Sănătate

Cel mai bun timp pentru consumul produselor alimentare

Cel mai bun timp pentru consumul produselor alimentare

Mulți oameni își pun o întrebare destul de rezonabilă: de ce, cu toate că eu am o alimentație sănătoasă și echilibrată, mă antrenez regulat, dar greutatea rămâne aceeași? Dacă ai început deja să urmezi un regim alimentar sănătos, ține cont de faptul că este important nu numai ceea ce mănânci, dar și când anume mănânci. Noi am scris în repetate rânduri despre faptul că, atunci când ai o alimentație sănătoasă, este foarte important să urmezi un regim: să mănânci des, dar porții mici, de mărimea unui pumn. Desigur, nu trebuie să trimiți în gură o prăjitură, iar trei ore mai târziu, încă una. Mâncarea ar trebui să fie cu un conținut scăzut de grăsimi, naturală, bogat în vitamine și cu valoare nutritivă mare. Și acum, hai să vedem – ce să mănânci și când?

Micul dejun

Niciodată nu sări peste micul dejun. Ar trebui să-l tratezi cu mare grijă și dragoste, pentru că aceasta este masa, care îi va da organismului tău energie. Dacă ai un stil de viață activ, tot, ce ai mâncat la micul dejun, se cheltuie cu succes pe parcursul zilei. Lipsa de timp nu este o scuză. Antrenează-te și obișnuiește-te să te trezești devreme și să iei micul dejun, chiar dacă nu prea dorești și nu prea ți-i foame. Cel mai bun timp pentru masa de dimineață – 6.00-9.00.

În timpul micului dejun, începe să funcționeze metabolismul, se trezesc toate sistemele organismului și încep să lucreze activ. Anume de această masă depinde cât de bine organismul va absorbi substanțele nutritive din alimentele consumate pe parcursul zilei. Produsele alimentare cele mai potrivite pentru micul dejun sunt cele bogate în proteine. Cele mai bune pentru micul dejun sunt produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi sau degresate (iaurtul și brânza de vaci). Acestea sunt niște surse, care conțin multe proteine, calciu și magneziu. Se mai potrivesc pentru micul dejun și brânzeturile, cașcavalul. În ciuda faptului, că acestea au un conținul ridicat de grăsimi și calorii, cașcavalul furnizează organismului calcu, protejează organismul împotriva dezvoltării bolilor de inimă și a diabetului.

Fulgii de ovăz pentru micul dejun sunt o alegere perfectă. Pe lângă glucidele complexe, conține, de asemenea, proteine ​​vegetale. Laptele este extrem de sănătos pentru a-l consuma exclusiv dimineața. La fel ca și cașcavalul, laptele conține mult calciu. Acest produs în cantități moderate contribuie la pierderea în greutate. Ouăle pentru micul dejun sunt un fel de mâncare aproape tradițională pentru mulți dintre noi. Vitaminele A, B6, B12, E, un conținut ridicat de proteine, fier – toate acestea vor fi benefice organismului în orele de dimineață.

Prânzul

Ce produse se potrivesc pentru masa de prânz? Ar trebui să acorzi atenție în special alimentelor bogate în proteine și în amidon. În această categorie putem include carnea și peștele (sau produsele preparate din acestea), metoda de preparare poate fi oricare, în afară de prăjire. În calitate de garnitură se potrivesc boabele, orezul brun, paste preparate din făină integrală, cartofi. Poate sună ciudat, dar în timpul prânzului (12.00-13.00), nu se recomandă să consumi tot felul de dulciuri, deoarece până la acest timp nivelul de insulină din sânge nu a revenit încă la normă, ceea ce înseamnă, că aceste produse vor provoca foame deja peste câteva ore. Cartofii și pastele, de care mulți se tem, dacă sunt consumate în aceste ore, vor fi benefice organismului, deoarece acestea vor fi absorbite mult timp, saturând organismul, iar dacă porția va fi într-adevăr mică, nu-ți fie frică de apariția greutății excesive. Se recomandă să adaugi la masa de prânz o salată de legume proaspete, cu ulei cegetal sau de măsline.

Gustarea de după-amiază

Spre deosebire de opiniile greșite, anume în timpul gustării de după-amiază, și nu la micul dejun, poți și trebuie să te răsfeți cu dulciuri. Chestia e că, în aceste ore (16.00-17.00), se observă nivelul maxim de insulină în sânge. Acest lucru înseamnă că, dacă mănânci ceva la desert, nu ve avea loc o creștere bruscă a zahărului din sânge și, prin urmare, nu vei simți foame în viitorul apropiat. Cele mai bune gustări de după-amiază: salate de fructe, fructe uscate și nuci, cacao, deserturi ușoare, ciocolată neagră.

Cina

Nu subestima ultima masă și nu merită să-ți fie frică de ea. Regula principală: cina ar trebui să fie ușoară și nu contează dacă ceasul a bătut ora 18:00 sau nu. Alege tipuri de pește cu un conținut scăzut de grăsimi și carne albă, completează cina cu legume (o cantitate mică!). În orele de seară ar fi mai bine să renunți la carnea roșie, deoarece organismul o digeră mult timp, iar acest lucru va împiedica unui somn sănătos.

Dacă vei urma aceste recomandări, senzația de foame nu te va deranja, iar organismul va primi tot, de ce are el nevoie. Astfel, tu nu vei suferi din cauza faptului că nu îți poți permite un sufleu, pentru ca un astfel de regim alimentar include regula „totul și câte puțin”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *