Sănătate 328

Cauzele mirosului neplăcut al picioarelor și recomandări privind înlăturarea acestuia

639-1024x621

Te-ai prins, că scoți picioarele de sub masă doar atunci când dorești să ucizi muștele? – Atunci, acest text este pentru tine.

Lucrând din greu o oră întreagă, ai prins un miros ciudat în aer și brusc ți-ai dat seama, că miros urât picioarele cuiva? Da, este neplăcut dar mai strașnic este atunci, când picioarele acestea sunt ale tale. Mulți bărbați se confruntă cu această neplăcere, dar speră, că mirosul va dispărea de la sine. Noi am pregătit pentru voi un ghid simplu, pentru a înțelege cauzele mirosului neplăcut al picioarelor și metodele de înlăturare ale acestuia.

  1. Cauza mirosului: transpirația

De fapt, nu este chiar vina transpiraței. Când tălpile tale transpiră, căldura și umiditatea creează niște condiții ideale pentru dezvoltarea bacteriilor pe picioarele tale. Apoi aceste bacterii se hrănesc cu sudoarea și celulele moarte ale pielii tale și creează un miros neplăcut.

Mod de înlăturare:

Cel mai bun mod de a scăpa de mirosul neplăcut, care este cauzat de transpirația activă – schimbă șosetele în mod regulat. Dacă dorești ca șosetele tale să absoarbă mai multă sudoare, alege șosete din bumbac și cașmir. Nu cumpăra șosete cu un procent mare de poliester și alte materiale sintetice. Dacă nu te-a ajutat acest lucru, încearcă să ungi tălpile cu antiperspirant. Da, se potrivește și acela, pe care îl folosești pentru axile. Dacă nici asta nu-ți ajută – sau poartă sandale cu șosete, sau întoarce-te la prima recomandare.

  1. Cauza mirosului: încălțămintea

La fel ca șosetele, pantofii tăi nu trebuie să acumuleze umiditate și să se încălzească prea tare. Iată de ce niciun medic nu te va sfătui să umbli în aceeași pantofi în fiecare zi. Desigur, nu toți își pot permite să-și schimbe des încălțămintea, mai ales dacă locul de muncă implică purtarea pantofilor.

Mod de înlăturare:

Dacă umbli des în aceeași încălțăminte (iar tu, probabil, astfel și faci), spală neapărat picioarele dimineața și seara, și lasă-ți picioarele să se odihnească măcar la zilele libere. Mergi cu picioarele goale cât mai mult, dacă ai așa posibilitate.

  1. Cauza mirosului: stresul

În general, această cauză poate fi atribuită transpirației: atunci când te enervezi, tu transpiri ș.a.m.d. Dar aici mai sunt niște caracteristici: sudoarea omului, a cărui organism încearcă să se răcească și persoanei, care este enervată – sunt alcătuite din diferite ingrediente. Transpirația „nervoasă” este produsă de alte glandele sudoripare și este mai urât mirositoare, decât cea obișnuită.

Mod de înlăturare:

Dacă simți, că vei avea o zi stresantă, asigură-te că ai luat cu tine șosete de schimb și șervețele umede pentru a-ți șterge picioarele. Iar dacă dorești să te înveți cum să nu te enervezi repde – fă sport mai des, plănuește-ți ziua și lucrează asupra voinței.

  1. Cauza mirosului: infecția fungică

Unul dintre cele mai neplăcute motive. Ciupercile, care parazitează pielea piciorului, pe lângă disconfortul teribil, pot provoca un miros neplăcut. Foarte des, de ciuperca piciorului suferă cei, care merg la sala de fitness. În majoritatea cazurilor, anume umiditatea excesivă între degete după duș poate cauza apariția infecției fungice. În loc să șteargă cu atenție picioarele, cei care se confruntă cu un disconfort din cauza umidității excesive, încep să ungă picioarele cu cremă împotriva ciupercii, care crește umiditatea mai mult și creează un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor și a ciupercii.

Mod de înlăturare:

Uneori se întâmplă, că metodele clasice nu ajută la înlăturarea mirosului cauzat de infecțiile fungice. În această situație, consultă un medic. El îți poate recomanda un produs eficient, care te va scăpa rapid de această problemă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *