Nutriție, Sănătate 468

4 SFATURI DE ÎNGRIJIRE A PIELII DUPĂ UN ANTRENAMENT INTENSIV

4 SFATURI DE ÎNGRIJIRE A PIELII DUPĂ UN ANTRENAMENT INTENSIV

Iată, ce se întâmplă de obicei: te-ai antrenat, ai ridicat greutăți, ai obosit ca dracu’ și dorești pur și simplu să fugi mai repede din sala de fitness/forță. Așa că tu iei un duș în grabă și pleci fără să te mai gândești la altceva. Pentru pielea ta, însă, asta nu este de ajuns. Folosește sfaturile noastre simple pentru ca atunci, când vei ieși din vestiar, să arăți mai bine, decât atunci când ai intrat acolo.

Exfoliază

La dracu’ numai cu săpunul. După antrenament, te va ajuta numai un scrub: el îți va exfolia pielea, va îndepărta transpirația și grăsimea, care s-a acumulat pe piele în timpul antrenamentului. Aplică-l cu mișcări circulare ușoare.

Săpunește-ți pielea

Ia cu tine cel mai eficient gel de duș – acesta trebuie să fie plin de vitamine (această informație o găsești pe etichetă). Nu economisi pe igienă.

Spală-te pe cap

Atunci când te speli pe cap, tu cu mișcările tale provoci un flux de sânge la foliculii de păr. Deoarece și antrenamentele intensifică acest proces, ai nevoie cel puțin să nu exacerbezi această situație cu șamponul. Nu lua cu tine un șampon antimătreață, ia unul obițnuit, care va curăța cu grijă și va hidrata părul și pielea.

Alege o loțiune

Odată ce ai terminat să te speli și să te pregătești, a venit timpul pentru ultimul truc. Termină întregul process de îngrijire de sine cu aplicarea unei loțiuni hidratante ușoare, care hrănește pielea și conferă protecție contra radiației ultraviolete.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *