Sănătate 436

Ce înlocuitori de țigări ajută să renunți la fumat

Milioane de oameni suferă din cauza dependenței de nicotină, și aproape toți dintre ei doresc să renunțe, dar amână asta „pentru mai târziu”. Există mai mulți înlocuitori pentru țigări, menite să faciliteze procesul de renunțare la țigări.

Milioane de fumători sunt gata să plătească bani pentru ameliorarea procesului de renunțare la nicotină, de aceea există o întreagă industrie, care produce produsele corespunzătoare. Alegerea lor este pur și simplu uimitoare:

  • plasturi cu nicotină
  • spray-uri
  • pastile
  • țigări electronice
  • gumă de mestecat
  • țigări fără tutun

Mulți oameni încearcă să găsească o rețetă universală cum să renunțe ușor la fumat, dar trebuie să-i dezamăgesc. Dacă nu vei dori să renunți și nu vei manifesta cel puțin o mică putere de voință, atunci nu reuși nimic. Prin puterea sa, dependența de nicotină este mai superioară decât cea de marijuana sau cocaină. Mass-media, în special filmele și serialele, reclamează în toate felurile țigările și încearcă să justifice dependența de nicotină, astfel încât fumătorul se confruntă încă și cu o presiune psihologică.

Cum poți să renunți ușor la fumat

Ca o substanță cu o acțiune puternică, nicotina stimulează producerea de dopamină, hormonul responsabil pentru promovarea acțiunilor corecte. Prin urmare, fumătorul dorește să fumeze în mod constant. Organismul percepe renunțarea la fumat aproape ca renunțarea la mâncare, fumatorul începe să simtă foamea de nicotină, se pare, că doar o țigară și totul va fi bine. Dar, din păcate, nu există „o singură țigară” – ea este urmată de alta și alta, și alta. Până când nu începi să realizezi, că parcă ai început să renunți, dar, de fapt, continui să fumezi și mai departe, doar te torturezi singur pe tine.

Prin urmare, dacă nu ai o voință de oțel, vei avea nevoie de un substituit de nicotină, care ar putea provoca reacții chimice similare, reducând astfel foamea de nicotină. Sărind un pic mai înainte, voi spune, că toate produsele împotriva fumatului, care conțin nicotină – pur și simplu nu te pot ajuta nicicum să renunți mai ușor la fumat. Deoarece, să te lași de fumat – înseamnă să renunți la introducerea nicotinei în organismul tău.

Plasturii cu nicotină

Acesta este cel mai ridicol și inutil produs ”antifumat”. Eu presupun, că companiile de tutun singure investesc în producția lor, deoarece utilizarea unor astfel de plasturi doar întărește dependența de țigări. Judecați singuri – prin piele, nicotina întra în fluxul sanguin lent, iar de la țigări, prin plămâni – foarte repede. Prin urmare, nu vei reuși nicicum să scapi de foamea de nicotină cu ajutorul acestor plasturi. Utilizarea unor astfel de „mijloace împotriva fumatului” provoacă râs la cei din jur.

Iată, cam așa se comportă un om cu plasturi cu nicotină.

Aria corpului nostru este de doar aproximativ doi metri pătrați, așa că, după un timp oarecare, noi pur și simplu nu mai avem loc, unde să lipim acești plasturi. Iar dacă lipești plasturele pe același loc de două ori – asta provoacă iritații la nivelul pielii. Plasturii se termină foarte repede, pentru că tu simți foamea de nicotină în mod constant, lipești câteva bucăți în același timp, dar, totuși, nu observi niciun rezultat. De a găsi următorul pachet de plasturi este o treabă mai complicată decât de a găsi un pachet de țigări, de aceea, ai două variante – sau cauți o altă modalitate să te lași de fumat, sau cumperi din nou țigări.

Spray-uri cu nicotină ca o modalitate de a renunța la fumat

Poți întâlni destul de rar în țara noastră un astfel de înlocuitor de țigări, așa că nu are sens să vorbim prea multe despre el. Efectul este aproape la fel ca și în urma plasturilor, singura diferență este, că acesta este mai ușor de a fi ”introdus” în organism – ai stropit în gură și asta-i toată treaba. Singurul efect, pe care l-am observatm când am început să folosesc spray-ul, mirosul urât din gura mea a fost înlocuit cu o aromă plăcută. Și atât!

Pastile cu înlocuitori de nicotină

Există o mulțime de pastile, care conțin diferiți compuși chimici similari în efectul său asupra organismului cu nicotina. Nu voi numi branduri, pentru a nu face reclamă, dar anume cu ajutorul unor pastile și am fost în măsură să renunț ușor la fumat. Trebuie să-i mulțumesc soției mele, care a vegheat asupra respectării stricte a programului de administrare a pastilelor, sigur nu aș reuși singur fără ea.

Atunci când iei astfel de pastile, țigara devine deosebit de dezgustătoare, doar de la câteva fumuri începe să ți se facă greață. Este foarte greu să fumezi o țigară întreagă. Foamea de nicotină nu dispare complet – uneori chiar uiți despre țigări, dar, uneori, există momente, când mâna ta te duce singură spre o țigară. Fără voință, totuși, nu vei reuși să te abții, dar, în general, pot spune, că pastilele cu înlocuitori de nicotină ajută să te lași de fumat, cu mult mai ușor.

Țigările electronice Nu te ajută să renunți la fumat

Sunt gata pentru a scrie această afirmație încă de 1000 de ori. Sunt sută la sută sigur, că acestea au foat inventate companiile de tutun, aceste companii finanțează, de asemenea, activitatea de a le vinde. Deoarece, de obicei, o persoană, care fumează experimentează un disconfort, în timp ce stau într-o companie fără fumători, obiceiul său provoacă o mânie îndreptățită a celor din jur – fumul de țigară miroase urât rău și scrumiera este dezgustătoare.

Țigara electronică schimbă tot asta – o persoană inhalează fumul parfumat emis de un dispozitiv frumos. Ei bine, acum întrebați-vă singuri, cum te poate ajuta așa ceva să te lași de fumat? Eu însumi am încercat aceste aparate și știu mulți oameni, care au cumpărat, de asemenea, aceste produse. Bani aruncați în vânt – noi, cu toții, așa și nu ne-am oprit să cumpărăm țigări obișnuite și le fumam pe cele electronice doar pentru a impresiona pe alții. După o săptămână sau două, tubul de plastic de o sută de dolari este pus undeva mai departe, într-un sertar de birou și este scos de acolo doar în cazuri rare. Singurul beneficiu – poți fuma chiar în birou, chiar și în rândul contabililor nefumători.

Guma de mestecat este menită pentru a te ajuta să renunți ușor la fumat

Iar acest produs împotriva dependenței de nicotină poate fi considerat controversat. Personal, nu m-a ajutat deloc, dar unii oameni lasă comentarii pozitive despre ea. Sunt de acord, că într-o anumită măsură, procesul de mestecat ajută să faci față cu foamea de nicotină. Dar, în scopul de a renunța la fumat cu ajutorul acestui produs, trebuie să ai o putere de voință suficient de mare. Probabil, eu nu am avut suficientă. Dacă alegi guma ca metodă de renunțare la fumat, atunci te sfătui să cumperi deodată o cantitate mare de această gumă. Este destul de dificil de a o găsi în vânzare, în timp ce dorința de fumat este enormă.

Țigările fără tutun

Aceasta este, probabil, cea mai exotică metodă sau produs împotriva dependenței de nicotină, dar aceste țigarete pot fi găsite în farmaciile noastre. Acestea au în componența sa o varietate de plante, în principal menite pentru a calma sistemul nervos al unui om fumător – valeriană, mentă, motherwort (planta mamelor). La gust – este aproape aceeași spurcăciune ca și țigările obișnuite. Foamea este înlăturată doar parțial, după ce ai petrecut o jumătate de zi cu acest substitut, oricum fugi mai repede să-ți cumperi niște țigări obișnuite. Le-am fumat nu mai mult de o zi sau două, de aceea îmi este greu să spun, cât de mult ajută ele în renunțarea la fumat, nici unul dintre prietenii mei nu le-a luat în serios. Însă, cu toate acestea, dacă nu îți ajunge doar un pic de voință pentru a te lăsa complet de țigări, poți încerca.

Nu contează, ce fel de metodă anume vei alege, poți încerca chiar și câteva dintre ele, principalul lucru, este să obții rezultatul dorit – să renunți definitiv la consumul nicotină. Nu trebuie să crezi, că nu există reclamă de țigări sau că ea nu are nicio influență asupra ta. Companiile de tutun cheltuie miliarde doar pentru ca armata de fumători să nu scadă. Dar tu ești mai puternic decât ei.

Cum să scapi de obiceiurile proaste, citiți blog-ul nostru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *