Sex/Relații 1.106

Cum să ieși din ,,Friendzone’’

Probabil că foarte mulți bărbați, chiar și cei mai atrăgători și de succes, au fost cel puțin o dată într-o situație nu prea plăcută, cînd relațiile cu fata pe care o plăceau, fără nici un motiv evident, au rămas neschimbate și ei nu au putut să meargă mai departe decît să o țină mînă și sărutări prietenoase pe obraz… La prima vedere, se pare că și ea te place. Răspunde la apelurile tale, vorbește cu tine cu plăcere, merge cu tine prin oraș, rîde cu gust cînd glumești, se roșește cînd îi spui complimente, dar… la asta și se termină totul. Fata sub diverse pretexte împiedică la toate încercările tale de apropiere intimă, și în același timp susține că tu îi placi. Dacă aveți o situație similară cu o fată care vă place — atunci vă aflați în așa-zisa „Friendzone”. Cum să schimbi această situație, vă vom spune astăzi.

Ce înseamnă friendzone?

Friendzone — atunci cînd o fată vă percepe și se comportă cu tine ca și cu un prieten, deși înțelege foarte bine că tu dorești ceva mai mult. Astfel de relații din diverse motive se pot potrivi fetei, dar, desigur, nu ți se potrivesc ție!

De ce te ține în friendzone?

Motivele pentru care fata, de mai multe luni și chiar ani, te ține la distanță, pot fi mai multe, dar ele sunt unite de cel mai important lucru — beneficiile. Aici sunt cele mai probabile dintre ele:

* Ea — o cățea clasică, care colectează bărbații îndrăgostiți dar nu le răspunde cu  reciprocitate.
* Nu sunteți total pe gustul ei, dar nici să te piardă nu vrea, pentru că încă nu este sigură că poate găsi un bărbat mai bun, de aceea și te păstrează ca un aeroport de rezervă.
* Ea este îndrăgostită de mult timp și fără reciprocitate de un alt bărbat și speră că imediat ce va vedea că le placi la toți bărbații din jur (inclusiv și ție!), de îndată el va arăta interes față de ea.
* Ea are nevoie de tine doar ca să aibă cine să o distreze și să o însoțească la cluburi și cafenele, pînă cînd nu va întîlni bărbatul pentru o relație serioasă.
* Îi placi într-adevăr foarte mult, dar încă nu are încredere în tine dintr-un motiv oarecare sau dorește să te bată la cap puțin ca să te îndrăgostești de ea mai tare.

Cum să înțelegi că te afli în friendzone?

Ascultă:
Există un set de fraze clasice pe care le spune fata unui băiat, dacă subconștient vede în el doar un prieten, dar nu și un potential partener. Iată cele mai des întîlnite dintre ele: „Tu ești cel mai bun prieten al meu”, „Te iubesc ca pe un frate”, „Îmi este întotdeauna interesant să vorbesc cu tine”, ” Dacă și iubitul meu m-ar înțelege la fel de bine cum mă înțelegi tu”.

Analizează:

Este puțin probabil că fata, care te place foarte mult, să își permită să apară în fața ta nearanjată și fără machiaj sau să înceapă să-ți povestească despre iubirea ei nefericită pentru vecinul Maximilian din al doilea cartier.

Fiți mai hotărît în timp ce te afli în friendzone:

Vă sfătuim să clarificați situația recurgînd la așa-zisa „verificarea unei fete pentru disponibilitatea unei relații apropiate”. Încearcă atunci cînd nu sunt străini în apropiere, să o sărutați brusc pe buze sau să o îmbrățișați și să o țineți strîns lîngă tine. Dacă veți obține o respingere bruscă, atunci șansele tale ca în viitorul apropiat să devii iubitul ei nu sunt foarte mari.

Provoacă:

Încearcă să îți schimbi atitudinea față de ea, nu te grăbi să îi îndeplinești toate capriciile și să vezi dacă va dori să continue să comunice cu tine, dacă vei înceta să o mai duci la cafenele și să îi faci cadouri. Cea mai eficientă modalitate, cu care puteți afla cu exactitate dacă aveți chiar și cea mai mică șansă: pretindeți că îți place prietena ei. Dacă fata nu va arată nici măcar cele mai mici semne de gelozie, atunci ea în mod clar vede în tine doar un prieten.

Cum să ieși din friendzone:

Încearcă să te schimbi:

Încearcă să fii mai romantic, vorbește mai des cu ea despre sentimentele tale, arată-i, în orice fel, pasiunea ta. Într-un cuvînt, începe să te comporți cu ea nu ca un prieten, ci ca un iubit fierbinte. Într-o astfel de situație, ea va trebui să facă o alegere —  fie să răspundă la sentimentele tale, sau să înceteze să te mai bată la cap și să rupă relația.

Îmblînzește-o:

Încet și treptat, dar ferm și persistent reduceți distanța dintre voi. Cu orice ocazie, îmbrățișați-o în jurul taliei, sărut-o, dar nu pe obraz, ci mai intim — pe gît, pe umeri. Dacă îi placi măcar puțin, nu va mai putea să țină mult scutul.

Pune-o la loc:

Încetează să îi îndeplinești toate capriciile și mofturile sale, arată-i că ai caracter — fetele iubesc băieții cu caracter. Tacticos, dar ferm demonstrează-i că te respecți, că iți apreciezi timpul și nu intenționezi să-l cheltui pe îndeplinirea tuturor dorințelor sale egoiste doar pentru dreptul exclusiv de a fi alături de ea.

Scurtați timpul de comunicare:

Posibli că nu te apreciază pentru că e prea obișnuită cu prezența ta constantă și chiar nici măcar nu se gîndește că poți dispărea brusc din viața ei? Încearcă să nu vă vedeți la fel de des ca mai înainte. Dispari sub un oarecare pretext, măcar pentru o săptămînă sau două. Poate că va începe să îi fie dor de tine și dacă, în inima ei, se ascunde măcar o scînteie slabă de simpatie față de tine, atunci în absența ta ea (adică scînteia) are toate șansele să se aprindă cu o flacără strălucitoare de iubire.

Ieșim din friendzone:

Demonstrează-i nu prea insistent cele mai bune calități masculine pe care le ai —  curajul, bărbăția, că ești hotărît și că ești gata întodeauna să acorzi ajutor. Lasă să aibă cel puțin un motiv să te admire. Nu te comporta cu ea ca un prieten, ci ca un bărbat adevărat. Nu vă fie frică și nu ezitați să îi arătați că o doriți, că sunteți gelos față de ceilalți bărbați și că nu sunteți de acord să jucați cu ea rolul unuia dintre prietenii ei. Flirtează cu ea, ai grijă de ea, dar cu toate acestea ea trebuie să simtă și să înțeleagă că răbdarea ta nu este nelimitată și că dacă ea continuă să se joace de-a prietenia, riscă să te piardă pentru totdeauna! Pe scurt, mai puțină rușine și timiditate și mai multă determinare și încredere în sine!

[poll id=”71″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *