Sănătate 479

Cum să alegeți un aparat de ras electric pentru tipuri diferite de piele

Astăzi voi acorda mai multă atenție aparatelor de ras electrice pentru bărbați. Fiecare bărbat are piele sa, care reacționează în mod diferit la bărbierit. De aceia, vom încerca să dăm sfaturi generale cu privire la alegerea aparatului  de ras, în funcție de tipul pielii, astfel încît să puteți alege cu ușurință și să cumpărați un aparat de ras electric.

 Tipul sistemului de  bărbierit

Oricare dintre noi care intrat măcar o dată  în departamentul aparatelor de ras, știe de existența a două tipuri: Sită (folie, grătar) şi lame oscilante sau lame rotative (cu discuri). Practic acestea oferă o astfel de distribuire: aparate de ras cu sită  pentru piele sensibilă, iar cele rotative – pentru restul. De ce anume astfel, ne explică dispozitivul lor.

Aparate de ras vibratoare

Principiul dispozitivului este destul de simplu. Lamele  se rotesc cu o  anumită viteză și îndepărtează părul. Ca împreună cu părul să nu fie capturat și stratul superior al pielii, este acoperit cu sită. Rolul sitei – pentru a preveni tăieturile și contactul direct al elementelor ascuțite cu pielea. Cu o astfel de construcție , aparatul de ras nu irită pielea și se potrivește pentru bărbații cu piele sensibilă.

Pe de altă parte, pentru deținătorii de piele grasă nu se potrivește, deoarece deșeurile  glandelor sebacee  intră prin găuri mici,în interiorul dispozitivului. Ca urmare, aparatul de ras trebuie să fie bine curățat, și cu curățarea uscată este foarte dificil de realizat. În acest caz, trebuie să aibă o curățare umedă sau cu un sistem autonom special. Nu credeți că aparatul de ras vibrator este exclusiv pentru pielea sensibilă, pot fi alese și de cei cu piele uscată sau normală. Pentru unii este doar o chestiune de gust.

Aparate de ras rotative

În aparatele de ras rotative rolul elementelor de tăiere este efectuat de discuri. De asemenea, ei se rotesc la o viteză decentă, iar părul este îndepărtat, atunci cînd intră în sloturile discurilor. Datorită mecanismului unui astfel de sistem poate face leziuni ale pielii, dar cele mai recente inovații în aparatele de ras electrice rotative reduc probabilitatea unei astfel de situații la minim. Principalul avantaj al acestui tip de aparat de ras de piele perfect netedă. Aparatele de ras rotative fac cu față atunci cînd este multa barbă.Cu  aparatele de ras vibratorii în acest caz va fi nevoie să treceți de mai multe ori pe barba sau din timp să o  scurtezi cu un trimmer.

Aparatele de ras rotative nu au contraindicații cu privire la tipul de piele, însă  pentru sensibile – cele vibratorii sunt  mai potrivite. Dar chiar și aici cele mai recente inovații pot reduce timpul procesului la  minim, prin urmare, iritarea pielii este redusă la minimum. La urma urmei, principalul motiv de ce apare  roșeața este din cauza ca treceți de mai multe ori cu aparatul de ras pe aceleași locuri.

 Numărul de capete

Aparatele de ras vibratoare constau din cel puțin un cap, deși este mai bine să aibă 2-3. În acest caz, se aplică regula: cu atît mai mult, cu atît mai bine. În aparatele de ras rotative numărul minim de capete – două. Practic la toate modelele, cu 3-4 capete, deși există și mai multe.

Un factor important – mobilitatea capetelor. Cu capetele pivotante aparatul de ras urmează conturul feței iar bărbieritul devine mult mai ușor și mai calitativ.

 Metode de bărbierire

Toate aparatele de ras electrice lucrează în mod uscat, dar cele mai multe aparate de ras moderne sunt capabile să lucreze în modul umed. Unele exemplare funcționează sub un duș fierbinte. Prezența de bărbierire umedă este importantă pentru pielea sensibilă.

În funcție de produsele cosmetice cu care funcționează  aparatul de ras este posibil să faci recomandații deținătorilor de diferite tipuri de piele. De exemplu, aparatul care funcționeaza  cu spumă de ras, nu se potrivește deținătorilor de piele uscată, pentru că după spumă apare  un sentiment de uscăciune și disconfort. Dar va fi apreciat de către deținătorii de pielea grasă.

Pentru tipurile de piele normală și sensibilă, li se potrivește aparatele  de ras care funcționează cu gel de ras. După o astfel de abordare, nu este nevoie de produse dupa bierberit. Deși multe aparate de ras electrice pot bărbieri și cu gel și cu spumă. Mai mult, în unele modele este   rezervor pentru produse de bărbierit care sunt furnizate uniform atunci cînd te razi.

Caracteristici suplimentare

Un alt detaliu foarte important pentru deținătorii de piele sensibilă – prezența sistemului de răcire. Această caracteristică scade temperatura pielii, și ea este mai puțin receptivă la acțiunile aparatului de ras.

O variantă bună poate fi aparatele de ras trimmer. În primul rând, aveți posibilitatea să tăiați părul care a crescut ca să arătați  prezentabil. În al doilea rând, în cazul în care aparatul de ras este reticular, pregătește barba  pentru îndepărtarea atentă a părului. În al treilea rând, Cu trimerul poți face contur, să  îndepărtezi părul din nas sau în urechi.

În concluzie

Deținând o piele sensibilă, în opinia noastră, este mult mai perfect să folosiți un aparat de ras electric vibrator cu sistem de răcire și cu ras umed, deținătorii  de pielea grasă – un aparat de ras rotativ care utilizează spumă de ras, iar pentru ten uscat și normal – un rotor care folosește gel de ras.

[poll id=”25″]

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *