Lifestyle, Sănătate, Sport

8 moduri simple de a pierde în greutate, fără a-ți schimba obiceiurile

chncdhahr0cdovl21hcmtldgl1bs5yds93cc1jb250zw50l3vwbg9hzhmvmjaxns8xms8ymc1mywt0b3yta290b3j5zs12es1uzs16bmfsas1vlxnlymvfyzlmmgy4otvmyjk4ywi5mtu5zjuxzmqwmjk3ztiznmquanbn-prx-a8880482Dacă nu ai știut, este suficient să introduci doar câteva mici schimbări în alimentația ta, pentru a obține un abdomen plat. Travis Stork, autorul cărții „Rețeta pentru o burtă slabă” (The Lean Belly Prescription), te va ajuta să înțelegi, cum să o faci în mod corect.

De fapt, eu lucrez în departamentul de urgență al centrului medical din Universitatea Vanderbilt în SUA. Și când îmi aduc vreun pacient, toată atenția mea este concentrată asupra stării lui în momentul dat, fie că este un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. Eu îi pot ajuta acestui pacient să depășească această durere acută, dar văd că noi nu luptăm cu adevăratul inamic.

Aceste câteva minute de agonie sunt doar o consecință a unui drum, ce durează o viață întreagă și este plin cu decizii dăunătoare. În fiecare zi tu te omori singur pe tine, dacă fiecare prânz al tău este un mod de a-ți bucura grăsimea interioară.

Îmi este greu să-mi las pacienții mei să se întoarcă înapoi în lumea normală, unde ei vor deveni încă mai obezi și informi… și peste câțiva ani se vor întoarce înapoi la mine cu următorul atac (dacă vor reuși să-i aducă, desigur). Iată de ce am scris cartea ”Rețeta pentru o burtă slabă” (The Lean Belly Prescription).

Chiar dacă eu sper să te ajut să realizezi niște schimbări mari în viața ta, nu-ți fie teamă – nu va fi un mare chin. Îți voi oferi câteva idei pentru a înlocui produsele alimentare ”greșite” din dieta ta. Alege doar trei dintre ele și încearcă să le pui în aplicare. Vei pierde în greutate, obținând energie suficientă și simțind senzația de sațietate. Nu încerca să realizezi toate sfaturile mele odată – nu vei reuși, este verificat. Și cea mai principală caracteristică a metodei mele: când alegi, nu te gândi la produsele alimentare la care vrei să renunți, însă la acelea, care îți place să mănânci.

1. Îmi place cașcavalul și iaurtul

Oare cui nu-i palce? Și e foarte bine. Cercetările arată: persoanele, care consumă cel puțin 1200 mg de calciu pe zi, sunt cu 60% mai puțin predispuse la obezitate, decât cele care consumă mai puțin calciu. Iaurtul, printre altele, reduce cantitatea de grăsime, pe care organismul o absoarbe din alimente în timpul digestiei. Iată un studiu de la Universitatea din Tennessee: oamenii, care au redus consumul de alimente cu 500 de calorii pe zi, dar, în același timp, au adăugat în dietă trei porții de iaurt, au pierdut în timp de 12 săptămâni, cu 81% mai multă grăsime abdominală, decât cei, care au fost și fără calorii, și fără iaurt.

Rețeta: 1 cană de lapte la micul dejun, 40 g de cașcaval la masa de prânz, 1 ceașcă de iaurt natural ca o gustare între mese – și așa în fiecare zi.

Reducerea greutății de până la 1,3 kg în 4 săptămâni.

2. Îmi plac pastele și orezul

Foarte bine, atunci mănâncă cu plăcere. Numai înlocuiți preferatele glucide rafinate – pâinea albă, orezul, pastele, prăjiturile – cu glucidele din cereale integrale (din făina, care a fost măcinată numai o dată și nu a fost curățită). Aici sunt mai puține calorii, ele sunt digerate mai mult timp și vă dau fibrele necesare pentru digestie. Ca motivație: în cercetările Universității din Pennsylvania, acei subiecți, care au redus consumul de alimente cu 500 kcal pe zi și, în același timp, au trecut la cereale integrale, a pierdut de două ori mai multă grăsime abdominală, decât cei care pur și simplu au refuzat aceleași 500 kcal pe zi.

Rețeta: combină cerealele integrale cu carnea slabă, legume și grăsimi sănătoase.

Reducerea greutății de până la 3,6 kg în 4 săptămâni.

3. Îmi place apa carbogazoasă dulce

Consumul de lichide este un mod de a umple stomacul, dar este important să fii atent la ceea, ce anume bei așa lacom. Dieta unui bărbat mediu de 20-30 ani conține băuturi, care aduc în organism până la 15% din volumul total de calorii. Și, dacă refuzi absolut băuturile carbogazoase dulci, pierderea în greutate va fi mai mare, decât în cazul, în care scoți complet din dietă o cantitate similară de calorii din alimente normale.

Rețeta: nu bea Coca-Cola și alte băuturi asemănătoare. Iar dacă nu poți nicicum fără gust și bule, fă singur o băutură carbogazoasă cu un volum scăzut de calorii: o parte de suc, două părți de apă minerală nesărată.

Reducerea greutății de până la 1,8 kg în 4 săptămâni.

4. Îmi place să mestec ceva între mesele principale

Dacă îți place, mestecă – dar numai fructe și legume! De exemplu, poți consuma acid folic (cunoscut și sub denumirea de vitamina B9), care se conține mai ales în culturile cu frunze verzi, cum ar fi spanacul și salata verde. Această substanță este foarte necesară pentru crearea și dezvoltarea celulelor noi în corpul tău, dar organismul însuși nu-l sintetizează. Și, în general, a fost calculat: persoana medie cu o greutate normală consumă aproximativ 2 porții de fructe pe zi, în timp ce persoana medie cu un exces de greutate – mai putin de o porție.

Rețeta: mănâncă cel puțin două porții de fructe și trei porții de legume în fiecare zi. Un măr dimineața, garnitură de spanac la prânz, un morcov sau o bucată de conopidă dacă vrei să ronțăi ceva, o portocală ca gustare, o cană de boabe la cină. Și nu, sucurile de fructe superdulci nu se potrivesc pentru a înlocui vreun aliment de mai sus.

Reducerea greutății de până la 2,7 kg în 4 săptămâni.

5. Îmi place micul dejun

Și bine făci! Dacă servești în mod regulat micul dejun, reduci riscul de obezitate cu 78%. Doar ai grijă ce mănânci. Sunt necesare proteinele (lapte, ouă, iaurt, quinoa), cerealele integrale (ovăz zdrobit, pâine prăjită din făină integrală și quinoa) și fructe întregi. Îți place ceva mai gras? Atunci, pentru motivație, iată rezultatele unui studiu: cel, care a început să mănânce mai puțin cu 1000 kcal pe zi, în timp ce consumă ouă și pâine prăjită dimineața, a pierdut cu 65% mai multă grăsime, decât cel, care se diferă de el doar cu o chiflă cu cremă de brânză la micul dejun.

Rețeta: două ouă, pâine prăjită din făină integrală, două felii de bacon, o cană de iaurt fără grăsimi și aditivi și un fruct – nu mai târziu de o oră după trezire.

Reducerea greutății de până la 1,8 kg în 4 săptămâni.

6. Îmi place al doilea mic dejun și gustarea între mese

Gustările sunt binevenite. În general, ar trebui să mănânci cel puțin 5 ori pe zi. Dacă iei o gustare cu două ore înainte de cină, de exemplu, poți fi sigur, că nu vei mânca așa mult pe noapte (și nu vei pune de foame pe farfurie tot ce este gras și dulce). Dar această gustare trebuie să fie ca micul dejun: combină produsele din cele trei grupe de produse și cel puțin una dintre ele trebuie să fie proteină.

Rețeta: două gustări de 200 de calorii pe zi – una în mijlocul dimineții, alta după-amiază. Combină proteine (nuci, iaurt, cașcaval) cu alte produse din cereale integrale (pâine, chipsuri de fasole, pita), legume și fructe.

Reducerea greutății de până la 3,1 kg în 4 săptămâni.

7. Îmi plac cocktailurile cu lapte!

Atunci fă cockteilul piatra de temelie a dietei tale – dar cu câteva schimbări sănătoase. Îți amintești cât e de bun iaurtul? Nu ai uitat, cât de mult ne plac proteinele? Acum învață al treilea cuvânt util – smoothie: este o băutură groasă făcută din tot ceea, ce este bun pentru noi. Doar ia în considerare faptul, că ai nevoie de un blender bun.

Rețeta: bea acest smoothie (piure) de două ori pe zi – unul ca substitut pentru masa principală (de exemplu, cina), iar al doilea ca o gustare.

Cum se face: amestecă 1.5 cană de fructe și fructe de pădure cu 1 cană de iaurt sau lapte, adaugă o lingură de unt de arahide și pudra de proteine, macină pănă la omogenizare. Dacă băutura s-a primit prea groasă, adaugă o jumătate de cană de apă.

Reducerea greutății de până la 1,8 kg în 4 săptămâni.

8. Îmi plac alimentele grase

Grăsimea – nu este o otravă, și ea este necesară chiar și celor ce slăbesc. Deci, folosește-o ca un aliat în lupta împotriva grăsimii abdominale. Cercetătorii de la spitalul Brigham (Boston, SUA) au pus subiecții pe diete diferite: o jumătate dintre ei – pe o dietă săracă în grăsimi, a doua jumătate – pe dieta ”conținut moderat de grăsime”. Un an mai târziu, ambele grupuri au putut să se lăude cu succese sale. Cei, care întrebuințau o cantitate rezonabilă de grăsime, au pierdut, în medie, cu 60% mai mult (cel puțin datorită faptului, că rămâneau sătui pe o lungă perioadă de timp după fiecare masă). Renunță la prăjit, minimizează consumul de grăsimi animale (unt, cașcaval, carne grasă) și consumă mai multe sănătoase (nuci, pește, fructele de avocado).

Rețeta: ouă la micul dejun, o mână de nuci la ora 10:00, salată cu avocado la prânz, rolă cu șuncă și cașcaval ca o gustare și o friptură nu prea mare (190 g sau mai puțin) de somon la cină.

Reducerea greutății de până la 1,8 kg în 4 săptămâni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *