Sex/Relații 262

7 avantaje ale căsătoriei

ruki-vlyublennye-kolco

După sărbătorile Anului Nou ești plictisit, trist și ți-a venit brusc dorința să ai alături de tine o soție? Să începi un an nou cu căsătorie – este complet normal. Noi chiar știm câteva argumente, care demonstrează toate avantajele căsătoriei.

1. Multă fericire

Oamenii de știință australieni garantează acest lucru. Și numesc cifra record de 135% – anume cu atât de mult, conform datelor lor, un bărbat căsătorit este mai fericit decât cel necăsătorit. Cercetătorii înșiși explică: aceasta are loc din cauza unei vieți mai liniștite și datorită îngrijirii, pe care norocosul o simte periodic de la a doua jumătate a lui.

2. Salariu mare

Cercetătorii din Universitatea din Virginia au estimat că bărbații căsătoriți câștigă cu 22% mai mult decât colegii lor necăsătoriți. Un alt studiu american (respondenții caruia, apropo, au fost niște ofițeri de marină) a arătat că prezența soției – este un argument important pentru șef, pentru a promova un bărbat pe scara carierei. Așadar: dacă dorești să faci o carieră – încheie urgent o căsătorie fictivă.

3.
Mai puține probleme

Departamentul de Justiție SUA a strâns datele statistice privind infracțiunile stradale. Și au rămas foarte surpeinși: la bărbații necăsătoriți se mărește de patru ori șansa de a deveni victime ale unor infracţiuni de omor, jaf și viol. Nu știu de ce, dar derbedeii de de stradă nu se uită la bărbații căsătoriți: probabil se tem de represalii.

4. Sex regulat

În 2006, cercetătorii britanici au realizat niște studii, pe parcursul cărora ei au interogat bărbați din 38 de țări. Datele sunt peste tot aceleași: bărbații căsătoriți din toată lumea îi depășesc pe cei necăsătoriți, în ceea ce privește regularitatea actului sexual. Despre calitatea sexului britanicii tac, dar noi știm: în mâinile potrivite, orice femeie ajunge în starea care este necesară.

5.
Viața fără dependențe

Căsătoria fericită, de asemenea, ajută la protejarea ta de dependența de alcool și nicotină: centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor a facut anume astfel de concluzii: bărbații-alcoolici și fumătorii de cele mai multe ori sunt necăsătoriți.

6. Mai puține șanse de a te îmbolnăvi de cancer
 

Un alt plus, destul de semnificativ al căsătoriei – bărbații divorțați și necăsătoriți mor din cauza cancerului respectiv de 11 și 16 ori mai des decât cei căsătoriți. Aceasta s-a dovedit de oamenii de știință norvegieni în anul 2007. Și, în genere, cu durata de viață a celor ce trăiesc în căsătorie legală totul e bine – specialiștii din Universitatea din California au studiat niște bărbați timp de opt ani. Și au ajuns la concluzia, că bărbații necăsătoriți au avut mai multe șanse de a muri în timpul acestei perioade (aproximativ 88%).

7. Nu ai probleme cu inima

După cum se dovedește, căsătoria poartă nimic altceva, decât numai plusuri pentru sănătate – dar numai o căsnicie fericită. Cercetătorii din Utah (SUA) au descoperit, că oamenii care s-au căsătorit din dragoste, aveau un nivel ideal de tensiune arterială. Și invers – cele mai rele date au fost în cuplurile, nefericite în căsătorie. S-a ajuns chiar și la aceea, că medicii forțau pacienții cei mai nesănătoși să divorțeze, pentru ca să rămână măcar ceva din ei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *