Nutriție, Sănătate 905

Alimentele, care te vor ajuta să scapi de oboseală

Alimentele, care te vor ajuta să scapi de oboseală

Mulți oameni, odată ce se simt obosiți, încearcă să alunge oboseala cu ajutorul băuturilor energizante cu o compoziție nu prea bună sau cu o ceașcă de cafea. După ce vei lua o gustare sub formă de un baton dulce sau cu o granola sănătoasă (în teorie), vei simți cu siguranță un val de putere, dar aceste puteri te vor lăsa atât de repede, încât nu vei simți rezultatele activității tale după un astfel de ”restart”. Chiar dacă ești obosit mort, va fi mult mai bine să-ți organizezi o gustare sănătoasă, decât să fugi la bycătărie după un cocktail chimic. Noi am pregătit o listă de produse alimentare, care te îți vor da un impuls de energie pentru câteva ore, îți vor ăntoarce puterea de concentrare și vei fi mai vigilent.

Semințele de chia           

Acești mici ajutori au câștigat o reputație de un energizant natural, atunci când istoria a demonstrat, că aztecii și mayașii foloseau semințele de chia pentru a-și îmbunătăți productivitatea și rezistența. Proteinele și 5 grame de fibre, pe care le conține o lingură de semințe, mențin nivelul zahărului din sânge la o normă stabilă, iar o cantitate considerabilă de acizi grași omega-3 luptă împotriva inflamațiilor, conferind mușchilor o senzație de prospețime. În plus, chia saturează organismul cu magneziu, potasiu și fier, precum și cu antioxidantul quercetina. Quercetina ajută la obținerea unor rezultate înalte sportive și la recuperarea după eforturile fizice.

Pepenele verde

Chiar și o ușoară deshidratare va provoca o senzație de oboseală. Poți umple deficitul de apă, dar există o alternativă de a lua o gustare cu pepene verde. Acesta constă la 90% din apă, ceea ce ajută la prevenirea deshidratării și la restabilirea energiei.

Fulgii de ovăz        

Când te trezești, organismul tău are nevoie de combustibil, deci primul lucru, pe care trebuie să-l faci – să iei mai repede în mâini o farfurie de terci. Ovăzul conține carbohidrați (lenți) de înaltă calitate, care se rețin în organism sub formă de glicogen și furnizează energie pentru creier și mușchi.

Fasolele      

Fasolele sunt o sursă excelentă de fibre, care ne dă foarte multă energie. Organismul necesită o mulțime de timp pentru a o digera, ceea ce înseamnă, că tu vei fi sătul și energic, iar nivelul de zahăr din sânge se va normaliza. Fasolele sunt bogate în magneziu, iar el, la rândul său, relaxează corpul și contribuie la restabilirea lui.

Nucile          

Nucile sunt o sursă de neînlocuit de proteine și fibre, și sunt foarte sănătoase în special pentru creier. Datorită lor, nivelul de energie va fi stabil înalt. Nucile sunt excelente pentru recuperarea după antrenamente, furnizează organismului doza necesară de potasiu, sodiu și magneziu.Ciupercile Champignon 

Ciupercile Champignon sunt bogate în riboflavină, acid pantotenic și niacină, precum și vitamina B6, acid folic. Vitaminele grupului B sunt esențiale pentru producerea de energie. Riboflavina face mai multe lucruri, pentru a ajuta organelor noastre de a produce energie. Acidul pantotenic, de exemplu, luptă cu oboseala și cu stresul, stimulând funcționarea glandelor suprarenale, iar niacina ajută la transformarea alimentelor în energie utilizabilă.

Batat (cartoful dulce)    

Pe lângă faptul că cartoful dulce încarcă organismul cu energie și are un conținut ridicat de fibre, el poartă, de asemenea, un sfert din norma zilnică de potasiu. Potasiul menține electroliții în echilibru, protejând organismul de la deshidratare. Un alt avantaj: potasiul relaxeaza corpul și scade tensiunea arterială, reduce stresul organismului, simptomul căruia este oboseala.

Ouăle           

Ouăle sunt o sursă excelentă de energie, care conțin fier, zinc și foarte multe proteine. Studiile științifice au demonstrat, că proteina este nu numai un element de neînlocuit pentru construirea musculară, ci și de energie. Numai 6 grame de albuș de ou, și nivelul de zahăr din sânge vor fi menținute la normă. În același timp, vitaminele grupului B ajută la producerea de energie în organism.

Ceaiul

Ceaiul conține teanina, care îmbunătățește atenția și puterea de concentrare. Vei primi, de asemenea, o doză mică de cafeină (aproximativ 35-50 mg per ceașcă, comparativ cu 100-140 mg într-o ceașcă de cafea). Nu se recomandă să bei ceai chiar înainte de a merge la culcare.

Citricele      

Este de ajuns numai culoarea și aroma portocalelor sau grapefruitului pentru a-ți ridica dispoziția. Mai mult decât atât, aceste fructe se luptă cu oboseala cronică, stimulează activitatea și reîntoarce energia.

Produsele lactate

Produsele lactate contribuie la menținerea echilibrului electrolitic, furnizează organismului proteine și glucide. Un pahar de lapte sau de chefir inainte de somn va ajuta mușchilor să se relaxeze și să se recupereze pe timp de noapte, iar ție – să te simți mai bine dimineața.

Poftă bună și dispoziție excelentă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *