Sănătate 365

4 fapte medicale cu privire la beneficiile unei sticle de bere: fii sănătos!

Nu este nimic rău, dacă vei lua și vei bea o sticlă de bere (numai una!). Așa și spune-le la toți cei din jur.

1. Pentru rinichi

Medicii de la institutul Național finlandez de sănătate publică susțin, că soiurile de bere, care sunt bogate în hamei, dacă sunt consumate cu moderație (nu mai mult de o sticlă pe zi) ajută la reducerea cu 40% a riscului de cristalizare a sărurilor și de formare a pietrelor la rinichi.

2. În loc de diabet

Centrul Medical de la Universitatea Liberă din Amsterdam ne spune: berea inclusă în regimul alimentar zilnic al unei persoane (din nou, merge vorba de consumul cu moderație) reduce aproape la o treime riscul de dezvoltare a diabetului zaharat de al doilea tip. Trebuie menționat, că nu merge vorba de berea tare într-o sticlă de doi litri!

3. Pentru tensiune

Cercetătorii de la Universitatea de Sud-Vest din Texas ne recomandă: dacă dorești să bei ceva – comandă mai bine un pahar bere, nu cocktail-uri picante. Toți cei, care fac alegerea corectă (și – nu vom obosi să repetăm – nu mai mult de o sticlă), suferă mai rar de hipertensiune arterială.

4. Pentru vedere

Oamenii de știință de la Universitatea din Vestul Ontario (SUA) consideră, că microelementele prezente în bere au un efect pozitiv asupra celulelor din ochi și ajută la reducerea riscului de dezvoltarea a cataractei. „Ne vedem în pub” – nu sunt niște cuvinte goale.

Iar cu gustările la bere fii atent – conțin mult colesterol

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *