Sănătate

Cum să ascunzi corect simptomele de mahmureală la locul de muncă?

4635465879

Ai băut ieri și astăzi ești gata să intri în pământ, numai să nu mergi la serviciu? Fii liniștit, avem o rețetă pentru simptomele de mahmureală!

Nu contează care a fost cauza petrecerii tale de ieri. Astăzi, ar trebui să îți faci griji numai de un singur lucru: cum să ascunzi mahmureala în locul cel mai nepotrivit pentru ea: la locul de muncă. Deși nu vei scăpa de senzațiile de durere, cel puțin le vei putea ține sub control și vei putea obține un aspect destul de ordonat pentru ca șeful tău să nu înțeleagă, cum te simți tu de fapt.

1. Bea un cocktail de dimineață (cu multivitamine)

Așa cum explică Adam Friedman, profesor asistent de dermatologie la Universitatea George Washington, alcoolul scade producerea hormonului în tractul digestiv, care spune rinichilor să rețină apa. Iată de ce începi să alergi mai des la baie după 3-4 porții și te trezesti cu o gură uscată ca deșertul Gobi. Odată cu urina din organismul tău au plecat o mulțime de vitamine și minerale, pierderea cărora trebuie să o compensezi, dacă dorești să te simți mai bine. Așa că, în primul rând, așa cum ne sfătuie Friedman, dizolvă într-un pahar cu apă pulbere cu multivitamine și bea această soluție. Astfel tu vei restabili echilibrul în organism.

2. Ia un mic dejun modest

De exemplu, un sandwich cu unt de arahide și o banană. Astfel de mâncare ajută rinichilor să rețină mai ușor apa și nu prea irită stomacul. Poți să bei cafea, dacă îți începi ziua de obicei cu ea, dar nu mai mult de o ceașcă. Continuă să bei apă toată dimineața. După cum spune Friedman, organismul are nevoie de aproximativ două zile pentru a se recupera pe deplin. Apa va accelera eliminarea toxinelor și va reduce probabilitatea apariției mirosului neplăcut.

3. Ai grijă ce față ai

Doar dacă nu umbli cu barbă tot timpul, atunci ar trebui să te bărbierești imediat, deoarce, dacă vei veni la locul de muncă nebărbierit – va fi de parcă cu o pictogramă pe piept „Vrei să obții o mahmureală? Întreabă-mă pe mine cum!”, spune Pedro Zermeno, un coafor din Los Angeles. În funcție de genele tale, pielea ta poate avea un aspect bolnăvicios după astfel de petreceri, sau poate fi chiar umflată, palidă sau cu pete roșii. „În orice caz, cauza este pierderea de lichid, și te va ajuta o cremă hidratantă potrivită”, – spune Friedman. Va fi mai bine să mergi la o farmacie și să te consulți la specialist, care cremă se va potrivi mai bine pentru acea reacție, care a demonstrat-o pielea ta. Cu pungile de sub ochi poți face următoarele: pune două pachețele de ceai utilizate în congelator timp de 5 minute, iar apoi pune-le pentru câteva minute pe ochi. În cazul în care ochii s-au înroșit, poți folosi picături de ochi.

4. Împrospătează-ți respirația

Când te speli pe dinți, curăță cu periuța și limba. Anume acolo se înmulțesc bacteriile, care cauzează respirația urât mirositoare. Clătește gura cu lichid pentru spălarea gurii fără conținut de alcool. Iar ca o protecție suplimentară împotriva mirosului neplăcut mănâncă un iaurt neîndulcit, recomandă Mark Moyad, director în Medicină Alternativă al Centrului Medical de la Universitatea din Michigan. Un studiu publicat în 2012, în International Journal of Oral Science a arătat că culturile probiotice, care se află în aceste iaurturi, pot neutraliza bacteriile care cauzează respirația urât mirositoare.

5. Alege îmbrăcămintea potrivită

Îmbracă ceva ușor și respirabil, de exemplu, pantaloni subțiri și o cămașă de bumbac, nu costum de lână. Alcoolul dilată vasele de sânge, provocând o senzație de căldură și eliminarea transpirației, după cum explică Friedman. Iar transpirația poate ”trăda” mirosul de alcool, deoarece organismul tău încearcă să îl elimine înafară, inclusiv odată cu sudoarea. Prin urmare, dacă nu vrei să miroși ca cei, care suferă de obicei de mahmureală, ai nevoie de îmbrăcăminte, care nu va împiedica procesul de răcire, chiar și la birou.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *