Sănătate, Sport 544

Ce este WorkOut-ul?

În ziua de astăzi tot mai des poți auzi de la oamenii, care fac sport și au un stil de viață sănătos entuziast, un cuvânt ciudat – „workout”. Ce înseamnă acest cuvânt: un antrenament obișnuit sau o întreagă mișcare în lumea sportului? Ei bine, ambele.

Workout-ul ca un antrenament

Cuvântul workout vine la noi din limba engleză și, puteți fi siguri că, în viitorul apropiat, acest cuvânt va apărea chiar și în dicționare oficiale, deoarece workout-ul câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul tineretului și oamenilor ce iubesc sportul. Literalmente tradus cuvântul workout înseamnă „antrenament”. Inițial, cuvântul însemna un un antrenament destul de obișnuit în sala de fitness, unde se află echipamentele de fitness, ganterele, etc. Dar cuvântul workout a dobândit o astfel de popularitate în Europa și în lume nu datorită sensului său direct. Există încă două concepte asociate cu el: street workout și ghetto workout. Sensurile lor sunt destul de apropiate, acesta este antrenamentul în aer liber, care se efectuează în afara echipamentelor de „mainstream”, fără a se supune unor sisteme de fitness. Deoarece antrenamentul are loc în aer liber, sportivul folosește propria greutate, diferitele bare, paralele și, practic tot ceea ce poate fi întâlnit pe stradă, inclusiv copaci ,blocuri de beton,șantiere de construcție și stațiile de transport public. Putem spune liber, că workout-ul este un antrenament fitness de stradă. De asemenea, acest cuvânt este folosit pentru a desemna „antrenamentul de acasă”, atunci când pentru antrenament în loc de aparte de fintess se folosesc tot felul de lucruri și obiecte, pe care le ai la îndemână la domiciliu. De exemplu, nu ai o bară pentru a te ridica de pe podea din poziția culcat? Ia două scaune și pune pe ele un mop.

Workout-ul ca o mișcare

Sistemul „Workout” se bazează pe trei principii. Primul principiu: ascultă-ți corpul tău și alege ceea ce este mai bun pentru el. Fiecare persoană alege exerciții și antrenamente diferite, care i se potrivesc mai bine, de aceea, pentru a alege ceea ce este bun pentru tine, trebuie doar să acorzi atenție la senzațiile tale de la antrenamente. Întemeietorii workout-ului, de asemenea, spun că poți renunța la ideea de a număra seturile și repetările. Poți pur și simplu să faci exercițiile atâta timp cât vei avea puteri, iar când observi că ai obosit, asta înseamnă că lucrezi la limita forțelor tale. Anume aceasta și înseamnă rezultatul și progresul. Al doilea principiu: pune în mișcare imaginația. Inventează mereu noi exerciții! Folosește pentru efectuarea lor orice fel de mobilier sau obicte din jur. Corpul se obișnuiește destul de repede cu sarcinile monotone și asemănătoare, așa că nu-i lăsa nicio șansă să se adapteze. Al treilea principiu: cel mai important lucru nu este cât de mult, dar cum. Este necesar să efectuezi fiecare set și fiecare repetare corect și concentrat. Acest lucru este mult mai important, decât numărul de repetări. Anume o astfel de tactică te va face mai puternic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *