Sex/Relații 507

Cum să comunici cu oamenii, cu care este imposibil să comunici

Fiecare dintre noi a întâlnit oameni, cu care este dificil să comunici. Uneori dorești să fugi mai departe de ei sau pur și simplu să-i întrerupi nepoliticos.

Filozoful persan Omar Khayam are o expresie remarcabilă:

Un om înțelept înțelege, că agresiunea unei alte persoane – este de fapt rugămintea lui de dragoste.

Nu numai o dată am întâlnit oameni, cu care este destul de dificil să intri în contact. Uneori este foarte greu de a începe o conversație, uneori – de a o susține, iar uneori persoana poate fi prea agresivă sau prea vorbăreață. Și, oricât nu am întrebat opinia celor din jur despre acești oameni, de cele mai multe ori îmi spuneau același lucru: „Tuturor le este greu să comunice cu el. Nu atrage atenție”

Oamenii, cu care este greu să comunici

Sunt sigur, că și printre prietenii și cunoscuții tăi sunt unii oameni, care se încadrează în această categorie. Probabil, într-adevăr este dificil de a comunica cu ei, dar eu sunt convins, că întotdeauna este un motiv oarecare pentru acest comportament.

Îmi place foarte mult o poveste de viață, descrisă în romanul lui Mihail Veller „Adventures of Major Zvyagin“.

Personajul principal împreună cu soția și fiica sa se mută într-un apartament nou. Vecina lor de jos este Efrosinya Ivanovna. Pentru ea, noua familie devine imediat dușmanul numărul 1, și ea începe să-i hărțuiască în orice mod posibil. Spune diverse bârfe, scrie scrisori anonime, noaptea bate cu ceva în tavan și se ceartă mereu ori cu soția lui, ori cu fiica.

Personajul principal a încercat să se împace cu acea băbuță, dar toate astea aveau doar un efect temporar. Apoi, el aude de la vecini istoria vieții bătrânei. Înainte de pensionare, ea era veselă și sociabilă, iar după asta, ea a devenit parcă alt om. Părinții ei au fost uciși în timpul asediului orașului Leningrad, și fiul ei de trei ani a fost evacuat peste lacul Ladoga, dar coloana a fost bombardată, iar mașina a căzut sub gheață.

În aceeași seară bărbatul a spus următoarele cuvinte:

Ea pur și simplu este foarte geloasdă, că în familia noastră este totul în ordine. Îi este dureros să vadă fericirea altcuiva …

Următoarele două luni Zvyagin călătorește și citește foarte multe arhive militare și întâlnește mulți oameni, care ar putea pune în lumină soarta fiului pensionarei. Cred că este inutil să menționez, că, în cele din urmă, el îl găsește, fiul și mama se reunesc și câștigă pacea sufletească.

Când întâlnim pe cineva, care ne tratează cu critică, indiferență sau chiar răutate, merită mai întâi să te întrebi, care este motivul pentru un astfel de comportament.

Găsește latura slabă a acestei persoane

Eu nu spun că trebuie numaidecît să salvezi fiecare persoană, așa cum a făcut eroul din poveste. Eu propun doar să fii mai sensibil și mai înțelegător față de cei, care sunt aproape de tine. Durerea produce întotdeauna durere, iar cei, care sunt furioși pe lumea din jur, au experimentat-o cel mai mult. Cel puțin din acest motiv, ei merită un pic mai multă îngrijire și înțelegere.

Atunci când în mine apare o dorință de a critica sau de a întrerupe nepoliticos pe cineva, de care nu-mi prea place, îmi amintesc cuvintele, pe care le-am citit cândva:

Fiecare persoană, pe care o întâlnești, luptă într-o bătălie, despre care tu nu știi nimic. Fii politicos. Întotdeauna.

 Cum să găsești o limbă comună cu fiecare

Nu există oameni, cu care este imposibil să comunici, există istorii de suferință, care se ascund în adâncul sufletelor lor. Și fiecare dintre ele merită să fie ascultată.

Baftă!

[poll id=”16″]

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *