Sex/Relații

5 lucruri, după care te judecă oamenii

Înainte ca o persoană să obțină posibilitatea de a te cunoaște, cel fel de om ești tu în interior, acesta va discuta mai întâi despre tine cu alții, îți va spăla oasele obosite și va discuta în detaliu pe ce stă lumea. Prin urmare, pentru a face o impresie asupra unui om, înainte ca acesta să-și formeze o opinie despre tine, cultivează și dezvoltă în tine aceste calități.

1 Oamenii te judecă în funcție de garderoba ta 

După cum se spune: „cartea se alege pentru coperta sa…“, „femeia se alege pentru aspectul său…“ – ei bine, ne place sau nu, dar în primul rând, fiecare om atrage atenție anume la aspectul altui om. Pentru a obține respect, este preferabil să te îmbraci la fel ca persoana, cu care ai de gând să te întâlnești. Nu cu mult mai bine și, nici într-un caz nici nu mai rău, pentru că nimeni nu te va lua în serios dacă vei fi într-un pulover întins dezordonat. Deci, ne place sau nu, totuși va trebui să investim ceva bani într-o garderobă decentă, în orice caz. Permite-mi să-ți povestesc despre un tip, al cărui cap era plin de idei pentru afaceri, dar el nu știa până la sfârșit cum să bată la ușile corecte. El a cheltuit toți banii săi pe un costum scump. Acest costum a început să fie o carte de vizită, ca o batistă parfumată a lui Jean-Baptiste Grenouille. Tipul doar umbla pe la diferite birouri, bătea la uși, iar secretarele prostuțe și care nu sunt capabile să privească ”dincolo de coajă” nu puteau refuza un tip atât de bine îmbrăcat. Ele nu vedeau trucul, ele nici idee nu aveau, că el a venit până acolo cu autobuzul. Recent, el lucrează un top-manager într-o companie mare și comunică cu așa oameni, ale căror nume nu vrei să le rostești încă o dată. Cu toate acestea, abordarea acestui tip este prea extrem – nu este necesar să cheltui o avere pe haine. Nu este obligatoriu să cumperi faine foarte scumpe sau foarte frumoase, este suficient doar să-ți umpli un dulap cu lucruri de calitate, care se combină perfect între ele. În asta constă tot secretul – în combinație și calitate.

2 Oamenii te judecă în funcție de time-managementul tău

Tu nu ești un aristocrat și nu ești un francez – numai la ei o ușoară întârziere era considerată o manifestare de politețe. Și numai una ușoară, nu de o jumătate de oră. Deși mulți nu pot ierta nici pentru 5 minute de întârziere, pentru că națiunea noastră iubește punctualitatea. Ei bine, dacă ne îndepărtăm un pic de nivelul mondial, atunci, cu siguranță, punctualitatea este privită de mulți ca primul binefăcător. Deci, dacă vrei ca oamenii să te respecte, trebuie să arăți, că ai un control complet asupra timpului tău. Ar trebui să practici punctualitatea acasă, încercând să-ți îndeplinești toate sarcinile stabilite pentru ziua corespunzătoare. Pentru a fi la timp – trebuie să te miști și să nu fii lenos. Nu peste mult timp vei observa, că te-ai dresat. Capacitatea de a gestiona timpul este un talent util și necesar. Aici este important nu numai să respeecți punctualitatea, dar și să nu întârzii, dacă nimeni nu cere de la tine acest lucru sau nu te așteaptă și alte lucruri. Este dificil să reușești să faci totul la timp, dar este totuși posibil. Acest lucru este necesar, în caz contrar, va trebui să faci cel puțin o dată cea mai neplăcută treabă a vieții tale – să-ți suni prietenii tăi și să le spui, că nu poți veni la petrecerea lor. Și vei fi nevoit să șe suni cu o jumătate de oră înainte de petrecere.

3 Oamenii te judecă în funcție de pregătirea ta 

Înțeleptul Confucius a spus: „Succesul depinde de pregătirea prealabilă și fără o astfel de pregătire te așteaptă un eșec“. Și acum un mic fapt despre actorii cei mai talentați, muzicieni și sportivi, care surprind poporul cu profunzimea talentului său și ne fac să credem, că ei nu fac nici un efort pentru a realiza acest lucru. Noi vedem cum joacă Al Pacino sau cum cântă Adele, sau cum Novak Djokovic aruncă rivalii săi. Se pare că ei o fac cu ușurință, fără a depune vreun efort mare. Dar toate astea deoarece aceștia sunt bine pregătiți. Toate aceste trucuri fără efort sunt rezultatul a multor ani de muncă grea, de răbdare și angajament, care îi separă de restul 99% de populație a planetei. Ai toate calitățile necesare pentru a fi un rock star sau un finanțator mare. Trebuie doar să fii răbdător și să te pregătești să lucrezi din greu pentru a face aceeași impresie asupra oamenilor. Ca de obicei, va trebui să depui un efort oarecare, dar ce să faci, așa-i viața.  

4 Oamenii te judecă în funție de manierele și eticheta ta 

Tu nu ești egoist, nu? Nu-ți face griji – te credem. Pur și simplu în ziua de astăzi nimeni nu vrea să admită, că de fapt el are un ego umflat. Chestia este că suntem atât de obișnuiți cu smartphone-urile și gadget-urile, încât am încetat, practic, să ne privim ochi în ochi. Chiar și stând de vorbă cu prietenii, foarte des noi ne uităm cu mai mult interes în telefon. Trebuie să „traducem“ un moment dat, în loc doar să ne bucurăm de el. Noi ascultăm mai puțin și întrerupem mai des conversație cu un apel telefonic. Pentru omul modern, cu bune maniere, această cale este greșită. Trebuie să oprim acțiunile, care continuă să ne hrănească ego-ul nostru și să arătăm respect față de alții. Deci, dacă dorești să câștigi egocentrismul, îmbunătățelte-ți manierele. Când vine vorba de eticheta – nu există nici un set universal de reguli, astfel încât va trebui să treaci calea singur cu încercări și greșeli. Diferența dintre manierele și obiceiurile constă în faptul că manierele arată modul în care tratezi oamenii, în timp ce eticheta se referă la practicile bazate pe cultură sau mediul înconjurător. Un domeniu, care merită explorat – eticheta excelentă de sta la masă, mai ales la evenimente oficiale. Dacă știi cum să te comporți, cum să pui lingura și cuțitul, și cum să le folosești, atunci reputația ta va crește însutit.

5 Oamenii te judecă în funție de limba ta 

Puterea cuvintelor este enormă, indiferent dacă sunt spuse sau scrise. Cu cât mai bogată este limba cu atât mai puternic ești. Vorbirea ta ar trebui să fie curată. Si cel mai important – diversificată. Îți poți imagina o lume alternativă, în care totul ar fi negru sau alb? Ar fi atât de plictisitoare. De aceea, în limba noastră nu sunt numai o sută de cuvinte, care desemnează unele sau alte nuanțe și culori. Nimic nu poate fi descris prin cuvintele „rău“ sau „bun“. Asta va fi o caracteristică prea incompletă și de suprafață.

Atunci când stai de vorbă cu o femeie, este important să știi, cum să faci un compliment frumos și eficient .

Nu contează unde stai, on-line sau față în față, modul de utilizare a limbii dezvăluie cine ești, cum te gândești și cum lucrezi. Prin urmare, pentru a nu face greșeli, învață gramatica, internetul poate fi un ajutor excelent în această treabă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *