Sănătate 1.088

Ce alcool este într-adevăr sănătos

Toți oamenii au încercat măcar vreodată băuturi alcoolice. În ziua de astăzi există atât de multe tipuri de alcool și asta se referă nu numai la băturile curate, ci și la amestecurile al acestora, adică diverse cocktail-uri. Astăzi vom vorbi despre beneficiul consumului de băuturi alcoolice. Care sunt proprietățile pe care le au, de ce acestea pot avea un efect pozitiv asupra organismului uman. Dar, în orice caz, nu uita despre autocontrol! Abuzul de alcool poate avea niște consecințe foarte grave pentru sănătatea ta.

Vinul este bun pentru organism

Consumul moderat de vin are un efect pozitiv asupra sănătății umane. Vinul roșu este sănătos pentru sistemul cardiovascular, iar pentru femei acesta poate fi un produs excelent în lupta împotriva excesului de greutate. Vinul alb îmbunătățește funcția pulmonară, metabolismul, susține mușchiul cardiac. Vinul alb este de asemenea recomandat oamenilor cu boli de sânge. Consumul limitat de vin are un efect pozitiv asupra stării psihice, în special ajută persoanelor cu depresii de lungă durată.

Efectele pozitive ale berii pentru menținerea sănătății organismului

Bere este deosebit de sănătoasă, fiindcă conține multe vitamine din grupul B, seleniu și acid nicotinic, care ajută la funcționarea normală a inimii. Berea stimulează producerea sucului gastric, îmbunătățește metabolismul, poate relaxa și calma. De asemenea, berea este în măsură să împiedice înmulțirea și dezvoltarea bacteriilor și helminților. Berea intră în componența multor măști pentru păr, care pot fi preparate în condiții casnice (rețetele bunicilor noastre), cu ajutorul cărora părul tău va fi puternic, catifelat și lung. Berea conține siliciu într-o formă ușor de digerat, iar acesta ajută la întărirea oaselor și face articulațiile mai flexibile. Spuma, adunată de pe suprafața berei preparată proaspăt, ajută la prevenirea îmbătrânirii, dacă este utilizată ca o mască pentru față. Desigur, în toate celea este necesar de a ști măsura, limitele, nu se recomandă consumul de bere în cantități mari, pentru că ea va începe să inducă cu totul alte efecte secundare, care pot fi dăunătoare întregului organism.

Sambuca pentru un organism sănătos

Consumul moderat de sambuca furnizează organismului vitamine și minerale foarte sănătoase. Lichiorul italian cu aroma de anason conține vitaminele B si PP. De asemenea, băutura fierbinte conține o cantitate mare de potasiu, calciu și sodiu.

Ce efecte are vodka asupra sănătăţii

Bebeficiul acestei băuturi încălzitoare este măsurat în gramele consumate. Dacă ai o răceală puternică poți bea cincizeci de grame, deoarece alcoolul îmbunătățește circulația sângelui și dilată vasele de sânge. Dacă o persoană nu are poftă de mâncare, poate bea 20 de grame de vodka și să înceapă să-și ia cina. Vodka într-adevăr te poate ajuta să te relaxezi, dar pentru acest scop va fi suficient numai 20-30 de grame.

Whiskey – proprietăți utile

Whisky are un număr redus de calorii și, deci, te poate ajuta să scapi de câteva kilograme în plus, deoarece îmbunătățește digestia, dacă este consumat în doze mici. În comparație cu alte băuturi alcoolice, whisky este considerat a fi o băutură cu cel mai scăzut conținut de calorii. Whiskey îmbunătățește funcționarea inimii și previne formarea celulelor canceroase. Whiskey îmbunătățește funcționarea creierului, reduce riscul de accident vascular cerebral, este bun pentru memorie, este considerat a fi un antidepresiv. De asemenea, whisky îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv și se potrivește perfect ca o băutură pentru persoanele, care suferă de diabet zaharat.

Beneficiile nebănuite ale tequilei

Tequila maturată timp de cel puțin trei ani consolidează sitemul imunitar al omului. În acest scop, ar trebui să consumi nu mai mult de 50 de grame de tequila în fiecare zi, timp de 10-15 minute înainte de a lua masa. Tequila te va ajuta să lupți împotriva colecistitei, hipertensiunii arteriale, împotriva gastritei, constipației și cirozei hepatice. Tequila are proprietăți de curățare, ea scapă organismul de radicalii liberi din sânge. De asemenea, elimină toxinele din ficat și din întregul organism uman. Principalul lucru este să nu exgerezi în consumul de tequila, deoarece ”înghițirea” nechibzuită de tequila poate atrage după sine consecințe teribile și devastatoare.

La ce este bun coniacul

Coniacul are efecte benefice numai în doze mici. Medicii recomandă să nu consumăm mai mult de 30 de grame de coniac. Coniacul îmbunătățește auzul și memoria. De asemenea, el poate ameliora durerea, iar pentru asta este suficient să înmoi o bucată de bumbac în coniac și să o pui pe zona afectată, de exemplu, pe dinte. Coniacul în combinație cu miere și lămâie dă un amestec, care poate reduce febra.

În doze mici, fiecare dintre aceste băuturi poate avea efecte pozitive, însă ține minte: consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *