Sex/Relații 481

Ce faci când te părăsește o fată: lucrează asupra ta

Fosta ta (da, obișnuiește-te acum să o numești așa) a plecat de la tine și tu acum ai rămas singur cu stresul? Niște fapte științifice te vor ajuta să explorezi modalitățile eficiente și nu prea de a lupta cu emoțiile.

Strategia: să te îmbeți și să uiți

Eficacitatea: scăzută

Ți s-ar putea părea o idee bună de a merge la un bar și de a te îmbăta, pentru a scăpa de suferințele sufletești cel puțin pe o noapte, dar acesta nu este cel mai bun pas. „Când ai vreo durere sufletească, tu faci acţiuni nesăbuite și cheltui de două ori mai mulți bani, decât în stare normală”, – spun rezultatele unui studiu de la Universitatea California din Los Angeles. Mai mult decât atât, în unele cazuri, intoxicația cu alcool exacerbează disperarea, adică poate agrava situația și îți va fi încă mai rău.

Strategia: renunță la comunicarea cu femeile

Eficacitatea: înaltă

Atunci când vă despărțiți, ți se pare că nu vei mai găsi o înlocuire pentru persoana, cu care te-ai întâlnit, dar acest lucru nu este așa, spun rezultatele cercetărilor în domeniul psihologiei evoluționiste. Această condiție este similară cu perioada de după încetarea contractului de muncă. „Cu cât mai multe opțiuni de înlocuire iei drept scop, cu atât mai ușor îți va fi să supraviețuiești și să treci peste această perioadă grea, – spune psihologul Karen Periyu”. Yoga Class, aplicația de telefon Tinder sau o călătorie mare prin Europa – pleacă acolo, unde sunt femei.

Strategia: te plângi cuiva

Eficacitatea: nu funcționează

Cercetătorii de la Universitatea Columbia spun că după o ceartă, oamenii se împing intenționat în capcana emoțiilor negative. În loc de a-ți reaminti împreună cu prietenii tot ce a fost mai bun în fosta ta, gândește-te mai bine la trăsăturile ei rele, neplăcute. Poate că ea își sufla prea tare nasul sau îi place să bea – orie ar fi, aici fiecare detaliu te poate ajuta. Un studiu din revista Emotion a arătat, că este mult mai ușor să ieși din starea de depresie după despărțire, atunci când îți amintești toate lucrurile rele, pe care erai nevoit să le înduri și să le suporți.

Strategia: alungă depresia cu fierul

Eficacitatea: 100%

Exercițiile fizice sunt cel mai bun mod de a alunga suferința și durerea din cap. Atunci când faci exerciții fizice la sala de forță, organismul tău produce endorfine, care ajută la atragerea dispoziției bune. Cu fiecare ridicare/tragere, îți va fi mai ușor, te vei simți mai liniștit. Începe să lucrezi cu noi aparate de fitness, ocupă-te des și cu sârguință. Sportul este cel mai bun tratament pentru traumele sufletești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *