Sex/Relații 564

8 lucruri care ar trebui făcute după o partidă de sex

Sunt multe variante de ceea ce puteți și ce ar trebui să faceți înainte de cel mai important lucru. Dar despre ce să faceți după – adică exact după sex – aproape nici un cuvînt. Se primește că toate jocurile sunt jucate, toate stăruințele și eforturile pentru a atinge scopul dorit sunt depuse. Și iată voi doi sunteți culcați în pat, umezi de transpirație și, sperăm mulțumiți, încercînd să vă aduceți respirația la normal. Ei bine și ce mai departe? Astăzi vom vorbi despre asta.

DUPĂ SEX … faceți schimb de impresii

Deci dacă suntem astăzi într-un fel sau altul critici de canapea și iubim să  raportăm cu privire la orice ocazie, fie că mergem la o cafenea, vacanță sau cumpărăm un pachet de odorizatoare pentru o mașină în formă de brazi (tot facebook-ul și instagram-ul trebuie să știe despre asta!). Din păcate sau din fericire, în rețelele sociale, oamenii noștri nu împărtășesc de obicei impresiile lor despre sex.

Dar aceasta nu înseamnă că nu puteți face schimb de impresii unul cu altul. Spuneți despre ce acțiuni a partenerului ți-au plăcut și despre ce nu aveți răbdare să repetați. Este o modalitate excelentă de a vă apropia unul de celălalt – și nu doar din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, dacă recenziile tale despre orice nu ar fi diferă cu severitate și obiectivitate nemiloasă, atunci este mai bine să vă păstrați părerea pentru sine în acest moment.

După sex… mergeți la culcare

Sunt multe teorii care explică de ce bărbații adorm adesea imediat după sex. Unele teorii se bazează pe acțiunea hormonilor cu denumiri mistice: prolactina și oxitocina. Alții susțin că în timpul orgasmului creierul masculin se repornește și apoi se oprește pentru a se odihni. Dar să privim adevărul în ochi: toate aceste teorii sunt făcute de oameni de știință, care deasemenea după muncă se   întorc acasă, fac sex cu nevestele lor și adorm imediat. Da, posibil că biologia cu hormonii ei și mecanismele sale este vinovată de un astfel de comportament. Dar să adormi primul – oricum înseamnă să creezi o situație jenantă. De aceea asigură-te că partenera ta adoarme și doar atunci poți să adormi și tu.

După sex… Organizează runda a doua

Și de ce nu? Tot de ce ai nevoie, ai. Poate că doar forțele într-un fel sunt epuizate – așa cum ar trebui să fie, dacă ați făcut totul corect. De aceea nu trebuie să te grăbești ca și cum ar fi cea de-a doua rundă de scufundare pe timp la campionatul mondial de înot. Începeți cu blind și încet, bucurați-vă de moment. Iar mai departe puteți începe să vă mirați de sine și de ce sunteți capabili. Țineți minte totuși, că toată lumea are o limită. A treia rundă, bineînțeles  că e super, dar țineți cont și de puteri. Să nu începi pentru sănătate și să termini, scuzați-mă, pentru pace.

DUPĂ SEX… Vorbiți

Acele momente prețuite după orgasm, cînd toate sentimentele sunt la înălțime, iar gîndurile au dispărut undeva, sunt ideale pentru a vorbi despre sentimente și dorințe. Chiar dacă în viața de zi cu zi arătați a fi mai mult un robot fără simțuri, nu este totul pierdut. Dacă vom crede Hollywood-ul, atunci cele mai bune subiecte despre care puteți vorbi în timp ce stați în pat – sunt visurile, obiectivele și dorințele tale. Fie că este vorba de barbershop-ul, pe care l-ați visat întotdeauna să îl deschideți, sau o idee de a cuceri vîrful oricărui munte, a venit  în mintea ta după al treia (sau al patrulea?) cocktail. Nimeni nu vă va mai aminti de declarațiile tale  postcoitale. Cel mai probabil, acestea vor fi uitate. Dar dacă te-ai culcat  cu o oarecare persoană bogată care brusc vrea să investească cîteva milioane în toate prostiile tale postorgasmice, atunci e super.

DUPĂ SEX … cereți

Oamenii de știință au descoperit că mulți oameni cer ceva de la partenerul lor cel mai des anume în primele minute după sex, ca și cum ar aștepta un premiu sau o recompensă pentru plăcerea pe care tocmai au oferit-o. Iar acesta este momentul potrivit pentru a cere de la partener ceea ce nu ați fi primit în alte împrejurări. Imaginați-vă cît de plăcut va fi să auzi în cele din urmă: „Da, ei bine, hai să îți cumpăram motocicleta aia .” Sau ce mai vrei tu acolo. Toate vor fi în favoarea ta.

DUPĂ SEX … îmbrăţişaţi-vă unul pe altul

Știi, cea cu care dormi, în cele din urmă va aștepta asta de la tine. Poate că voi singuri doriți asta și nu vă temeți deloc de posibilitatea de a vă lipi unul de celălalt și să simți părul ei în nasul tău. Important –  romantismul. Dar, în cele din urmă, îmbrățișările după sex – sunt acelea cu care întregul spectacol va putea obține un înțeles complet.

După sex … Mîncați

Tocmai ai ars nu o sută de calorii, ai cheltuit multă energie, dar conversația nu se primește? În acest caz mîncarea – salvarea voastră. Mîncarea – prima și principală sursă de energie și cea mai bună recompensă după antrenament. Dar și să spui niște prostii cu gura plină la fel nu vei putea – asta e bine. Iar odată ce rezerva de forțe va fi reumplută, puteți trece la a doua rundă – și puteți direct la bucătărie. Unii susțin că s-ar căsători cu fata, i-ar  spune toate parolele de pe conturile din rețelele sociale și vor jefui toate băncile lumii pentru ea, dacă după sex ea ar lua telefonul în mînă și ar întreba: „Poate comandăm o pizza?”

După sex… Lăsați-vă unul pe altul în pace

Vechiul și bunul hormon prolactina este din nou în acțiune. Acum ați simțit cea mai mare plăcere din viața ta – și iată apare el, te coboară din cer pe pămînt la facturile neplătite, neînțelegerile de la birou și pe podeaua din baie, pe care doriți să o schimbați din ianuarie 2015. Aceiași cercetători care găsesc noi scuze pentru bărbații care adorm exact după sex, spun că pierderea interesului pe termen scurt pentru partener după sex – nu este ceva rar. Acest lucru ajută probabil organismul să se recupereze și să revină la normal. Totuși, aceasta este doar o explicație științifică a motivelor pentru dorința de a ieși on-line în Call of Duty, mai repede decît prezervativul care cade în coșul de gunoi, de fapt, este destul de normală. (Dar puțin probabil că se merită să faci asta, dacă nu vrei să cobori pe scări alergînd în papuci de casă cu un strigăt: „Așteaptă! Oamenii de știință spun că …”)

[poll id=”83″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *