Sănătate

Ce ar trebui să mănânci înainte și după o sesiune jogging, pentru a-ți îmbunătăți rezultatele

În ziua cursei pentru rezultat, noi avem nevoie de productivitate la un nivel maxim. Toate sistemele organismului trebuie să lucreze din toate puterile, pentru a ajunge primul la linia de sosire. Andrew Kastor, un antrenor de alergători în ASICSMammothTrackClub și LARoadRunners, recomandă un astfel de meniu pentru alergători. Putem avea încredere într-un astfel de antrenor – el a pregătit o mulțime de alergători campioni, iar soția sa, Deena Kastor nu numai a câștigat medalia olimpică de bronz, dar și deține recordul SUA de maraton până în ziua de astăzi.

Cu o noapte înainte de a alerga maratonul

Înainte de o cursă importantă sau pur și simplu o sesiune de jogging responsabilă, ar trebui să eviți felurile de mâncare complexe. Mănâncă produse alimentare simple, sănătoase, evită condimentele și produsele alimentare ce conțin fibre. Poți adăuga în mâncare glucide – mierea sau fructele dulci se vor potrivi perfect aici.

Este necesar să renunți la carne și alte produse alimentare de origine animală – organismului îi va fi greu de digerat astfel de produse până dimineața. Nu limita consumul de lichide, pur și simplu înlocuiește laptele și ceaiul pe apă și sucuri.

Este obligatoriu să iei cina nu mai târziu decât cu 4 ore înainte de a merge la culcare.

Micul dejun al campionilor înainte de sesiunea de jogging

Micul dejun ar trebui să îl iei nu mai târziu de 1,5-2 ore înainte de cursa de alergare. Trebuie să-ți încarci corpul cu energie, oferindu-i un pic de carbohidrați. O farfurie de fulgi de ovăz cu stafide – este cel mai bun fel de mâncare în acest caz. În terci se poate adăuga puțin ulei de masline sau puțin unt.

O altă opțiune bună – bananele. Înainte de sesiunea de jogging de dimineață poți mânca câteva banane. Dar nu exagera – banana sunt un produs foarte bogat în calorii. 2-3 bucăți vor fi suficiente.

Prânzul după cursa de alergare

După sesiunea de jogging corpul tău, de asemenea, necesită reîncărcare. Pâine prăjită franceză cu fructe – o alegere perfectă. La aceasta se poate adăuga și un ou sau două. Din pâine vei obține glucide, din ou – proteine, iar din fructe – vitamine și minerale.

Fă-ți un sandwich din pâine, carne fiartă, roșii și ardei gras. Cea mai potrivită este mâncarea mexicană – burritos poate fi recomandat chiar și sportivilor profesioniști. Numai fii atnet și nu mânca prea mult – în caz contrar, rezultatele tale vor fi doar mai rele.

One Comment to “Ce ar trebui să mănânci înainte și după o sesiune jogging, pentru a-ți îmbunătăți rezultatele”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *