Sănătate 359

Bărbații, care doresc să piardă în greutate, este sănătos să mănânce după antrenamente

Bărbații, care doresc să piardă în greutate, este sănătos să mănânce după antrenamente

Oamenii de știință britanici au realizat recent un experiment interesant și eficient, al cărui scop a fost de a afla, când este cel mai bine pentru organism să iei o masă, astfel încât aceasta să contribuie la un antrenament efectiv. Ca urmare, a devenit clar, că pentru doamne este cel mai bine să mănânce înainte de antrenament, iar bărbații – după încetarea acestuia.

Un nutriționist bine-cunoscut, Adam Collins, a condus acest studiu, deoarece a vrut să afle cum și în ce măsură influențează produsele alimentare exercițiile, pe care oamenii le fac pentru a pierde în greutate. Sau alimentele în genere nu influențează exercițiile efectuate și ritmul de pierdere în greutate.

Experimentul a implicat 30 de persoane, împărțiți în 2 grupe (13 bărbați și 17 femei). Toți acești oameni nu au făcut niciodată sport în mod regulat sau, în general, nu făceau niciodată exerciții fizice.

Studiul a durat timp de o lună. Tot acest timp voluntarii se ocupau de diferite tipuri de sporturi în mod constant de trei ori în timpul săptămânii. În ajunul antrenamentelor și după terminarea acestora, grupurile consumau băuturi speciale. Primul grup a primit o băutură, care conținea carbohidrați (glucide), iar al doilea grup – băuturi fără calorii.Înainte de începutul studiului și după sfârșitul lui, cercetătorii au înregistrat volumul corpului, cantitatea de zahăr din sânge și greutatea participanților. Rezultatul experimentului efectuat a arătat, că femeile pe parcursul întregului antrenament au ars mai multe calorii decât bărbaâii.

Mai mult decât atât, s-a consemnat faptul, că femeile, care au consumat băuturi cu glucide înainte de începutul activităților sportive, timp de o lună au scăpat de greutatea excesivă cu 22%. Această cifră este mai mare decât cea a participanților, care au luat băuturi fără calorii.

La bărbați, situația a fost inversă. Cei, care au consumat carbohidrați după sfârșitul antrenamentului, au pierdut în greutate cu 8% mai mult decât voluntarii, care au consumat băuturi înainte de începutul exercițiilor fizice.

Oamenii de știință recomandă bărbaților, care doresc să piardă în greutate, să mănânce după antrenament, iar reprezentantelor sexului frumos – înainte de a vizita sala de sport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *