Lifestyle 525

Cum își  dezvolta gîndirea  Steve Jobs

Una dintre calitățile, cu  care Jobs a fost renumit – abilitatea de a vedea ceea ce alții nu văd. Despre cum a reușit și care  metode  pentru dezvoltarea creierului el a folosit, vom scrie mai jos.

Metoda lui Steve Jobs de dezvoltare a creierului

Jobs de multe ori se ocupa cu  meditație conștientă , pentru a  reduce cantitatea de stres și de clarificare a gîndurilor.

Biograful Walter Isaacson, a scris într-o carte o astfel de citată a lui Jobs:

Dacă pur și simplu vei sta și vei privi, atunci vei vedea ,cît de nemărgnită este gîndirea ta.Dacă  vei încerca  să o calmezi , vei face mai rău.  În acest moment se trezește intuiția,  și veți vedea totul în jur  mult mai clar decît ai fi văzut mai  înainte.

Jobs  descrie un fel de meditație, care este practicat de Zen budiști și taoiști. El a studiat-o timp de mai mulți ani. Mai mult decît atât, el a popularizat aceasta practica încît astfel de companii precum Target, Google și Ford, a început să învețe pe angajații lor să mediteze în mod regulat.

Și, deși ideea unei meditație corporative sună destul de ciudat, însă pare sa aibă un oarecare sens .

Secretele meditației ale lui Jobs

Jeffrey James, un jurnalist a reușit  să comunice cu Jobs  pe tema meditației, cu mult timp înainte de moartea sa. După cuvintetele sale ,așa arată metoda  care era practicată de Steve Jobs:

  1. Așează-te într-un loc liniștit. Probabil ,e mai bine să vă așezați pe o pernă ca să vă fie mai confortabil. Faceți cîteva respirații adînci.
  2. Inchide ochii si ascultă monologul interior. Creierul tău va sorta evenimentele incoerente  care au avut loc recent: emisiune  de la TV, cărțile citite, discuțiile cu prietenii. Nu încerca să îl încurcați.
  3. În schimb, treceți calm de la un gînd la alt gînd. Transformă aceasta într-un ritual și efectuaează  timp de cinci minute în fiecare zi.

A doua etapă a meditației

Cu  timpul (o săptămînă sau două), veți învăța cum să controlați monologul interior, iar atunci vom  putea  trece la practici mai avansate:

  1. Acum, cînd auziți în cap gînduri rătăcite, încercați să le calmați și treptat să te îndepărtezi de ele .
  2. Eliberînd creierul, concentrează atenția asupra sunetelor , mirosurilor, senzațiile din corp care vă înconjoară. Posibil veți  începe să simițiți în mod diferit pe piele vîntul sau sunetul frigiderului. Acesta v-a fi un semn că faci totul corect.
  3. Un alt semn că faci totul corect: atunci cînd meditați timpul zboară foarte repede .

Aplicarea în  practică și beneficiile

Nu voi ascunde , în timp, m-am oprit să meditez doar dintr-un singur motiv. Primele cîteva săptămâni nu vedeți rezultate, mai apoi ele vin în cele din urmă, și înveți să controlezi gîndurile în meditație, începi să accentuezi atenția  la diferite sunete  și mirosuri. Dar, după un timp, progresul încetinește din nou, astfel ucide motivația de a face acest lucru mai departe.

Am procedat greșit, cînd am  încetat să meditez, iar în ultimul timp eram în căutarea unui nou stimul ca să încep să facasta din nou. Și știind că Jobs a practicat, de asemenea, o metodă  similară – aceasta este o motivație perfectă de a începe.

[poll id=”29″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *