Dacă de multe ori sunteți nevoiți să lucrați cu oamenii și doriți să faceți ceea ce faceți acum, dar să obțineți un feedback mai bun și să petreceți mai puțin timp, încercați să folosiți sfaturile noastre.
Aceste sfaturi funcționează într-adevăr și ajută la „provocarea” oamenilor să facă ceea ce îți este necesar ție. Toate aceste tehnici sunt folosite în fiecare zi de către politicieni, marchetologi, bancheri și chiar profesori. Desigur, pentru a utiliza toate acestea, aveți nevoie de anumite abilități și trebuie să înțelegeți că totul nu va funcționa imediat. Ei bine oricum se merită să încerci.
Cum să lucrezi cu oamenii?
Încercați să criticați corect munca altora – nu atacați, ci sfătuiți. De mult timp este cunoscut faptul că o persoană care este criticată se va apăra și, ca rezultat, puțin din ceea ce este spus de „critic” va fi cu adevărat perceput. Este foarte de dorit să învățați să vă țineți în mîini și să nu arătați direct la greșelile altora. Cel mai bine este să discutați într-un mod prietenos (sau pur și simplu constructiv) unde a greșit subordonatul tău.
În plus, dacă ție nu ți se primește ceva, e mai bine să nu taci și să continui să faci ceea ce nu ești sigur, dar să ceri sfatul de la o persoană mai experimentată.
Învățăm să lucrăm cu oamenii
Faceți ceva pentru alții. De fapt, este oare posibil să vă așteptați la o muncă eficientă de la o echipă care nu așteaptă nimic bun de la tine? Există un principiu excelent: dacă doriți să obțineți ceva de la cineva, mai întîi faceți ceva pentru această persoană. Fie că aceasta înseamnă doar o conversație prietenoasă care vă va ajuta să găsiți un format potrivit pentru comunicare – pe viitor, cu persoana care vă tratează bine, va fi mult mai ușor să lucrați.
Cum să lucrezi productiv cu oamenii
Delegați-vă responsabilitățile. Nu faceți totul singur, împărțiți-vă responsabilitățile – încercați să îl puneți pe criticul principal ca asistentul tău responsabil și este posibil ca relația voastră să se îmbunătățească.
În plus, în companii mari, partide politice, problema este că acolo sunt prea mulți oameni care consideră că părerea lor este singura corectă, fără ai asculta pe alții. Firește, cu o astfel de „echipă” este aproape imposibil să lucrezi. Nu ignora alte persoane, ascultați-le opiniile, organizați în mod regulat întîlniri, unde scrieți tot ce vi se spune și, cel mai important, încercați să implimentați opiniile raționale în realitate, chiar dacă singuri veți fi greșit.
Lucrul cu oamenii – un secret simplu
Fii primul. Lucrul într-un grup nu este întotdeauna eficient, deoarece în grupuri mari puțini oameni doresc să ia inițiativa asupra lor. Fiți primul care va acționa, iar ceilalți oameni vă vor urma. Acesta este o modalitate foarte cunoscută și, în același timp, foarte eficientă de lucru. Acest sfat se potrivește atît pentru șefi cît și pentru „cardinalii gri”.
Spune nu emoțiilor – secretul succesului în lucrul cu oamenii
Uneori discuția despre o problemă importantă ajunge într-un punct mort și toate argumentele raționale pe care le propuneți nu funcționează. Drept urmare, emoțiile se înfierbîntă, iar discuția continuă mult timp fără nici un rezultat. În acest caz, încercați să fiți de acord cu oponenții tăi, făcînd ceea ce considerați că este corect. Nu este necesar să îi contraziceți pe toți la rînd, dovedind dreptatea ta – atunci cînd emoțiile intră în joc, rezultatul tinde la zero. Dacă aveți posibilitate, fă așa cum vrei tu și spune că „a fost așa.” Poate că nu este complet corect, dar eficient.
Alegem cu cine să lucrăm
Nu lucrați cu „vedetele”. În orice colectiv, mai devreme sau mai tîrziu se găsește o persoană care refuză să lucreze în grup. Astfel de oameni pot arăta nemulțumirea în orice fel, dar de fapt, pur și simplu nu doresc să lucreze cu grupul. Dacă sunteți liderul unui astfel de grup și lăsați ca „vedeta” să acționeze așa cum ea/el vrea, atunci mai devreme sau mai tîrziu, alți membri ai echipei vor acționa în același fel. În cele din urmă, colectivul se va destrăma. Cel mai bine este să lucrați fără astfel de „vedete”, indiferent cît de neplăcut este să le elimini din echipă. Nu face excepții.
Respectul – cheia succesului
Încearcă să nu folosești tonul „șefului”. Nimic nu irită alte persoane ca un șef care vorbește mereu într-un ton patronal. Dacă sunteți – șeful, încercați să comunicați cu un ton obișnuit, fără superioritate. Ca rezultat, oamenii vor lucra într-o astfel de echipă mult mai eficient decît într-o echipă în care există un șef care arată în momentul potrivit sau nepotrivit că el este într-adevăr șeful.
[poll id=”78″]