Nutriție

Ce avem noi la micul dejun?

rockwood-southern-cuisine

Ce ai la micul dejun? Ceai sau cafea cu un sandwich? Nimic? Nu este o alegere bună pentru cei, care doresc să ducă un stil de viață sănătos. Desigur, să mănânci măcar ceva este mai bine decât nimic. Poți găsi o mulțime de scuze. Dar, abordarea corectă a problemei de nutriție, te va ajuta să simți diferența.

Majoritatea refuză fructele și legumele, preferând cereale pentru micul dejun. Când ultima dată ai mâncat fructe dimineața? Ce să mai vorbim de legume. Vom începe să corectăm situația. Daca îți place pâine prăjită la micul dejun, apoi adaugă la ea o bucată de măr, portocală sau grapefruit. Dacă îți place terciul – nu vor strica niște fructe și legume. Omleta va fi bine să o combini cu o salată.

Micul tău dejun constă din pernuțe, fulgi și steluțe în pachete frumoase? Ai în vedere, că acestea sunt aceleași dulcețuri, în care se adaugă substanțe nutritive și se scrie „Cel mai bun mic dejun”. Examinează cu atenție compoziția produsului, sigur vei găsi un conținut ridicat de zahăr. Iar micul dejun, care are un conținut ridicat de zahăr, afectează activitatea creierului. Mai bine gătește terci și adaugă legume proaspete, fructe sau nuci.

Cu siguranță în micul tău dejun este puțină proteină. Anume proteina ajută să te simți sătul. Acest lucru este important mai ales pentru cei, care au grijă de silueta sa. Și nu numai pentru ei. Pentru a crește nivelul conținutului de proteine mănâncă ouă, nuci, lapte, cremă de brânză, somon afumat, brânză și semințe de floarea-soarelui.

Mulți vor spune că nu au timp pentru micul dejun. Și această întrebare poate fi rezolvată. Trebuie doar pur și simplu să te trezești cu câteva minute mai devreme sau să pregătești cina de cu seară. Crede, sănătatea ta merită. Nu te limita cu o ceașcă de cafea. De fapt, aceasta nu conține nicio sursă de energie. Este mai bine să bei un pahar de apă, care va spăla mucusul și toxinele din stomac. Apa spală intestinele și dă apetit. Se recomandă să bei apă caldă, cu înghițituri mici și după douăzeci de minute să începi a mânca.

Nu neglija masa de dimineață, pentru că, potrivit nutriționiștilor, micul dejun ar trebui să fie masa principală a zilei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *