Lifestyle

Cum să devii un șef bun?

Relațiile dintre lider și subordonat foarte rar se întîmplă să fie senine, uneori ele sunt dramatice și încurcate, ca o intrigă de dragoste. Noi vă spunem cum să creați o echipă solidă și să fiți un șef respectat.

Este foarte important un lider să stimuleze eficacitatea angajatului, menținînd o atmosferă prietenoasă în echipă, deoarece încurajarea aduce întotdeauna rezultate mai generoase  decît tendința de a ține subordonații în groază.

Cum să devii un șef bun

Prin interacțiunea cu colegii la muncă, trebuie adesea să dai instrucțiuni responsabile și apoi să evaluezi munca depusă. Uneori se întîmplă că este necesar să arătăm la erori, imperfecțiuni, greșelile … Multe momente de influență asupra angajaților subordonați sunt destul de neplăcute, deci este necesar să se respecte limitele invizibile ale eticii comunicării în colectiv, să se țină cont de statutul angajaților la muncă.

Desigur, multe lucruri depind de statutul social al angajatului, dar: 1) dacă Tu ești responsabil pentru verificarea sarcinii; 2) dacă este important pentru Tine ca colegul tău să nu fie insultat sau înțeles greșit de Tine și Tu nu vrei să te cerți cu această persoană (Pămîntul este rotund!): Veți fi interesați de cîteva facte generale aplicabile ale strategiei comportamentului social în colectiv, care vizează adaptarea cu succes nu numai în interiorul unui mic spațiu ” a familiei la muncă”, ci pe socializarea socială în general!

Reguli de comportament ale unui lider bun

Indiferent cît de prost a fost efectuat lucrul, trebuie să începeți mai bine cu o laudă (indicînd momentele bune în lucru). Lăudați-l pe angajat pentru meritul său general, subliniați indispensabilitatea sa în colectiv. Chiar dacă colegul este extrem de mediocru, oricum arătați spre meritele lui (desigur, prealabil subliniindu-le și după ce te-ai gîndit la cuvintele tale, altfel efectul se poate dovedi a fi complet imprevizibil)!

Indicați indirect la greșelile făcute, referindu-te la o poveste de viață îndepărtată (limba lui Aesop mult mai bine poate da de înțeles angajatului despre greșeală decît criticarea directă plictisitoare și ofensivă a muncii sale).

Dacă responsabilitățile tale de lucru nu diferă foarte mult de scara ierarhică „șef-subordonat”, va fi util să spuneți mai întîi cu ce dificultăți trebuie să te confrunți Tu și cum Tu corectezi greșelile făcute. Autocritica – este uneori cea mai bună armă într-o conversație cu un angajat. Chiar dacă lucrul a fost îndeplinit destul de prost, atunci abordarea menținută mai sus pentru evaluarea lucrului, în cel mai rău caz, poate duce un angajat într-o stupoare, reducînd astfel dispoziția sa revoltătoare.

Secretele unui șef bun

Refuză-te de tonul patronal. O serie de întrebări principale îi poate da lucrătorului neglijent o lecție bună. El sigur va face concluzii și chiar va evalua în mod critic lucrul său, eliberîndu-te pe Tine astfel de neplăcerea „mestecării” momentelor. În plus, oamenilor creativi și ambițioși nu le plac tonul patronal și încep să lucreze nu din toate puterile.

Nu te zgîrci la laude și apreciază la un nivel înalt fiecare moment pozitiv în munca subordonatului.

Nu limitați angajatul în inițiativa sa de lucru. Lasă-l să înțelegă că sunteți gata să îl sprijiniți în orice început, îndreptat pentru dezvoltarea companiei.

Cum să fii un șef respectat și să fii mai aproape de oameni

Convinge angajatul că Tu ești gata să îi vii în ajutor și întotdeauna îi acordați o șansă să își ridice prestigiul în ochii colegilor de lucru.

Convingeți angajatul că are o reputație bună – acest lucru îl va face să fie mai responsabil, pentru a-și menține statutul.

Nu vă zgîrciți la încurajări morale! Dăi angajatului să înțeleagă că greșeala poate fi ușor rezolvată prin corectarea unor lucruri. Nu este greu să faci asta –  autoritatea Ta va crește cu siguranță în ochii lui.

Un șef bun – cine este el?

Încercați să transmiteți angajaților ideea că munca pe care Tu i-o oferi, – ușoară și interesantă, și va fi util pentru el să-și îmbunătățească experiența de muncă datorită sarcinii finalizate. Dezvoltați în sine calitățile unui lider strict, dar corect, iar echipa vă va răspunde cu un devotament sincer.

Cum credeți care este cel mai important lucru pentru lider?

Loading ... Loading ...

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *