Lifestyle 413

6 metode simple de a face lucrul la domiciliu mai eficient

Este bine, atunci nu trebuie să mergi la birou: te trezești , te-ai spălat, te-ai așezat la laptop și ai început să lucrezi. Rău, atunci cînd nu există nici un control extern, și totul te distrage în mod constant. Blogul nostru vă amintește de niște  reguli simple cum să faci lucrul la domiciliu confortabil și eficient.

Nu lucrați acasă de pe canapea

Crearea unui spațiu de lucru la domiciliu – cheia principală a succesului. Mai bine nu lucrați pe canapea: aceasta relaxează și lipsește  de concentrație.

Un scaun bun, o masă curată pe care nu este nimic de prisos, un iluminat corect – este minimul, care este necesar pentru o zi productivă. Folosește toate avantajele ale  biroului de acasă, deoarece voi  puteți crea în jurul tău  un anturaj ideal.

  • Reglați temperatura și umiditatea aerului confortabilă în cameră.
  • Alegeți muzica. Studiile arată că ascultarea compozițiilor  potrivite pot contribui la creșterea eficienței cu 6,3%.
  • Aranjați accente de culori în interiorul casei sau cartier. Alb,gri și nuanțe bej relaxează și  scufundă în demoralizare . Verde, albastru și galben inspiră optimism și te ajută să te concentrezi într-o armonie de lucru.

Fiți mobili

Să lucrezi de la distanță – aceasta nu înseamnă să stai la lăptop o zi întreagă. Smartphone-urile  și tabletele, ceasurile inteligente – toate aceste gadget-uri sunt create pentru a vă ajuta să fii inclus în procesul de lucru în orice moment și în orice loc.

Nu uita de accesorii. Este încomod să  utilizezi un trackpad? Cumpară un  mouse cu bluetooth. Pierzi  cîteva secunde de fiecare dată cînd încerci să găsești telefonul? Învațăte  să folosești un smart Dock .

La început ți se va părea că marea varietate de dispozitive în jurul tău te poate atrage în abisul de procrastinare, dar dacă înveți cum să le folosească în beneficiu, ziua ta de lucru  la domiciliu va deveni mult mai productivă.

Utilizați instrumentele potrivite

Să refuzi de instrumentele moderne pentru a rezolva problemelor de zi cu zi – este o prostie. Pentru a rămîne conectat și să aloci  inteligent forțele tale, folosește programe și aplicații.

Astfel, momentele  de lucru pot fi discutate în Telegram, Slack, WhatsApp sau Skype.

Nu uitați de sănătate

Mulți oameni, nu au  posibilitate de a-și asigura o masă completă chiar și în timpul pauzei. Un număr mare de lucrători de birou sunt prea leneși de a se  desprinde din scaun sau să iasă la aer curat în timpul zilei de lucru.

Lucrul  la domiciliu, de asemenea, are dezavantajele sale. Cel mai important  printre ei – frigiderul este prea aproape. Deci, trebuie doar să ai grijă sine, nu mînca prea mult și nu te folosi  de faptul că lucrezi acasă.

Faceți mici încălziri , străduițivă să aveți gustări cu alimente sănătoase și cel puțin aerisiți camera mai des. Organismul vă va mulțumi pentru asta.

Faceți pauze

Dorința de a face totul dintr-o dată , și nu permiți corpului să se odihnească nici un minut, va duce mai devreme sau mai târziu, la ceea că îți va fi greață de tine dar și de locul de muncă, și de pereții din jur.

Să faci lucrul trebuie astfel încât să nu te scufunți în stres și în emoții negative.

Împărțiți sarcinile în mai mici, organizează în mod eficient timpul tău.

Și, la sfârșit – păstrați-vă într-o formă bună

Chiar dacă te-ai oprit pentru scurt timp, pentru a distrage atenția de la sarcinile de lucru nu ar trebui să vă întindeți  pe pat sau pe un scaun. Străduiți-vă să profitați la maxim de  beneficiile  faptului  că lucrați la domiciliu, și faceți ceia ce  nu poți face la birou.

Cea mai bună odihnă  – schimbare de activitate. În loc să răsfoiești alene documentele , dedica această  pauză  preparării ceaiului, să faceți un duș contrast sau să faceți o încălzire rapidă .

[poll id=”37″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *