Lifestyle 425

5 supercaruri,care există doar într-un singur exemplar

În această colecție  —  Rolls-Royce Hyperion, Maybach Exelero și alte mașini, a căror valoare este dificil de măsurat cu bani.

Supercar Rolls-Royce Hyperion

Omonimul unuia dintre titani în mitologia greacă a pus pe roate atelierul de caroserii Pininfarina « customizare pentru clienți speciali». Roadster la baza Rolls-Royce Drophead Coupe a fost creat după modelele de autoturisme deschise în anii 30 al secolului trecut, concentrîndu-se pe aceleași proporții: o capota lungă, portbagaj scurt și o linie joasă a acoperișului. Atmosferic V12 de 6,75 litri care produce 453 CP, o cutie automată cu 6 viteze permite Hyperion să atingă o sută în mai puțin de șase secunde.

Modelul a debutat la concursul de eleganță în Pebble Beach modelul anului 2008. Se spune că proprietarul a scăpat de el după un an de posesie — pînă acum mașina se află în vînzarea unui dealer Rolls-Royce din Abu Dhabi sub numele de Phantom drophead Pininfarina. Și, cel mai interesant că avea la bord 0 km…

Supercar Porsche Panamericana

Un prototip actual, creat pentru aniversarea a 80 de ani a lui Ferri Porsche și prezentat în calitate de cadou pentru el, a fost proiectat în doar cîteva luni pe baza generației actuale de atunci a modelului 911 Carrera 4 cu un indice al caroseriei de 964. Automobilul cu o caroserie ușoară și materiale compozite a fost echipată cu un motor boxer de 3.6 litri cu șase cilindri,  cu o putere de 254 și o „mecanică” cu 5 trepte.

În 1989, modelul a fost expus pe podiumul salonului auto de la Frankfurt. Ulterior, a devenit un vestitor al apariției noului Porsche Boxster și a avut un impact constructiv vizibil asupra 911 Targa. Astăzi, Panamericana — una dintre cele mai importante exponate ale muzeului companiei din Stuttgart.

Supercar Maybach Exelero

Impulsul proiectării Exelero a fost dat de compania Fulda, care a folosit în mod tradițional mașini speciale pentru testarea anvelopei cu un indice de mare viteză. Îmi amintesc că, în mai 1939, special pentru aceste scopuri Maybach a lansat un coupe cu trei locuri pe un șasiu SW38 cu un motor cu 6 cilindri, de 140 cp , capabil să mențină 200 km / h o perioadă lungă. Așadar, cînd în mijlocul anilor 2000, Fulda avea nevoie iarăși de un model nou, capabil să se deplaseze la viteze mai mari de 350 km / h, întrebarea, la cine să se adreseze nici nu a apărut.

Sport coupe a fost construita în doar 25 de luni pe baza sedanului Maybach 57. Motorul de 5.6 litri cu 12 cilindri a fost majorat la 5.9 litri și a modificat turbo-ul, crescînd puterea la 700 cp. și pînă la 1000 Nm. Și în mai 2005, Klaus Ludwig pe Maybach Exelero cu anvelope Fulda pe pista italiană Nardo a stabilit un record mondial de viteză pentru autoturismele cu anvelope cu serie, accelerînd pînă la 351,45 km / h.

Supercar Sbarro GT1

O mică companie elvețiană a creat această capodoperă de curse în iunie 1999, în onoarea victoriei echipei Mercedes la maratonul de 24 de ore din Le Mans. Prototipul motorului median cu un corp fabricat din materiale compozite a cîntărit 1350 kg. Varianta sa de 7.4 litri în formă de V, „opt”, a dezvoltat 456 cai putere și un cuplu de 490 Nm la 2800 rpm. Pînă la o sută, mașina „a tras” în 4,9 secunde, iar viteza maximă a ajuns la 325 km / h.

Astăzi, astfel de calități dinamice nu mai par extraordinare, dar în urmă cu 16 ani, ele excitau mințile multora. Ultima dată Sbarro GT1 a apărut la vînzare în 2011. Cereau pentru el un milion de euro.

Supercar Lamborghini Egoista

Supercar, ieșit din stiloul designerului Volkswagen Walter De Silva în 2013, a apărut pe lume în cinstea celei de-a 50-a aniversare a brandului cu taurul pe emblemă. Conceptul futurist cu un singur loc, în proiectarea căruia era utilizat masiv aluminiu și fibră de carbon, a fost echipat cu o putere V10 de 5.2 litri care dezvoltă 600 CP.

Ușile nu erau presupuse — ca să intri înăuntru, era nevoie ca la un „avion” să se ridice un head-up display. Chiar și pentru Lambo să lanseze un astfel de model neformal în serie a fost prea de tot. Nu e de mirare că astăzi Egoista servește ca decor pentru colecția Lamborghini în muzeul din Sant’Agata Bolognese, Italia.

Supercarul visurilor tale

Aceste mașini uimitoare există într-un singur exemplar și, desigur, reprezintă o artă unică de proiectare și inginerie. Și, deși prețul pentru unele dintre ele, la dorință, poate fi găsit pe internet, de fapt, acestea sunt neprețuite.

Gîndește ca un milionar și permiteți-vă totul!

[poll id=”55″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *