Lifestyle 485

CU CINE SĂ PRIETENEȘTI, PENTRU A CÂȘTIGA MAI MULT

Sfaturi de la celebrul antreprenor Richard Branson. 
 
Eu mi-am construit toată viața mea pe aceea, înconjor cu oameni, care sunt mai buni decât mine. Eu uitam întotdeauna cu admirație la părinții mei, la frații și surorile mele, și îmi doream întotdeauna petrec cât mai mult timp posibil cu ei, învăț ceva de la ei, râd cu ei. Același lucru este valabil și pentru soția mea, pentru copiii, nepoții și alte rude. Dar același principiu se aplică și la locul de muncă. 
 
Când am început prima mea afacere, existau o mulțime de lucruri, pe care nu știam cum le fac, dar am fost în stare găsesc oameni, care puteau face foarte bine aceste lucruri. Eu nu aveam abilități speciale aproape la nimic, dar știam, cum interesez oameni, care au astfel de abilități. Eu găseam cei mai inteligenți contabili, cei mai informați iubitori de muzică, cei mai buni piloțiîn general, oameni, care erau mai buni decât mine. Eu le ofeream acestor oameni susținere și libertate, ceea ce le permitea se dezvolte și înflorească. Și eu învățam de la ei, iar ei de la mine. Delegarea și capacitatea de a găsi oameni excelențiacestea sunt cele două suporturi de creștere a businessului. 
 
La acest lucru te poți gândi în acest mod: trebuie comunici cu astfel de oameni, care vrei fii însuți. Așa cum a spus antrenorul Jim Ron, fiecare om este o medie dintre cele cinci persoane, cu care el își petrece cea mai mare parte a timpului său. Deci, dacă dorești fii un om activ, asă ai mult succes și să-ți îndeplinești visele și dorințele, dar îți petreci tot timpul cu oameni leneși, care nu au nevoie de nimic, îți complici singur viața. 

 
Inclusiv, din această cauză îmi place comunic cu diferiți antreprenori. Când călătoresc în jurul lumii și lucrez cu fundația noastră Virgin Unite, fac vizite la compania Virgin sau întâlnesc cu noi start-up-uri, cel mai mult îmi place întreb ceva și comunic cu oamenii inventivi și descurcăreți. Și, inclusiv, din această cauză atât de mulți antreprenori vin la noi pe insula Necker, la diverse evenimente, cum ar fi Virgin Unite Leadership Gatherings. Când ești înconjurat de oameni care au aceleași interese ca tine, care doresc facă ceva bun pentru lume, asta poate inspira orice om spre mari realizări. 
 
Desigur, declarația lui Jim se referă la legea mediilor. Eu nu credeam niciodată în medii. După cum s-a menționat de către Todd Rose, în cartea sa The End of Average, «trebuie înțelegem, nu există oameni medii, și încetăm ne măsurăm pe noi înșine cu unități întâmplătoare, care nu au nici o bază reală în natura umană“. Dacă ne vom judeca singuri pe noi în funcție de capacitatea noastră de a ne potrivi undeva, nu ne vom putea arăta nicioadtă ce putem. Lumea este alcătuită din oameni extraordinari, așa nu pierde timpul și nu încerca fii normal. 
 
Este important comunici și să coexiști cu oameni, care sunt asemănători cu idealul tău. Caută astfel de oameni peste tot. Ieși afară și obține cât mai multă experiență și impresii despre lume, oameni și diferite țări. Dacă te vei limita cu granițele familiei, unui cerc restrâns de prieteni, colegilor de serviciu, orașului sau chiar țării, poți să nu mai aștepți realizări într-adevăr mari. Orice persoană beneficiază și câștigă de la extinderea orizonturilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *