Sănătate, Sport 343

Cum să lupți cu oboseala înainte de antrenament

15-4

Ciuda zilei, întrebarea actuală, ce se întreabă oricine, care măcar cumva se ocupă cu sportul. Deci, cum să te lupți cu oboseala înainte de antrenament?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci, este să te lupți cu scuzele de genul: „sunt prea obosit pentru exerciții”. Și să ții minte: anume antrenamentul îți oferă energie, somn bun și producția corectă de hormoni.

A fost efectuat un studiu, rezultatele căruia le cunoști, dar le-ai uitat probabil. Deci: este dovedit și confirmat faptul, că antrenamentul mărește nivelul de energie în organism și, în consecință, reduce oboseala. Astfel, exercițiile fizice periodice – sunt un mijloc excelent împotriva surmenării și oboselii cronice.

Așadar, dacă te simți obosit înainte de antrenament, trebuie să acționezi în conformitate cu punctele descrise mai jos.

№1

După serviciu – imediat în sala de fitness. Nu intra pe acasă, pentru că este ușor să te „lipești” de ecranul televizorului sau, întâmplător, să te ocupi cu altceva. Păstrează-te în formă și stai departe de deliciile divertismentuli la domiciliu.

№2

Antrenează-te dimineața. Mai ales dacă îți place să te trezești devreme. Dimineața este greu să fugi de antrenament sub pretextul oboselii. În plus, dimineața tu ești plin de energie, putere și, dacă ai noroc – chiar și bună dispoziție.

№3

Găsește-ți un partener. Unul dintre principalele avantaje de a avea un partener de antrenament – este suportul. Plus, partenerul potrivit îți va îndreapta creierii rapid și precis, dacă vei dori din nou să nu mergi la antrenament.

№4

Încearcă yoga. Se spune, că yoga este un mijloc excelent împotriva oboselii. Aceasta te va încărca cu energie și putere pentru întreaga zi. Poți practica yoga în orice moment al zilei. O opțiune excelentă pentru oamenii leneși, cărora nu le place să se încordeze cu antrenamente.

№5

Nu te ocupa în fiecare zi. Cea mai potrivită variantă – antrenează-te de trei ori pe săptămână. Nu trebuie să mai adaugi antrenamente – acestea nu te vor ajuta. Organismul are nevoie să se reînnoiască, iar în cazul lipsei de odihnă – poți câștiga o oboseală cronică, după care îți va fi dificil să te recuperezi.

№6

Schimbă hainele la locul de muncă. Aceasta poate suna prost și naiv, dar schimbarea hainelor încă la serviciu îți va ridica spiritul de sportivitate și, de asemenea, nu te va lăsa să sari peste antrenament. Fiindcă costumul trening îi va da creierului un indiciu, că acum se va întâmpla ceva inevitabil. Astfel, tu nu vei putea să te întorci din drumul spre sală.

№7

O minte obosită – nu un corp obosit. Simte diferența dintre oboseala fizică și mentală. Uneori, ele sunt foarte asemănătoare în manifestările sale și este dificil să le deosebești una de cealaltă. Dar, când lucrezi în birou, poți fi sigur, că tu obosești mental, nu fizic. Corpul tău dimpotrivă – este plin de energie și gata de a schimba creierul în rolul principal.

№8

Simte diferența. Întotdeauna păstrează în minte avantajele, pe care le obții, când faci fitness și culturism. Să mergi la sala de fitness/forță – aceasta nu este obligația ta, ci este avantajul tău. Avantajul față de alții, care nu fac acest lucru.

Concluzie

Oboseala nu este un motiv să nu mergi la antrenament. Fiindcă antrenamentul este cea mai bună soluție împotriva oboselii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *