Sport 429

Cîte zile pe săptămînă, trebuie să te antrenezi

Numărul antrenamentelor este important, dacă doriți să vedeți rezultate reale. Blogul nostru explică ,cum să alcătuiești un program optim al antrenamentelor de sport.

Cît de des trebuie să mergi la sala de sport?

S-ar părea, care este diferența, te antrenezi de două sau de trei ori pe săptămînă. Activitatea este, și deja e mai bine decît nimic. Cu toate acestea, două antrenamente pe săptămînă  nu vă vor da rezultate vizibile.

Dacă doriți să aveți un corp frumos și tonifiat, trebuie mergi la sala de sport peste o  zi. Această recomandare este susținută de un studiu realizat de cercetătorii departamentului medical de la Universitatea din Texas –  recuperarea și creșterea masei musculare are loc timp de 48 de ore după un antrenament.

Sfaturile experților

  • Antreneazăte mai des. Cu cît forma fizică devine mai bună, cu atît mai des trebuie să te antrenezi. Apare o necesitate de activitate zilnică.
  • Depuneți mai mult efort. Dacă nu aveți timp pentru un antrenament de o oră și jumătate, e în regulă. Lasă să fie de 30 de minute de exerciții fizice, dar să fie 30 de minute intensive. Depuneți efort în această jumătate de oră pînă la maxim.
  • Separați antrenamentele. Depunînd mai mult efort, nu vei fi capabil să realizezi programul planificat pentru un antrenament. Prin urmare, poți să  efectuezi antrenamente separate pentru partea superioară și inferioară a corpului sau a unor grupuri musculare separate.

Sănătatea ta  –  în mîinile tale

Dacă îți pui ca scop creșterea masei musculare, atunci densitatea antrenamentelor ar  trebuie să fie astfel, ca la următorul antrenament al grupei musculare anumite să fie atinsă faza de supercompensație, pentru aceasta este nevoie de aproximativ  1 – 2 săptămîni. Din care rezultă că grupa de mușchi trebuie sa fie supusă eforturilor  o singură dată în 1-2 săptămâni. Folosind un triplu-divizat, puteți să vă antrenați de 3 ori pe săptămână.

[poll id=”44″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *