Lifestyle 424

9 gesturi, care te vor face respectat în orice anturaj – secretele limbajului corpului

Limbajul corpului vă va ajuta să reușiți într-o varietate de situații de viață, inclusiv  —  să cîștigi simpatia unei persoane, pentru a deveni mai creativ și mai convingător.

Limba corpului: Ca să vă simțiți mai încrezător

Dacă aveți un eveniment important sau un interviu,  înainte de care nu vă puteți opri să vă îngrijorați, petreceți cîteva minute pentru a lua una dintre pozițiile care dau încredere. De exemplu, ridicați mîinile deasupra capului în forma literei V sau puneți-vă mîinile pe șolduri. E suficient două minute într-una din aceste poziții.

Limba corpului: Ca să înțelegi, cînd persoanei îi este neconfortabil

Acordați atenție gesturilor celor dragi pentru a înțelege cum se simt. Dacă o persoană își ține mereu încheietura mîinii, ca și cum ar regla ceasul, probabil este îngrijorat de ceva sau se simte neconfortabil.

Limba corpului: Ca să calmezi copilul

Dacă nu puteți în niciun fel calma copilul care plînge, atrageți atenție la felul cum vorbiți. Vorbirea liniștită acționează ca un calmant, iar cea cu voce tare și rapidă, din contra, poate amplifica sentimentele negative ale copilului. Vorbiți încet, făcînd pauze de cîteva secunde între cuvinte.

Limba corpului: Ca să cîștigi simpatia unei persoane față de sine

Cînd aveți nevoie să manifestați interes pentru o nouă cunoștință și să cîștigi simpatia lui față de sine,  întindeți mîna spre el cu palma deschisă. Oamenii subconștient percep acest gest ca o manifestare a încrederii.

Dacă, dimpotrivă, doriți  cît mai rapid să încheiați dialogul, încearcă să ascunzi mîinele: de exemplu, pune palmele sub tine.

Limba corpului: Ca să te împrietenești cu colegii de lucru

Încercați în timpul pauzei de prînz sub un oarecare pretext  să”bați palma” unui coleg. Doar 1/40 secunde de contact fizic este de ajuns pentru a face oamenii să se simtă mai aproape la un nivel subconștient.

Limba corpului: Ca să pierzi în greutate

De fiecare dată cînd trebuie să faceți o alegere în favoarea unei alimentații sănătoase — să nu fii atras și să mănînci în loc de mere ciocolate, —  încordați mușchii brațului. Conform studiilor, acest gest mărește șansele de a face o alegere sănătoasă.

Limba corpului: Ca să fii mai creativ

Cînd doriți să inventați ceva nou sau să găsiți o viziune originală a problemei, începeți să vorbiți cu voce tare și paralel încercați să gesticulați cu ambele mîini. Oamenii de știință din Singapore au descoperit că gesticularea cu ambele mîini contribuie la o mai bună gestionare a sarcinilor creative.

Limba corpului: Ca să fii mai convingător

Dacă doriți să sunați mai convingător, încercați să vorbiți cu o voce joasă.. Timbrul ridicat al vorbirii indică îngrijorare, iar cel jos, dimpotrivă, îi calmează pe cei din jur și îi convinge în competența voastră.

Limba corpului: Ca să iți ceri scuze

Cerînd scuze cuiva, încercați să țineți bărbia dreaptă. La nivel subconștient, bărbia ridicată în astfel de situații este percepută de noi ca un semn de nesinceritate,iar bărbia prea tare aplecată — ca o demonstrare a slăbiciunii.

[poll id=”63″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *