Sănătate, Sex/Relații 771

CUM SĂ NU FII ȚINUT SUB PAPUC

man_henpeckedUna dintre cele mai mari temeri ale bărbaților – frica de a fi sub călcâiul elegant a femeii. Și atunci, la revedere libertate, nu te va întâlni acasă privirea credincioasă a femeii și nu vei auzi fraza blândă ”Da, iubitule!”, ca răspuns la declarațiile tale despre „sensul vieții”. Unui bărbat îi este dat de la natură să domine în relațiile de cuplu. El este capul familiei, apărătorul, susținătorul. De ce atunci tot mai des se întâmplă, că ”leul îngrozitor” devine o jucărie în lăbuțele unei ”bolognese”, cum să nu devii un bărbat ținut sub papuc?

CUM NOI DEVENIM NIȘTE BĂRBAȚI SUB PAPUC

După cum arată practica, noi devenim ținuți sub papuc, atunci când apreciem prea înalt calitățile partenerei noastre și, ca urmare, alegem un curs de purtare greșitOdată urcate pe piedestal, zeițele se transformă în niște creaturi capricioase și alintate, iar noi suntem gata pentru ele să uităm despre totul: prieteni, carieră, hobby-uri proprii. Așa începe calea amară înspre starea de a fi sub papuc.

Un scriitor, care a sedus multe leoaice mărețe cu experiență, ne-a dat o expresie sacramentală: ”Cu cât mai puțin iubim o femeie, cu atât mai mult ea ne place …”. Prin urmare, se poate presupune că există o dependență inversă. Dizolvându-ne în partenera noastră, încetăm să fim interesanți pentru adevărata fiică a Dianei-vânătoarea. Nu mai avem nevoie să fim captivați și cuceriți, iar în jur este atât de multă ”pradă” seducătoare. Dacă prietena noastră este frumoasă și mai ales, Doamne ferește, este inteligentă, ea are mereu în jurul ei o mulțime de admiratori, dintre care este liberă să aleagă pe oricine. Însă noi nu avem nici o alegere, pentru că îi aparținem ei în întregime, astfel interesul către noi este minim, ea nu prețuiește relația și nu se teme să o piardă.

În fiecare zi ea cere „noi isprăvi” în numele ei, noi dovezi a dragostei noastre. Și după ce le primește devine încă mai rece. Dăruindu-ne o mică parte din atenția ei, va lua ca răspuns de zece ori mai mult.

Desigur, acest comportament nu este caracteristic tuturor femeilor. Totuși, dacă doamnei îi place să manipuleze bărbații, mai devreme sau mai târziu, dintr-un ”trandafir fermecător” va deveni un ”măceș sălbatic înțepător”. Dacă chiar la începutul relației din partea ei vin prea multe cereri amestecate cu pretenții – acesta este un semnal de pericol! Când fata-manipulatorul observă măcar o dată că nu-i putem spune ”nu”, atunci își dă seama imediat cum anume poate ea să ne subjuge. Apropo, procesul lent (sau nu prea), prin care un bărbat adevărat se transformă într-un bărbat sub papuc, nu întotdeauna începe imediat, mai probabil că aceasta se va întâmpla în stadiul când relațiile vor deveni mai strânse.

învățăm să spunem ”nu”

Așadar, bărbaților, învățați să spuneți ”nu”, chiar și celor mai iubite fete, atunci când este cu adevărat necesar. Deosebit de important este ”marcarea teritoriului său” chiar la început. Și nu vă fie frică de despărțire. Omul care prețuiește cu adevărat relațiile, întotdeauna va putea înțelege punctul nostru de vedere. Dacă totuși, văzând că nu se primește ”să-și adâncească ghearele”, prădătoarea dezamăgită pleacă – nu fi trist, înseamnă că ”acea unica” te așteaptă înainte și când veți fi împreună, relațiile voastre vor fi cu adevărat puternice și armonioase.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *