Sănătate 539

6 motive ale apariției părului cărunt, care nu trebuie să fie ignorate

Aparăția părului cărunt – este un proces biologic natural, legat de schimbările de vîrstă în organism. Și atitudinea față de acest proces este diferită pentru fiecare persoană în parte.

Cu toate acestea, dacă părul cărunt apare la un tînăr care nu are încă 30 de ani, atunci acest lucru indică faptul că corpul se schimbă nu înspre bine.

Doctorii au numit o serie de motive pentru apariția părului cărunt. Și, de asemenea, au atras atenția asupra motivului pentru care nu se recomandă ignorarea acestor factori de apariție a părului cărunt.

Cauza apariției părului cărunt – probleme cu inima și cu vasele de sînge

Experții au ajuns la concluzia că apariția devreme a părului cărunt la bărbați poate fi legată cu o încălcare a lucrului sistemului cardiovascular. Și apariția părului cărunt poate indica dezvoltarea bolii coronariene, care nu se manifestă în nici un fel la etapa inițială. Mulți bărbați la care apare părul cărunt nu se grăbesc să se prezinte la un cardiolog. Dar examinarea regulată la un specialist este pur și simplu necesară. Aceasta va evita în viitor multe probleme de sănătate.

Deficiență de vitamina D3 și B12 – și părul cărunt va apărea

Este cunoscut faptul că vitaminele D3 și B12 contribuie la formarea melaninei în organism – această substanță este necesară pentru culoarea părului și a pielii. Dacă organismul nu are suficient aceste vitamine valoroase, atunci are loc pierderea melaninei și, prin urmare, apare părul cărunt. Experții recomandă să schimbi regimul alimentar. Este necesar să treceți la o dietă echilibrată – aceasta va contribui la rezolvarea problemei cu părul cărunt pentru ceva timp. Un conținut mare de vitamina D3 este în lapte și în produse lactate, fructe de mare și soiuri de pește gras (somon, ton, sardine, halibut, hering, macrou), cereale (în special în fulgi de ovăz). În ceea ce privește vitamina B12, se găsește mai ales în produsele de origine animală, și anume: în ficat, rinichi, precum și în splină și mușchi.

Excesul de peroxid în organism duce la apariția părului cărunt

De regulă, persoanele care nu s-au confruntat încă cu părul cărunt,la ei foliculii de păr produc o cantitate minimă de peroxid. Cu toate acestea, atunci cînd apare o defecțiune în producerea de peroxid, începe să se decoloreze părul. Într-un fenomen similar, se utilizează un amestec activat cu UV, care este de asemenea utilizat cu succes în cazurile de tulburări de pigmentare a pielii.

Fumatul tutunului=apariția devreme a părului cărunt

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că la fumători apare părul cărunt mai des și mai devreme decît la cei care nu au această dependență. Prin urmare, dacă fumați excesiv, atunci să nu vă surprindeți de apariția devreme a părului cărunt. Lăsînd  la timp fumatul, puteți încetini semnificativ procesul de apariție a părului cărunt. În plus, fumatul afectează negativ  asupra sistemului cardiovascular, potența și funcția reproductivă a omului. 

Stresul ca o cauza de apariție a părului cărunt

Oamenii de știință au efectuat un experiment care a demonstrat că stresul și eliberarea excesivă a adrenalinei pot provoca modificări structurale în celulele ADN umane. ADN-ul este distrus și părul este lipsit de pigment. Prin urmare, efectele stresului dăunează negativ nu numai sănătății în general, dar este și cauza apariției părului cărunt.

Părul cărunt  apare devreme din cauza geneticii

Apariția devreme  a părului cărunt poate fi legată nu numai de sănătate. Dar motivul  poate fi și în trăsăturile naturale ale organismului. Apariția devreme a părului cărunt este adesea legat de ereditate. Dacă unul dintre părinți de la o vîrstă fragedă a avut deja părul cărunt, atunci copiii lor pot avea, de asemenea, părul cărunt devreme. Specialiștii, în rezultatul muncii prelungite, au descoperit genele care sunt responsabile pentru apariția părului cărunt la tineri și care pot fi moștenite. În acest caz, problema apariției părului cărunt este imposibilă de rezolvat.

Concluzii despre părul cărunt

Unii au o atitudine calmă la apariția părului cărunt, fără a reacționa la el. Alții, după ce au văzut părul cărunt, încearcă să scape de el într-un fel (taie părul, îndepărtează, sau vopsesc). Tu decizi cum să acționezi. Vă recomandăm să ascultați de sfaturile noastre.

[poll id=”56″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *