Sănătate 318

3 moduri de a evita mahmureala, dacă bei dis-de-dimineață

mamurluk2

Folosește vase speciale, amestecă alcoolul cu legume și gheață, controlează cantitatea, pe care o bei – și totul va fi ok. Ar trebui să fie, în orice caz.

Noi nu te vom întreba, oare ce te face să-ți începi ziua ta cu băuturi alcoolice – o întâlnire cu partenerii de afaceri, cearta de noapte cu iubita ta, vreo sărbătorire la grădinița copilului tău sau un ”matineu” tineresc înainte de nunta celui mai bun prieten. La urma urmei, tu ești un bărbat matur și decizi singur, când să cazi pradă viciului. Dar este de datoria noastră să te avertizăm, că mahmureala poate apărea nu numai dimineața după o petrecere furtunoasă – este posibil, ca după o băutură de dimineață-zi, undeva pe la orele 4 după amiază, vei deveni un mecanism demontat pe jumătate, care poate doar să mormăie și peste fiecare două minute să fugă la coolerul de apă. Poate că cel mai precis a descris mahmureala în timpul zilei Ernest Hemingway: moartea după-amiază. Anume astfel au numit un cocktail de absint și șampanie, care, în conformitate cu amintirile scriitorului, îl ajuta să iasă din starea unui animal după chefurile spontane de dimineață. Desigur, noi nu te vom sfătui să-ți revii în normă cu ajutorul acestei metode, însă dorim să-ți propunem altele trei, care te vor ajuta să nu cazi la fundul mahmurelii, mai aproape de seară.

Alege paharul corect

Pentru început, te sfătuim să ții minte o dată pentru totdeauna: nu căuta niciodată soluția problemei la fundel paharului. Fiindcă aceasta constă în paharul însuși. Un studiu recent efectuat la Universitatea din Bristol a arătat, că persoanele care beau bere dintr-un pahar cu pereții drepți, consumă o jumătate de litru la 1,2 minute mai lent decât cei, care preferă paharele de bere cu pereții curbați.

Încă mai bine ajută paharele cu diviziuni pe pereți, care indică volumul: după cum s-a arătat în același studiu, indicatorul care arată un sfert, jumătate și trei sferturi ale paharului, face creierul tău să controleze cantitatea băuturii consumate și să încetinească procesul, astfel încât organismul măcar cumva să reușească să proceseze alcoolul primit. Însă, chiarși încetinirea ritmului de consum nu este de ajuns.

Începe cu „Bloody Mary”

Ai ceva plănuit și ești nevoit să bei dis-de-dimineață? Urmând sfatul oamenilor de știință din Bristol, înainte să te apuci de alte băuturi, comandă „Bloody Mary”. Țelina și sucul de tomate care intră în componeța acestui cocktail te vor ajuta să încetinești procesul de deshidratare al organismului.

Topește gheața

Dacă bei cocktail-uri sau alte băuturi alcoolice cu gheață, așteaptă până ce cuburile de gheață se vor topi complet. Astfel tu vei reduce concentrația de alcool în pahar, mărind cantitatea conținutului său. Și, din nou, vei face o încercare de a reduce pierderile de energie din cauza deshidratării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *