Sănătate 426

4 metode verificate de a-ți consolida viața sănătoasă

Dorești să-ți faci viața mai plăcută? Ține minte, cum să îți normalizezi starea de spirit, cariera, creierul și ficatul și cum să fii întotdeauna într-o formă excelentă.

Imunizează-ți… starea ta de spirit

Te simți epuizat și extrem de obosit? Cumpără un bilet la un festival. Psihologii de la Universitatea din San Francisco au constatat, că vizitele la diverse evenimente memorabile aduc mai multă fericire, decât achiziționarea unor bunuri. „Memoria noastră nu ne plictisește, spre deosebire de proprietatea noastră”, – spune autorul cărții Achieve Your Goals, Andy Smith. Menține-ți memoria într-o bună formă cu bucățele de ananas, care este bogat în mangan – o substanță foarte sănătoasă pentru memoria noastră. Vei vedea, că se trezește în tine bucuria vieții!

Imunizează-ți… cariera

Nu simți încredere în ziua de mâine? Conform opiniei autorului cărții Network Your Way to Success, John Timperli, pentru cariera ta este mult mai important pe cine știi, și nu ceea ce știi. „Dacă tu în orice moment poți obține opinia expertului, asta te face de neînlocuit în orice afacere”, – spune el. Include în programul tău zilnic prânzuri cu colegii de afaceri din industriile ”vecine”.

Imunizează-ți… ficatul

Lucrurile stau atât de rău, încât ai înghițit o cantitate ”suficientă” de alcool? Scoate-ți capul din sticlă și ascultă: pagubele aduse organismului tău de întrebuințarea dăunătoare de alcool pot fi reduse la minimum, prin anticiparea fiecărei mese cu iaurt cu culturi probiotice. Cercetătorii au efectuat mai multe studii, care au demonstrat că, chiar și alcoolicii cronici pot reface până la 20% din daunele aduse ficatului, în doar cinci zile. De asemenea, se recomandă administrarea L-metioninei, care, potrivit datelor oamenilr de știință de la Universitatea din Munchen, crește nivelul de glutation peroxidaza, unul dintre principalele enzime responsabile de detoxifierea organismului.

Imunizează-ți… creierul

Ești gata pentru noi realizări? Adu-ți substanța cenușie în formă cu ajutorul unor zgomote stereo speciale. „Cel mai important lucru pentru înlăturarea stresului – este blocarea acelei părți, care „conține” grijile – spune directorul Societății pentru managementul stresului, Neil Shah. – Încearcă să asculți înregistrări pe resursa stress.org.uk – aici poți auzi sunetele liniștitoare în regimul stereo, care pot pătrunde în subconștient și pot vindeca de stres „. Noi nu garantăm, că acest lucru va funcționa, dar, în cele din urmă, nu vei pierde mult dacă vei încerca – este de ajuns numai 10 minute de ascultare, pe drumul spre locul de muncă, de exemplu.

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *