Lifestyle 322

3 sfaturi neobișnuite,care vă  vor  învăța cum să gestionați finanțele

Finanțele  personale nu întîmplor sunt numite personale , deoarece acestea depind în mare măsură de situația noastră de viață, de obiceiuri și comportament. În loc să cautați sfatul universal, care v-a ajuta să aveți bunăstarea financiară, încearcă să găsești o abordare specială  pentru  tine, mai aproape de spiritul tău.

Găsiți abordarea, care vă este mai aproape

Mulți oameni recomandă  să citești  bestsellerul a lui  Ramit Sethi „Te voi învăţa să fii bogat “, spunând că această carte le-ar fi  schimbat viața. Cu toate că Sethi oferă o strategie  deja cunoscută , el o reprezintă în așa fel încât stîrnește interesul  a multor oameni.

Decît să strîngi bani, și să te refuzi de achiziții mici, el recomandă să economisiți  la cheltuielile  mari. Pentru mulți, această idee le vine pe plac, deoarece  atunci nu e nevoie să te lipsesti  de placeri mici, cum ar fi o ceașcă de cafea. Un alt sfat  foarte cunoscut  – de a  reduce cheltuielile pentru lucurile care nu sunt importantante  , ca să  rămână mai mulți bani pentru lucrurile foarte importante.

Dacă nici unul dintre sfaturi nu vă este de ajutor, încercați să găsiți o istorie  a unui om care a fost într-o situație similară cu a ta. De exemplu, dacă aveți datorii, citiți sfatul celor care au reușit să iasă din ele. Cautați pe acei ale căror preocupări și valori sunt similare cu ale tale.

Alegeți un mod convenabil de a obține informații

Dacă citiți  rar cărți, nu te va ajuta nici un bestseller  să gestionați finanțele. Să te clarifici cu situația financiară și așa este destul de complicat, nu pierde timpul și energia încercînd să te forțezi  pentru a citi o carte despre bani. Găsiți un alt mod de a obține informații. De exemplu, un blog ale aceluiași autor, dacă preferați să citiți articole scurte din telefon. Sau podcasturi, dacă  petreceți  mult timp pe drum.

Nu contează cât de bun a fost sfatul, v-a fi dificil să-l  urmați, dacă doriți să faceți un  efort suplimentar pentru a  asimila informațiile .

Transformă-l  într-un obicei

Când o să găsiți o persoană a cărei situație și sfaturi îți sunt  aproape, la fel  și un mediu ideal pentru asimilarea informației, nu te opri să absorbi aceste cunoștințe.

Dacă la început v-a fi  greu să te obișnuiești cu aceasta, încercați să-l introduceți în rutina de zi cu zi. De exemplu, în fiecare dimineață, la o ceașcă de cafea citiți  un capitol dintr-o carte sau un articol dintr-un blog. Sau ascultă un podcast atunci cînd te intorci de la locul de muncă. Dacă cel puțin 15 minute pe zi o să petreceți  pentru  îmbunătățirea cunoștințelor financiare, puteți schimba foarte mult atitudinea ta față de bani.

Gestionați banii și obțineți  mai mult  

Banii – o componentă importantă a vieții fiecăruia. Dacă găsiți o modalitate specială de a gestiona finanțele , veți vedea cît de  ușoară și plăcută  este viața.

[poll id=”23″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *