Sex/Relații 355

4 lucruri, pe care orice viitor tată ar trebui să le știe

Aceste sfaturi vor ajuta acei bărbați, care au aflat recent că vor deveni tată sau au teama de a deveni tată să facă față stresului și să depășească această teamă.

este normal să-ți fie frica de a deveni tată. Tu nu vei fi niciodată pregătit pentru asta, până ce soția nu va da naștere primului copil. Este ceva necunoscut. Este o rearanjare instantanee a regimului xilnic și lipsa de somn periodică în primele șase luni. Este o schimbare în ritmul de lucru și dispute cu colegii fără copii și superiorii cu privire la aceea, ce este mai primar pentru un om – locul de muncă sau familia. Sunt cuvintele părinților: „Ai devenit atât de adult“. Sunt nopțile fără de somn și grijile de familie. Dar dacă vei ști despre unele lucruri în avans, îți poți face viața ta și a soției mai ușoară.

Ai grijă de mama copilului tău

Soția ta  are nevoie să fie susținută înainte, în timpul și după nașterea copilului. Sarcina – este vărsăturile ă în primul trimestru, durerile de spate în tot restul timpului, vizite periodice la clinica prenatală cu analize și schimbarea stării psihologice.

Soția poate începe să se „descarce” pe tine sau să-ți declare că miroși urât. Dacă vei fi „norocos“, vei mirosi urât toate nouă luni. Reține, că aceste lucruri sunt temporare, trebuie să fii iertător și răbdător. În timpul sarcinii te vei transforma un pic în „părinte“ pentru soția ta: vei fi nevoit să-i îndeplinești toate capriciile ei și să aduci acasă ceva bunișor și delicios.

Stai aproape in timpul nasterii. Nu este obligatoriu să fii prezent în momentul cel mai important. Dar, dacă doctorii nu i-au prescris soției nașterea prin cezariană, atunci procesul de naștere cel mai probabil va fi lung și obositor. După naștere, femeia trebuie să se odihnească, iar cu sau fără tine – asta decide ea.

După naștere, unele mame scriu în rețelele sociale doar cu o mulțime de emoticoane amuzante și vesele și cu semne de exclamare. Trebuie să știi că acestea pot fi amăgitoare.

Aproximativ 15% dintre mamele tinere suferă de depresie postpartum, cu care trebuie să lupți cu ajutorul unui specialist.

BabyCenter include într-o categorie aparte baby blues – o stare melancolică a unei femei, care se aseamănă cu depresia postpartum, dar este mai puțin pronunțată. Baby blues poate dura timp de două săptămâni după externarea din spital, și la acel moment este deosebit de important să ai grijă de ea.

Nu plânge din cauza unor fleacuri și nu întreba ce aveți la cină

O stare asemănătoare cu baby blues poate apărea și la tată. Acesta este un așa timp, în care nu poți pleca pur și simplu de acasă și să te duci la un bar pentru a bea o bere, pentru că trebuie să scalzi copilul, să-l hrănești, dacă în familia voastră practicați hrănirea artificială, să faci curățenie mai des și mai atent și să-ți ajuți mai activ soția în trebuirile de pe lângă casă.

În acest moment, este mai bine să nu te plângi, pentru că este nedrept față de mama copilului, care, probabil, vrea să te pună la loc.

Frontul invizibil de acasă, precum și serviciul tău, de asemenea epuizează, astfel încât ar fi mai bine să uiți de expresia obișnuită: „Ce avem la cină“. Unele femei, în principiu, nu iubesc această expresie.

Învață de la mamă

Rolul de un tată responsabil îți va arăta în tine elementul progresiv al evoluției umane. Mamele își iubesc copiii, pentru că relația lor se formează la un nivel instinctiv si hormonal. Poți fi sigur, că îți vei iubi și tu copilul cu adevărat, dar poate nu imediat.

Iar până atunci, tu iei cu tremurici în mâinile tale o ființă necunoscută și nu știi ce să faci cu ea și cum să o pui corect pe pat, așa că te înveți mai repede de la mama copilului. Ea a ținut această lovitura încă în spital și poate ceva. Empatia și afecțiunea își fac rapid treaba.

Pe lângă abilitatea da a înfășa copilul, de a-i schimba scutecele, de a-l hrăni și de a-l adormi, vei avea nevoie de o dorință de a face toate astea, sau cel puțin de conștiința, că soția ta nu poate face față singură cu toate aceste griji. Pe lângă astea, vei fi nevoit și să te scoli noaptea, când copilul se trezește.

Relaxează-te câteodată

Când va trece șocul de la conștiința de sine într-un nou rol, va sosi și timpul de odihnă.

În primele trei luni ale copilului, el seamănă mai mult cu un bostănel, pe care este necesar să-l hrănești, să-l înfășori și să-l muți pe cealaltă parte. În acest moment, este de dorit să-i cânți cântece, ceva melodii simple și liniștite la chitară sau pur și simplu să stai alături și să-l privești cu iubire, dar uneori îți poți permite și să te relaxezi.

Treptat, copilul va necesita mai multă atenție. Undeva la 7-8 luni copiii încep să se târască, și atunci îți vei aduce aminte de primele câteva luni de liniște.

[poll id=”15″]

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *