Sex/Relații 456

Cum să închei un conflict cu un sex de împăcare :4 pași pentru tine

Conflictele pot chiar să vă consolideze relația — cel mai important, să înveți cum să le rezolvi în mod competent.

Sex – împăcare

Cum crezi, ce este important  într-o relație cu o fată? Interesele comune? Sex uimitor? Și iată că nu — deși fără acestea, desigur, nu se poate. Principalul lucru este capacitatea ta de a face față conflictelor, explică fondatorul unui site al sfaturilor familiale Wendy Walsh declară. «Conflictele – fac parte din viețile noastre», – spune ea. Dar dacă puteți opri neînțelegerile înainte de a se transforma într-o ceartă mare, ele vă pot apropia, dar nu despărți. În plus, eliberarea aburilor este bună pentru sănătate: un studiu recent publicat la Universitatea din Michigan a arătat că soții care suprimă în tăcere mînia lor decedează mai repede decît cei care se ceartă regulat. Iată un plan pentru rezolvarea oricărui conflict și trecerea la cel mai interesant: sexul de împăcare.

1. Nu te încăpățîna  întrerupe cearta singur

Furia provoacă o reacție fiziologică a corpului, crescînd ritmul cardiac, spune Walsh. Și în această stare de comunicare calmă și rațională, puteți uita. Dacă simțiți că motorul dvs. sa mutat la o viteză sporită, încercați să întrerupeți cearta  și, indiferent cît de sălbatic poate suna, mergeți puțin la o plimbare. «Explică prietenei tale, că dorești să aveți un dialog constructiv, iar acum nu sunteți în stare  să faceți acest lucru»,–  sfătuiește Walsh. Potrivit  spuselor ei, o plimbare vă va ajuta să vă liniștiți, oferind hormonilor de stres o ieșire fizică. Și după asta, probabil, problema va părea pentru ambii nu atît de serioasă.

2. Înțelege, care este cauza

Calmîndu-te, caută rădăcinile  problemei, dacă, desigur, nu ți-a spus-o în față. Află cu atenție, de ce s-a ofensat aleasa ta. Dacă problema este că ai înlocuit să petreci o seară cu ea, pentru o seară cu prietenii, atunci înseamnă  că se simte abandonată. Și dacă ea s-a năpustit asupra ta deoarece verificai corespondența în timpul mesei, atunci i se pare că o ignori.

3. Spune ce vrea ea să audă

Acum că știți exact ce anume o deranjează, încercați să opriți cearta imediat, sugerează Walsh. Spune: «Ascultă, îngrijorările tale sunt destul de logice, te înțeleg perfect. » Și adăugă o scuză pentru un cont echivalent. Frumusețea acestui truc este că funcționează chiar dacă există încă dezacorduri între voi: puteți crede că meritați să petreceți o seară împreună cu prietenii tăi, iar ea poate să se considere abandonată. Ambele sunt probleme reale, și niciunul dintre voi nu sa înșelat. Dar de multe ori, tot de ce ea are nevoie  –  este ca sentimentele ei să fie înțelese și apreciate. «Ea va înțelege că ați auzit-o, și aici se va termina totul, » – promite Walsh.

4. Apucă-te de ea și împacăte cu orice preț

Probabil știți, că sexul după  o ceartă ajută excelent să neteziți negativul. «Endorfinele, dopamina și oxitocina, produse în timpul sexului, balansează creșterea adrenalinei care a avut loc în timpul certei , –  explică expertul în relații de familie Paul Hockimeyer. – Așa că luați-o după un conflict și duceți-o în pat». Dacă încă mai aveți probleme nesoluționate, atunci după sex este timpul să puneți totul la locul său.

Sexul – cea mai bună metodă de a rezolva un conflict

Conform unui studiu publicat în revista Communication Monographs, orgasmul contribuie la conversații serioase, deoarece crește nivelul oxitocinei, care reduce stresul hormonului asociat cu sentimentul de încredere.

[poll id=”49″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *