Sănătate

Cum să crești o barbă perfectă: 5 sfaturi bărbătești

Citește, în cât timp poți crește o barbă, cum să ai grijă de piele pentru a evita iritarea și ce să faci, dacă bărbia te mănâncă mereu.

Oferă libertate părului

Pentru a crește o barbă minunată de la zero, ai nevoie de cel puțin o lună. Cât de mult nu ți-ai dori să îndrepți ceva acolo, lasă părul să crească în liniște cel puțin 30 de zile. Astfel tu îți vei putea determina tipul de păr al bărbiei și forma ei naturală.

Pielea este la fel de importantă

Chiar dacă rolul principal în formarea unei bărbii îl joacă foliculii de păr, pielea ta și tratarea corespunzătoare a acesteia sunt niște componente necesare și foarte importante pentru succes în această treabă. Ar trebui să știi cel puțin tipul tău de piele (uscat, gras, sensibil), pentru a nu te greși atunci când vei alege produsele cosmetice de îngrijire a pielii (creme,loțiuni, etc.). Dacă încă nu ești sigur și nu poți determina, du-te mai bine la un frizer și clarifică această întrebare.

Hidratează

Două condiții principale pentru deschiderea potențialului bărbiei tale – este înțelegerea tipului tău de păr și prezența unui frizer specialist, care își știe treaba lui. Ai nevoie de ambele lucruri, pentru a folosi o cremă hidratantă corectă în fiecare zi. „Pe piață sunt prezentate milioane de produse, dar eu prefer ulei de nucă de cocos. Este natural, miroase bine, este ușor de spălat de pe piele și conține toate substanțele nutritive necesare”, – spune Steve Kellett, un barber de la New York.

Te mănâncă? Nu ceda

La un moment dat a călătoriei tale spre obținerea libertății de ”vegetație” pe fața ta, pielea poate începe să se opună, fiindcă nu-i prea place aventura ta. Poți să ai mâncărimi grozave, dar acesta nu este un motiv să întinzi mâna spre aparatul de ras. Pur și simplu continuă să folosești un șampon potrivit și o cremă hidratantă, și atunci fața ta sigur să va adapta la ”splendoare nou obținută”.

Dă-i o formă

După o lună de hidratare, creștere și lupta cu dorința uriașă de a rade totul la naiba, vei obține o pânză perfectă pentru a crea o adevărată capodoperă pe fața ta. Pentru a conferi o formă dorită bărbiei tale și pentru a o menține mereu frumoasă, poți merge la un frizer sau poți lua un trimmer în mână și poți face totul singur în oglindă. „Nu e atât de ușor cum pare, – spune Kellett. – Dar nici nu e atât de strașnic să greșești, deoarece, la urma urmei rămâne întotdeauna varianta cu un salon de coafuri”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *