Lifestyle, Sănătate, Sport

Campionul lumii în CrossFit din anul 2016 a dezvăluit secretul lui de succes

crossfit13

Matt Fraser, câștigătorul Jocurilor CrossFit în acest an, a împărtășit cu noi modul său de abordare a antrenamentului.

Competițiile mondiale în CrossFit sunt organizate în fiecare an și sunt a treia etapă a selecției celor mai puternici atleți din lume. Peste prima și a doua etapă trec sute de mii de oameni, care, probabil, nu au probleme cu greutatea excesivă sau lipsa de cuburi pe abdomen. La 20 iulie 2016, la concursul mondial s-au adunat 40 de bărbați, 40 femei, 40 de echipe, 40 adolescenți și 200 de maeștri, pentru a identifica persoana cea mai atletică din lume. Dacă în campionatele de powerlifting, se caută care dintre sportivi este capabil să ridice mai multă greutate, în CrossFit se dovedește, care dintre participanți este cel mai rezistent, agil și puternic, în același timp.

În acest an, campionul lumii a devenit un băiat în vârstă de 26 de ani, Matthew Fraser. În cele mai dure programe de antrenament, cum ar fi „Murphy” (tracțiuni la bară, flotări, genuflexiuni și alergatul a 2 mile cu vesta de greutăți de aproape 10 kilograme), el a strâns un absolut maxim de puncte, fiind cu mult mai sus decât ceilalți concurenți. Anul trecut, când colegii noștri americani l-au întrebat pe Matt despre componentul său principal al unui antrnament ideal, el se gândise o clipă, apoi a răspuns: „Sincer, eu doar încerc să fac totul cu zâmbetul pe față. Nu mă antrenez niciodată într-o stare proastă”.

Acum câțiva ani, Matt era un tânăr atlet promițător, se ocupa profesional cu atletica grea, dar o dată și-a rănit grav spatele și totul mergea nu prea bine. „Înainte mă aștepta o intervenție chirurgicală și multe luni de recuperare”, – spune Fraser. În acel moment el și-a dat seama, că el are foarte puțini prieteni adevărați. „După traumă eu credeam, că s-a sfârșit cariera mea și am început să observ, că am tot mai puțini și mai puțini prieteni, – spune el. După ce mi-am revenit, umblam la antrenament, pentru a arăta tuturor din jurul meu, de ce sunt capabil, și nu pentru propria mea plăcere. Într-o astfel de poziție, nu m-am ținut mult”.

Chiar și având în vedere, că Matt a început să se întoarcă la sport, nu îi mai plăcea ceea ce făcea el și el a refuzat să continue. „Nu pot obține rezultate atunci, când sunt într-o stare proastă sau furios, – spune el – când mă antrenez cu zâmbetul pe față, eu sunt în măsură să mă întrec pe mine însumi și anume aceasta se cere de la mine”. În cele din urmă, cu această filozofie, Matt a început săse ocupe cu CrossFit și în câțiva ani a devenit campion mondial. În această abordare există o bază științifică – serotonina, dopamina și endorfina îți ajută să păstrezi controlul asupra ritmului cardiac și să fii pregătit pentru cele mai dificile eforturi.

„Când mă trezesc într-o stare proastaă, eu fac tot posibilul să o ridic. Pot să merg la o plimbare cu motocicleta sau îmi pot permite să mănânc mâncarea mea preferată, pentru a mă aduce în pregătirea de luptă”, – spune el revistei Men’s Health.

Buna dispoziție i-a ajutat acestui băiat să devină persoana cea mai pregătită fizic în lume, iar aceasta nu este un motiv bun pentru tine de a fi mai fericit în fiecare zi? Ascultă muzica preferată, fă sport, mănâncă produse alimentare sănătoase, dormi 7-8 ore și păstrează zâmbetul în arsenalul tău de luptă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *