici într-un caz să nu fie mai mari.
 2. Pieptul. Sacoul trebuie să fie ușor de încheiat, astfel, încât să poți pune mâna între piept și sacoul încheiat.
 3. Talia. Pantaloni ar trebui să stea strâns la talie, cu toate acestea, în cazul în care aceștia sunt un pic mai liberi decât ai nevoie, un croitor bun te poate ajuta foarte bine în această întrebare.
 4. Lungimea sacoului. Lasă mâinile în jos și încearcă să ajungi la marginea sacoului cu vărfurile degetelor. Dacă ai reușit – lungimea este potrivită pentru tine.
 5. Lungimea pantalonilor. Pantalonii de o lungime optimă ar trebui să se lase pe pantofi, formând astfel o cută abia vizibilă.
 6. Poți combina accesorii de culoarea maro cu încălțăminte neagră?

Nu este atât de ușor să combini culorile maro și neagră într-o singură imagine. Trebuie să ții minte, că centura și pantofii ar trebui să fie de aceeași culoare (în acest sens, în general, toți experții sunt de acord).

 1. Poți purta un hanorac cu glugă sub palton și să scoți gluga afară?

Desigur, hanoracul arată cel mai bine în tandem cu giaca parka, dar și cu un palton o poți purta, mai ales dacă paltonul este lăsat descheiat, iar gluga de la hanorac este scoasă afară. Altceva însă este inacceptabil – să bagi gluga sub palton. Sau să porți haine cu glugă sub haine cu blană – haină de piele de oaie sau haină de blană.

 1. De trebuie să ai o batistă în buzunarul sacoului, dacă nu o poți folosi

Răspunsul este extrem de simplu: pentru frumusețe. Poți sacrifica acest accesoriu decorativ numai într-un singur caz: dacă lângă tine va plânge o doamnă.

 1. De ce smochingul se numește așa? Are ceva comun cu fumatul?

Istoria smokingului este direct legată de fumat: sacourile lungi, făcute din catifea sau mătase, au apărut în Europa în secolul al XVII-lea odată cu tutunul exotic și aveau un scop exclusiv practic – de a proteja hainele de scrumul și de fumul de tutun. Apropo, buzunarele interioare ale smokingurilor erau destinate în mod tradițional pentru a păstra în ele trabucuri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *