Sex/Relații 360

4 reguli  financiare ale unor relații stabile

Certurile din cauza banilor pot înrăutăți în mod semnificativ relațiile,deoarece rareori apar certurile  numai din cauza dezacordurilor financiare. Cauza  lor fiind   probleme mult mai profunde. Încercați să schimbați  modul vostru de abordare a finanțelor, folosind următoarele reguli.

Plănuiți din timp discuțiile despre finanțe

Incercați să evitați certurile din cauza banilor. Alegeți timpul potrivit pentru amîndoi ca să discutați despre întrebările financiare și explicați ce pentru voi este important.

Puteți, de exemplu, s-ă îi  spuneți  «Mie îmi pare că avem abordări diferite asupra alocării banilor,  îmi fac griji, iar aceasta v-a influiența viitorului nostru. Eu doresc ca la noi să fie totul bine. Hai împreună să hotărîm cum să alocăm finanțele ».

Valoarea actuală a relației, determină planurile voastre de viitor

Atunci cînd cumpărăm o casă, noi hotărîm cîți bani suntem gata să plătim , bazîndu-ne  pe valorea, care aceasta o v-a avea în viitor. În orice  caz, opinia noastră  este influiențată de dimensiunea acesteia, unde se află și în ce condiții. Când cumpărăm  acțiunile  ale oricărei companii, estimăm venitul așteptat al acesteia.

Dacă sîntem siguri într-un viitor luminos, suntem dispuși să plătim  mai mult pentru un anumit produs. Dacă nu ne așteptăm la nimic bun, plătim mai puțin în prezent.

Așa este și cu relațiile. Dacă cheltui bani, ca și cum nu ați avea nici un viitor cu partenerul tău , trimiteți inconștient un semnal „Nu-mi pasă ce se va întâmpla cu noi mâine.“  Iar dacă împreună adunați ,puțin cite puțin , creați un fundament pentru relații fericite.

Încercați să faceți  o carte de înregistrare sau chiar un tabel simplu – și veți vedea cât de mult valorați  viitorul comun.

Și aici este o listă de lucruri, pe care nu ar trebui să le împărțiți.

Calitatea este mai importantă decît cantitatea

Începând cu achiziționarea unui inel de logodna cu un diamant, care se presupune că exprimă iubirea noastră (și asta ca urmare a unei campanii de marketing de succes, realizat în 1940 de o corporație care se ocupa cu extragerea diamantelor), ne aflăm sub puterea obiceiului de a cheltui bani pe lucruri care par importante,dar  nu pe ce  apreciem cu adevărat ca un cuplu.

Gîndește-te, dacă întradevăr îți plac diamantele? Și dacă se merită să  cheltui bani pe un tort de nuntă neobișnuit? Când începeți să cheltuiți  banii pe achiziții nesemnificative, acesta devine rapid un obicei. Incepi să apreciezi lucrurile mai mult decît alte expresii ale iubirii, și aceasta afectează relația.

Mai bine depuneți mai mult efort, atunci cînd gătiți cina împreună. Lăsați o notiță, atunci când, plecați  la serviciu. Încearcă să-ți înfățișezi sentimentele  într-un desen. Acesta v-a avea mai mult efect  de neuitat  decît un alt cadou banal.

Eșecurile sunt  inevitabile

De dificultățile financiare nu te poți ascunde. Probabil că vor exista așa momente când te afli la zero. Toți trec prin asta . Amintiți-vă de  Genri Forda: a fost ruinat cel puțin de două ori, înainte de a obține un succes enorm.

Fiți pregătiți pentru eșecuri și amintiți-vă că eforturile noastre nu sunt întotdeauna  justificate. Aceasta este esența investițiilor: riscăm  și încercăm să facem tot ce putem.

[poll id=”19″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *