Sex/Relații 478

Are o femeie nevoie de un umăr puternic

Dacă o persoană face o prostie, dintr-o parte se vede mai bine. Femeile adesea sunt mereu nemulțumite de modul cum se aranjează  viața lor personală. Ele nu-și dau seama că ele singure o strică.

De ce femeile puternice visează la un umăr de încredere, dar singure nu permit bărbatului să fie lider?

De ce are nevoie femeia într-o relație? 

O femeie puternică sau un bărbat puternic una din două

Am o cunoscută. Întotdeauna cu manichiura perfectă, foarte bine îngrijită și extrem de independentă la înfățișare doamnă. Cu mașină și o carieră bună. Acum se gîndește intens la modul cum să obțină un copil fără să se căsătorească. Ea vrea să fie mamă, dar în bărbați, din păcate, s-a dezamăgit complet.

Prima iubire strălucitoare din tinerețe nu i-a răspuns cu reciprocitatea. Ea înțelege deja de ce. Ea avea o tunsoare urîtă, purta doar blugi și avea  manierele unei fete cu un caracter puternic, care nu dorea să fie inferioara „echipei bărbaților” în compania lor. «Ea este băiatul nostru», –  a auzit vorbind băieții despre ea. În general, acel la care ea visa, după o petrecere în club aplecat cu colega ei, care purta împletituri și rochii.

Ea a înțeles, că dacă ești «de a lor » – de la început este o variantă pierdută, ea și-a crescut părul și sa îndrăgostit de fuste. Dar caracterul de la aceasta, mai puțin puternic nu era. Ar fi dorit contrariul  – să fie o femeie slabă în brațele unui bărbat puternic. Pur și simplu s-a  săturat să hotărască mereu totul și să se simtă ca un cal supraîncărcat de lucru .

De ce o femeie are nevoie de un sprijin puternic

Cînd ea a întîlnit un astfel de bărbat, s-a dovedit că el era căsătorit. Dar părul lung și fusta creion pe un fund bombat de la fitness, și-au făcut treaba. Fiind un bărbat  puternic, el nu a început să se agite, dar direct i-a spus soției sale că s-a îndrăgostit de o altă femeie și că pleacă la ea.

Dar concubinajul lor a fost rupt în cele mai bune tradiții ale vodevililor Europei – în momentul cel mai nepotrivit. Ea a plecat să facă comandă de invitații la nuntă, a ajuns acasă, iar pe masă era o notiță «Îmi pare rău, dar mă presezi prea tare …» Mai pe scurt, el s-a întors la soția lui.

Cred că ciudățenia acestei povestiri este că o femeie puternică a visat la un bărbat puternic. Adică prezența energiei «masculine» la o femeie nu este surprinzătoare. Civilizația și societatea se dezvoltă în așa mod că astfel, probabil, nu poate fi. Aceasta, se pare că este un mit prost că femeile  sunt ființe – slabe. Multe experimente științifice, de exemplu, arată că unele calități ale femeilor au un potențial mult mai puternic decît a bărbaților.

Și acum gîndiți-vă: oare pot două ființe cu un caracter puternic să trăiască pașnic într-un teritoriu foarte limitat? Sunt sigur că aproape fiecare dintre noi are o cunoaștere intuitivă a răspunsului corect.

Experiența și observațiile mele îmi spun, că este o prostie să cauți un umăr puternic cînd tu ești un astfel de umăr. Femeia îi poate spune unui bărbat « Tu – o cîrpă» și să îl disprețuiască pentru asta. În timp ce el încearcă doar să evite conflictele cu ea. Adică, se comportă mai probabil rațional, decît greșit. Orice bărbat normal după 35 de ani, va spune că este mai ușor să dai din cap ca răspuns și să-ți cauți de treabă, decît să te cerți cu o tigroaică furioasă. Femeile au un as în mînecă pe care nu-l au bărbații – ele vă pot aranja foarte ușor o criză de isterie.

Cum o femeie puternică își strică viața

Odată, căutînd material pentru un articol, o femeie mi-a povestit o istorie. Sensul este următorul: doi vecini – un bărbat și o femeie – s-au ciocnit într-un ascensor și în timpul întrebărilor obișnuite, cum ar fi « Ce mai faci?» el a izbucnit brusc în lacrimi. Plîngea chiar. Avea un copil bolnav și se pare, că el era deja în depresie. Cel mai probabil, plînsul său era legat de această circumstanță.

«Asta m-a uimit. Bărbatul pe care îl cunosc foarte puțin … dintr-o dată începe să plîngă … »,- îmi povestea ea despre impresiile sale. Mi s-a părut că ea cu dispreț vorbea despre acest «slab de fire».

Multe femei sunt prinse în capcana  prejudecăților cu privire la rolul bărbaților în viața lor.Vulgaritatea  masculină este adesea percepută ca un indicator al forței și încrederii în sine, deși anume astfel de multe ori sunt ascunse complexele personale. Iar nedorința unui bărbat de a prelua rolul unui lider explicit în familie este perceput ca un eșec și este criticat în orice mod posibil. În timp ce anume cu acest tip de bărbați o femeie puternică își poate realiza întregul potențial și să se simtă, în cele din urmă, cu adevărat mulțumită.

[poll id=”53″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *