Sport 468

Cum să creezi corpul de vis avînd oricare date inițiale

Felul cum te antrenezi, ar trebui să depindă de ce fel de formă fizica doriți să obțineți. Dacă doriți să arătați ca Ronaldo, atunci ar trebui să vă antrenați, ca Ronaldo.

După finalizarea Jocurilor  Olimpice de vară  în 2016 toată comunitatea progresivă de pe internet era interesată de un singur lucru: în cît timp Usain Bolt, cel mai rapid sprinter din lume, ar fi alergat o milă. Să se afle răspunsul la această întrebare a împiedicat o singură  circumstanță: Usain Bolt niciodată în viață nu a alergat pe astfel de distanțe lungi.

Potrivit părerii sportivului și antrenorului său, Bolt este antrenat pentru curse scurte,așa că nu are nici un rost chiar să încerce să alerge și pe distanțe lungi. Întregul sistem de antrenamente a campionului olimpic este subordonat unui singur scop — pentru a obține rezultate maxime în sprinturi.

Modul  în care te antrenezi, ar trebui să depindă de ce fel de forma fizică doriți să aveți. Dacă doriți să arătați, ca Usain Bolt, bara  în acest lucru nu vă va ajuta.

Ca să arăți ca un super-erou, fii un super-erou

Privind la cei, ale căror realizări în sportive sau forma fizică  provoacă  invidia și admirația, ne gîndim mai întîi: „Eh, să fi avut eu așa gene / posibilități/ bani / orice ar fi, eu aș fi fost la fel.“

Noi repede în minte ne îndreptățim și găsim diferite motive, de ce nu putem și de ce nu vom putea niciodată să obținem astfel de rezultate.

În același timp, noi uităm că corpul nostru  — un mecanism extraordinar. Acesta este capabil să se reconstruiască și să se adapteze la orice condiții.

Începeți să alergați, iar corpul vostru va dezvolta mușchii necesari pentru alergat. Alergătorii aleargă repede  nu datorită faptului că aceștia au picioarele puternice. Dimpotrivă, ei au astfel de picioare, pentru că ei aleargă mult.

Hotărîți, cu cine vrei să te asemeni — cu un înotător, o gimnastă, halterofil — și antreneazăte, așa cum ei.

Găsițivă un idol

Pentru început  precizați  tipul de corp pe care îl ai. Apoi găsiți o persoană cu același tip de corp, a cărui formă fizică vă place, și înteresațivă despre el mai  mult. Cu ce categorie de sport se ocupă el? Cum se alimentează? Care este rutina lui de zi cu zi?

Aflați, ce face idolul tău, pentru a fi în formă. Și apoi începe să faci și tu ca el.

Pentru a te antrena ca un  gimnast, nu trebuie mai întîi să pierzi în greutate. Doar începeți să faceți gimnastică, iar corpul vostru de zi cu zi, se va transforma în corpul unui gimnast.

Decide singur, cum vrei să fii

Uitați de gene. Da, există oameni, care de la natură le este dat mai mult, decît ție, și nu poți face nimic cu privire la aceasta.

Cineva are o predispoziție spre diabet zaharat, cineva este  înclinat spre obezitate, în timp ce cineva este creat pentru balet. Toți suntem diferiți. Credeți-mă, sunt cei care le este și mai dificil.

Ar fi o prostie să negi că genele, vîrsta, locul de muncă, stilul de viață, bolile de care ai fost îmbolnăvit nu au nici o importanță. De la aceștia și de la mulți alți factori, bineînțeles, depinde succesul vostru sportiv. Dar chiar mai mult succesul  depinde de cît de hotărît ești tu.

Puteți obține o mulțime de realizări avînd orice date inițiale. Să fie doar dorință.

Drumul spre succes începe cu conștientizarea responsabilității personale față de sine însuși. Nu sunteți vinovați de faptul cum te-ai născut și cum ai crescut. Dar ești destul de capabil de a deveni mai bun. Nimeni nu o va face asta pentru tine.

Amintiți-vă că forma fizică cu 90% depinde de alimentație și consumul de calorii

În fiecare zi, corpul tău utilizează o anumită cantitate de calorii pentru a menține funcțiile sale de bază — respirația, circulația sîngelui,funcționarea creierului și așa mai departe. Tot ceea ce mănînci peste minimul necesar, sau se depozitează, sau este utilizată pentru activitatea fizică.

În funcție de modul cum te antrenezi și cît de mult mănînci, corpul tău împarte excesul de calorii într-una din cele trei moduri:

  • Dacă faceți antrenamente cu greutăți, excesul de calorii este  consumat pentru creșterea masei musculare.
  • Dacă vă mișcați mult, excesele de calorii sunt arse în timpul mișcării.
  • Dacă nu faceți nimic, excesul de calorii se depozitează sub formă de grăsime.

Voi singuri îi da-ți semn corpului tău, care dintre aceste trei moduri ar trebui să se ocupe cu excesul de calorii. Nu corpul slăbește, dar tu îl  forțezi să alerge,să sară și să slăbească.

Apropo, este timpul să îți amintești de idol. Mai des întreabăte: „El ar fi mîncat așa ceva?“

Tindeți spre performanțe, dar nu spre frumusețe

Și nu te grăbi. Chiar dacă în interior ai acceptat noul mod de viață, corpul tău are nevoie de ani,  pentru a se reprograma.

Încetați să mai gîndiți în termeni de săptămîni și luni. Forma fizică se formează  de-a lungul anilor, zi de zi. Acordați-vă timp și nu așteptați rezultate imediate.

Încetați să vă mai îngrijorați de felul cum arăți, și concentreazăte asupra realizărilor. Gîndiți-vă la ceea ce poți face astăzi, dar ieri nu ai putut și îmbunătățește rezultatele. Corpul  frumos va vine ca o recompensă pentru victoria de zi cu zi asupra ta.

[poll id=”36″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *