Lifestyle 330

CÂTEVA LECȚII DESPRE BUSINESS

Câteva lecții nu numai în afaceri, ci și în viață. Stabilește-ți un obiectiv de a fi cel mai bun, de a alege prioritățile și de a găsi un echilibru. Obține satisfacție de la stilul tău de viață.

Nu-ți pune ca scop să devii cel mai ieftin. Pune-ți scopul de a deveni cel mai bun. Oamenii, care acordă atenție doar la preț – nu sunt cei mai buni clienți. Companiile, care se bazează pe prețul scăzut, rareori produc un produs de calitate. Oricine poate propune un produs cu câțiva cenți mai ieftin. Și orice companie poate reduce prețul. Dar atunci când tu reduci prețul, reduci totodată și altceva: calitatea bunurilor, serviciilor și, de asemenea, integritatea. Nu subestima dorința clientului de a plăti un pic mai mult pentru a obține un pic mai mult. Liniștea sufletească, încrederea de sine, satisfacția și mândria de a deține ceva merită acei bani, pe care mulți oameni sunt dispuși să plătească.

Tratează oamenii mai bine, decât dorești să te trateze ei pe tine

Regula de aur este greșită. Nu este de ajuns sătratezi oamenii așa, cum ai dori să te trateze ei pe tine. Tratează-i mai bine. Nivelul tău de așteptări poate fi destul de scăzut. Nivelul meu de așteptare, atunci când lucrez cu oamenii, este destul de scăzut. De exemplu, atunci când restaurantul mi-a servit un fel de mâncare, pentru mine asta deja este o sărbătoare. Astfel, tu poți fi dispus să accepți o calitate mai scăzută a serviciilor, decât clientul tău. Nu judeca despre ceea, ce doresc alte persoane, în funcție de ceea, ce vrei tu. Scopul tău este de a oferi mai mult, decât alții se așteaptă de la tine. Fii mai politicos și mai bun, decât oamenii așteaptă de la tine. Servește oamenii mai bine decât se așteaptă ei de la tine. Surprinde oamenii, prin faptul că-i tratezi mai bine, decât se așteptau.

Nu poți încheia un acord bun cu un om rău. Acesta este un moment important. Am încercat să închei un contract bun cu o persoană rea și nu am obținut nimic bun din asta. Oamenii răi devin rău pentru că ei fac lucruri rele. Nu trebuie să devii o victimă a propriilor așteptări, în speranța de a fi singurul, care va încheia un contract bun. Și dacă ai încercat, dar ai avut un eșec, atunci este vina ta, și nu a altor persoane. Odată am vrut să vând o casă unei persoane, dar atunci când semnam contractul, am avut o senzație proastă. El făcea impresia unui on lingușitor. Dar eu doream foarte mult să vând acea casă. După cum ai ghicit, afacerea s-a prăbușit imediat, am pierdut bani și eram foarte nemulțumit de mine însumi. Am învățat câteva lecții utile. În primul rând, trebuie să ai încredere în instinctele tale. Dacă ai o senzație ciudată, renunțo la ideea pe care o ai în cap. În al doilea rând, șarpele întotdeauna va încerca să te muște. Nu da vina șarpe – asta este natura lui. Învinovățește-te pe tine, pentru că te-ai apropiat prea aproape de ea.

Prietenii și rudele trebuie să plătească în întregime. Când vindeam telefoane, unul dintre prietenii mei m-a rugat să-i instalez unul în biroul său. I-am spus prețul și pentru că era prietenul meu, i-am oferit o reducere. El a refuzat politicos, spunând că vrea să plătească prețul întreg. L-am întrebat de ce a refuzat, iar el mi-a explicat că, plătind suma totală, el cumpără dreptul de a se plânge, dacă nu va fi mulțumit de ceva. Iar în cazul în care va cumpăra cu reducere, nu va fi capabil să se plângă. Am învățat această lecție importantă. Apropo, o poți utiliza atunci când lucrezi cu prietenii sau membrii familiei. Spune-le, că dorești să le lași dreptul de a se plânge cu privire la un produs sau un serviciu, cerîndu-le să plătească prețul real.

Cea mai importantă lecție în muncă și afaceri. Fă ce ai promis, atunci când ai promis, și așa cum ai promis să faci. Niciun fel de excepții. Fără nicio încercare de a împinge responsabilitatea pe altcineva. Pur și simplu ține-te de cuvânt. Punct. Fii genul de persoană, în carer și angajații, și clienții pot avea încredere în toate cazurile, fără excepție.

Fă ce ai promis, atunci când ai promis și așa cum ai promis să faci acest lucru.

Alege prioritățile

Există în viața ta astfel de lucruri, pe care pur și simplu trebuie să le faci, pe care într-adevăr vrei să le faci, dar nu găseai timp pentru ele? Conștientizează faptul, că nu vei face aceste lucruri niciopdată, până când acestea nuu vor deveni prioritare pentru tine. Gândește-te la ceea, ce contează cu adevarat pentru tine. Cu alte cuvinte, alege-ți prioritățile.

Este sănătatea ta? Dacă da, atunci vei ține minte despre asta și vei face ceea, cec te face mai sănătos: vei duce un stil de viață sănătos, vei avea o alimentație corectă și vei face sport. Nimic nu te poate împiedica. Nici serviciul tău sau o emisiune TV preferată, sau orice altă scuză. Vei avea o multime de timp pentru a deveni mai sănătos, pentru că vei găsi timp pentru asta.

Poate că prioritatea ta – este să petreci mai mult timp cu familia ta? Dacă este așa, atunci vei ține minte acest lucru și vei găsi întotdeauna timp pentru cei dragi. Nimic nu te poate împiedica.

Să recunoaștem. Este firesc că, uneori, noi nu vrem să alegem nicio prioritate. De exemplu, uneori, nu dorești să iei copiii de la grădiniță, să te întâlnești cu cineva și să faci o grămadă de alte responsabilități. Mai bine voi îndura o bătaie, decât o întâlnire cu instalatorul. Ei întotdeauna întârzie și nu sună pentru a avertiza cu privire la întârzierea sa. De obicei, ei vin pentru a doua oară, pentru că nu pot face din prima oară așa cum trebuie. Toate acestea mă enervează! Cu toate acestea, viața mă obligă să fac toate astea din când în când. Te-ai confruntat cu așa ceva? Va trebui să accepți. Nu există niciun alt sfat. Doar acceptă și fă totul pentru a face treaba aia.

În viața sunt o mulțime de responsabilități. Nu poți face nimic în privința asta. Le am eu, le ai și tu – lucruri și treburi, de care noi nu suntem foarte incantati, dar care trebuie să fie făcute. Bine ai venit în viața de adult. Întrebarea este, cum să faci toate acestea, astfel încât să mai ai timp pentru ceea ce vrei să faci.

Doar nu mai vorbi, că nu ai suficient timp. Ai suficient timp. A sosit momentul, în care trebuie să ai grijă de toate acele lucruri stupide, pe care trebuie să le realizezi. Apropo, chestia nu este în acele lucruri stupide, care se presupune că te împiedică să te ocupi de problemele importante. Chestia este că noi lăsăm toate astea să inunde viața, nu alegem prioritățile.

Ai suficient timp pentru a face ceea ce contează cu adevărat pentru tine. Nu dispera. Da, timpul zboară repede, iar când vom ajunge mai în vârstă, el zboară încă mai repede. Dar nu va fi niciodată suficient timp pentru a reface absolut toate treburile. Cu toate acestea, ai o mulțime de timp pentru lucrurile, care sunt cu adevărat importante. Și dacă vrei cu adevărat, poți fi sigur că vei găsi timp și pentru alte lucruri.

Succesul este un echilibru

Mulți ani în urmă, am găsit propria mea definiție a succesului: succes – este atunci când ești acel om, care poți și vrei să fii, fără a sacrifica orice altceva în viața ta. Această definiție se bazează pe echilibru. Nu are nici un sens să fii cel mai bun vânzător din lume și să ai sănătate proastă. Nu este nimic mai trist, decât să strângi o întreagă avere, dar să-ți sacrifici familia pe drumul acestui succes financiar. Niciodată nu sacrifica un domeniu pentru altul. Pare-mi-se, Tom Hopkins a spus odată, „Să fii bogat și bolnav – este o prostie“.

În ciuda faptului că eu sunt un adept al echilibrului, eu, de asemenea, am o atitudine realistă față de echilibru și de atingerea succesul în diferite sfere ale vieții. Pentru a atinge echilibrul, trebuie să simți mai întâi dezechilibrul. Cu alte cuvinte, dacă ești în stare de faliment și ai nevoie de bani, atunci trebuie să simți dezechilibrul, pentru a atinge un echilibru apoi. Cel mai probabil, nu ai posibilitatea de a te relaxa, nu poți dedica suficient timp pentru familia ta. Trebuie să lucrezi. Te înțeleg. Eu pot chiar justifica asta. Ceva timp. Dar nu pentru mult timp. La un moment dat, totuși va trebui să atragi din nou atenția asupra tuturor celorlalte sfere ale vieții. Când ne concentrăm la locul de muncă, ne pierdem perspectiva și suferă toate celelalte aspecte ale vieții noastre. De-a lungul timpului, noi ne obișnuim cu faptul, că rar ne vedem copiii noștri nu ne jucăm cu ei, ne obișnuim să nu luăm în considerare starea fizică. Și înainte să-ți dai seama, se vor strica relațiile cu familia, vei afla că ești bolnav, iar apoi te vei simți obosit, singur și bătrân. Da, ești bogat, și ai un birou mare, dar care este prețul pentru toate astea? Fii atent. Muncește greu, dar nu atât de greu, încât să-ti pierzi viața.

Opusul este la fel de adevărat. Bucură-te de viața pe care o ai. Dar nu te pierde atât de mult, îmcât să pierzi banii pentru supraviețuire. Echilibrul – este cheia. Imaginează-ți viața ca o roată cu spițe. Fiecare spiță – este o sferă a vieții tale: sănătate, inteligență, spiritualitate, relațiile cu oamenii, situația financiară, cariera, familia, jocurile și distracția, timpul pentru singurătate, prietenii și datoria civică. Imaginându-ți toate astea, răspunde la întrebarea: îți este ușor să mergi? Toate spițele ating pământul cu aceeași frecvență? Ci, poate că unele dintre ele sunt aranjate asimetric?

Creșterea intensivă într-o sferă înseamnă, căla o altă sferă vei atrage mai puțină atenție. Dar cuvântul cheie aici este mai puțin. Nu lăsa cu totul o sferă de viață pentru a reuși într-o altă sferă. Oamenii, care fac acest lucru, și eu sunt sigur, că și tu cunoști câțiva subieți de acest gen, sunt de obicei limitați și plictisitori, iar viața lor este plictisitoare și lipsită de bucurie. Ei s-au trădat singuri pe ei, pe cei din jurul lor, precum și întreaga lume în jurul lor, pentru că ei nu trăiesc viața la maxim.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *