Lifestyle 402

16 secrete pe care nu ți le vor spune companiile aeriene         

V-ați întrebat vreodată dacă piloții de aeronave  sunt treji  tot timpul zborului? Ce zici de pernele  gratuite – crezi că ești prima persoană care doarme pe ea? Profesioniștii liniilor aeriene (stewardese, piloți, ingineri) au dezvăluit cîteva lucruri interesante despre  companiile aeriene.

Unele dintre aceste lucruri  vor fi  utile călătorilor,  pentru alții v-a fi o surpriză neplăcută. În orice caz, este necesar să cunoașteți   înainte de a zbura cu avionul.

Lumina slabă  în avion este  necesară pentru pregătirea de evacuare

Atunci cî nd avionul aterizează pe timp de noapte, se aprinde iluminare slabă, pentru ca pasagerii să se pregătească de evacuare. Ca ochii să se adapteze la întuneric, și veți vedea mai bine în afara avionului.

Puteți debloca  toaleta din  exterior

Mecanismul care blochează ușa , de obicei, este ascuns în spatele semnului „Fumatul interzis“. Trebuie doar să ridicați clapeta și deplasați șurubul pentru a debloca ușa.

Respirați aerul din motor

Aerul pe care îl respirați în avion – este un aer comprimat de la motor. Majoritatea (25% la 50%), este expuls în  afară, iar ce rămîne respiră pasagerii. Aerul iese afară printr-o mică deschizătură în partea din spate a fuselajului.

Nu sună foarte plăcut, dar dacă ne clarificăm din partea tehnică,rezultă că respirăm  aerul din compresorul motorului, nu chiar din motor.

Compania Boeing pe site-ul său a  explicat că aerul care trece prin compresorul motorului,este  încălzit, și apoi trimis la cabină, fiind deja respirabil.

Pătura ta nu a fost spalată, iar pe masa-tavă poți găsi urina copiilor

O stewardesă americană  al  companiei aeriane Southwest a declarat că pernele  și păturile  gratuite după zbor sunt pliate  înapoi , dar nu se spală sau se dezinfectează.

Mai mult, pe masa-tavă  pentru mîncara , oamenii  schimbă de multe ori scutecele copiilor, iar mesele după ,la fel nu sunt  dezinfectate. Dacă a căzut  pe o astfel de masă mîncarea, cred că trebuie să vă gîndiți de două ori înainte de a o duce  în gură.

Acest fapt a fost confirmat și de o altă  stewardesă – în compania aeriana unde ea lucrează  pernele  și păturile curate  pot fi văzute numai  în primul zbor dimineața. La toate zborurile ulterioare sunt pur și simplu sunt stînse apoi din nou oferite, fără spălare sau dezinfecție. În ceea ce privește mesele, ele se spală o dată pe zi, ceea ce nu este suficient, dacă pe această tavă-masă a fost un  scutec folosit.

Căpitanul te poate aresta în timpul zborului

Cînd ușa aeronavei este închisă, căpitanul aeronavei are autoritate nelimitată. El poate aresta pasagerul, amenda  și poate primi  o ultimă dorință a unui om pe moarte.

Desigur, el nu are dreptul legal de a aresta pe cineva, dar poate limita libertatea la bordul aeronavei și să predea autorităților după aterizare. Adică, te arestează poliția, cu toate acestea, la bord vei  fi limitat în mișcări.

Puteți fi transferat în prima clasă, după decolare

Stewardesa te poate transfera în clasa business, după ce ușile aeronavei sunt închise. Desigur, acest lucru nu se întîmplă atît de des, pentru că, uneori, ele sunt nevoite să raporteze  astfel de situații  și  cauze.

Cu toate acestea, oamenii care au plătit pentru clasa econom, uneori pot zbura în  clasa întîi. Cel mai adesea sunt cei care sunt  bine îmbrăcați, oamenii simpatici , femeile gravide, pasagerii foarte înalți, și, desigur, prietenii și cunoștințe ale stewardeselor.

Piloții pot dormi în timpul zborului

Aproximativ 43-54% dintre piloții care lucrează în Marea Britanie, Norvegia și Suedia au recunoscut că au adormit în timpce conduceau  aeronava cu pasageri.

Treysi Kristof  o stewardesă cu experiență a spus că, în timpul zborurilor lungi, piloților  le este acordat timp să se odihnească atunci cînd controlul preia al doilea pilot.

Indiferent cum ar fi, piloții care au participat la  studiu au recunoscut că au adormit involuntar, adică, nu în timpul acordat pentru odihnă. Sună înfricoșător.

Oamenii fură vestele de salvare

Unii pasageri fură, vestele de salvare plasate în fața sau sub scaun. Ei iau vestele  ca suveniruri, deși este o infracțiune gravă și pedepsită.

Indiferent cum nu ar fi, în timpul zilei vestele de salvare nu sunt verificate înainte de fiecare zbor. De aceia , înainte de zbor ar trebui să verifici, dacă aveți o vestă de salvare, și, în lipsa acesteia, trebuie  să informați stewardesa.

În avion  sunt mînere speciale în cazul în care,stewardesa v-a fi  împinsă în afara avionului

Data viitoare cînd vă veți afla în avion, să acordați  atenție la mînerele ușilor din interiorul avionului. Pentru ce sunt ele ? corect , ele funcționează ca o bară de suport , dar pentru ce?

În caz de evacuare și panică la bord ,atunci cînd stewardesele  pregătesc ușa aeronavei, pasagerii care au intrat în panică doresc să părăsească avionul, cît mai curînd posibil, astfel pot împinge din drum,sau chiar afară pe pista de decolare.

Bara de suport  este necesară pentru ca ea să se țină  și să rămână la bordul aeronavei.

Puteți cere o cutie plină  de Coca-Cola

Dacă vă este sete, puteți obține mai mult decît  un pic de băutură gazată. Pur și simplu  cere politicos stewardeselor  ca să vă dea o cutie plină de coca-cola, și, la sigur  ea va fi bucuroasă  să vă ajute.

Măștile vă vor da doar 15 minute de oxigen

Măștile de oxigen în avion ajung  doar pentru 15 minute de respirație, dar acest timp  este suficient pentru  un pilot,  care va coborî aeronava la înălțimea dorită, unde veți putea  respira normal.

În general, atunci cînd măștile cad, pilotul coboară avionul  cît mai mult posibil și caută cel mai apropiat aeroport  pentru aterizare.

În general, căutarea altitudinii la care se poate respira relativ în mod normal, durează între 10 și 20 de minute, în funcție de altitudinea la care aeronava este la momentul depresurizării.

Uneori, stewardesele nu servesc cina, sperînd  că veți adormi

În timpul zborurilor  de noapte, stewardesele uneori, întind servirea mîncării atîta timp cît este  posibil, sperînd  că pasagerii vor adormi, și nu va trebuie să se deranjeze  cu servirea  mîncării .

Mai bine nu vă atingeți   de apa din avionul

Niciodată nu beți apa din  avion, dacă  nu este dintr-o sticla. Mai bine să nu vă atingeți  deloc. În aeroporturi  curățarea toaletelor și umplerea cu apă curată se face aproape alături ,iar  uneori aceasta o face un singur lucrător.

Angajații sunt plătiți numai atunci cînd avionul decolează

Unele companii aeriene plătesc angajaților numai atunci când șasiul se desprinde  de la sol. Deci, orele de întîrziere nu sunt  plătite, cu toate că, uneori, diferența de timp pe care un angajat îl petrece în aer și timpul său de lucru , inclusiv întârzierile de pe pămînt, este enormă. Pentru companiile aeriene, aceasta este o modalitate foarte bună de a economisi.

Desigur, așa nu este în toate companiile aeriene, unele plătesc  din momentul în care ușa aeronavei este închisă, iar angajații sunt plătiți pentru orele în care aeronava este în așteptare pentru a decola.

Piloții primesc mîncare diferită în caz de intoxicație alimentară

În unele companii aeriene piloților le sunt servite mîncare diferită,cu care ei nu au voie să se împartă.Aceasta se face pentru a evita intoxicațiile alimentare al ambilor piloți.

În astfel de cazuri, întodeauna va rămîne un al doilea pilot perfect sănătos,care va putea sigur sî conducă  aeronava.

Stewardesele nu respectă regulile pentru telefoane mobile

După ce  stewardesele vor  spune să opriți  toate aparatele electronice, este posibil ca ea însăși să folosească smartphone-ul său.

Cîteva cuvinte în concluzie

Cunoscînd complexitatea și trucurile  companiilor  aeriene, puteți  folosi serviciile gratuite, pe care anterior nu le-ați  știut . Cum să adormiți  în avion, citiți aici.

[poll id=”31″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *