Sex/Relații 535

Cum să nu te certi cu iubirea ta niciodată

Când apar probleme într-o relație, noi suntem obișnuiți să căutăm un compromis. Dar oare această metodă este întotdeauna eficientă? Acest articol este anume despre aceste cazuri: de ce, uneori, compromisurile pot distruge chiar și cea mai puternică relație.

Mi-a plăcut întotdeauna o parabolă despre relații.

— Noi ne certăm tot timpul… Înseamnă, că nu putem fi împreună, nu-i așa?
Tu iubești vișinele?
Da.
— Și tu scuipi sâmburele, atunci când mănânci vișine?
Desigur.
— Și în viață e la fel. Învață să scuipi sâmburii și, în același timp, să iubești vișinele.

Pentru niște relații puternice, este necesar să lucreze amândoi partenerii

Oamenii percep adesea relațiile în afară de acele obligații, care sunt atașate acestor relații. Ei doresc să obțină atenție, afecțiune și tandrețe, dar, atunci când apare o situație de criză, preferă să se retragă într-o parte, mai degrabă decât a rezolva problema.

În anul 2010, Dr. James McNulty, unul dintre cei mai renumiți experți în domeniul psihologiei familiei, a finalizat un studiu dedicat impactului problemelor asupra relațiilor.

Timp de zece ani McNulty a studiat 82 de cupluri, în ceea ce privește satisfacția lor de căsătoria lor. Până la sfârșitul studiului, cuplurile s-au împărțit în două grupuri.

Rezultatele studiului relațiilor anumitor perechi

În primul grup de perechi, nu numai că erau aproape complet absente certurile din cauza rutinei de acasă, dar exista și o întărire semnificativă a conexiunii spirituale și emoționale între oameni. Iar la al doilea grup de perechi problemele au crescut într-o criză sistematică, care se făcea în mod constant simțită, iar în unele cazuri chiar și a dus la divorț.

Motivul pentru această diferențe în rezultatele constă în răspunsul la întrebarea: „Cum rezolvați problemele, care apar?“

Perechile din al doilea grup au răspuns: „Dacă ne certăm, încercăm imediat să găsim un compromis care să satisfacă ambele părți“. Iar perechile din primul grup a dat acest răspuns: „Atunci când apare o problemă, noi încercăm să găsim cauza și să scăpăm de ea împreună, astfel încât să nu ne mai întoarcem la ea“.

 Concluzii și recomandări privind construirea relațiilor

Cu alte cuvinte, în primul grup de perechi oamenii au încercat să înțeleagă, ce anume nu-i place partenerului și să lucreze împreună pentru a depăși aceste probleme. Ei lucrau împreună, pentru a rezolva problema, prin sacrificarea intereselor lor unul pentru altul.

În al doilea grup de cupluri, ei pur și simplu determinau faptul certului, și apoi găseau o soluție, care le permitea să amelioreze certul. Cum se spune: „Noi am ajuns la un compromis!“ Pe de o parte, acest lucru înseamnă că a fost găsit o ieșire din situație, care este acceptabilă pentru ambii. Pe de altă parte – că nimeni nu are de gând să-și scimbe credințele și interesele sale. Din păcate, este imposibil să construiești relații pe termen lung în astfel de condiții.

Suntem cu toții pregătiți să căutăm soluții la problemele care apar într-o relație, dar nu suntem întotdeauna dispuși să facen sacrificii pentru a aduce aceasta dorință în acțiune.

În anul 2016 McNulty a efectuat un studiu, în care 135 de cupluri tinere au completat chestionare, unde au indicat standardele lor în căsătorie și împărtășeau cu partenerul său. Ca urmare, s-a constatat că, în cuplurile, în care ambii parteneri sunt dispuși să ridice continuu planșa într-o relație, lucrând asupra ei, respectul reciproc și dragostea doar creșteau mai mult și deveneau mai puternice.

Acest rezultat simplu demonstrează încă o dată: pentru ca relația să nu fie distrusă, este necesar nu numai să recunoașteți problema și să o acceptați. Este mult mai important de a ridica permanent standardele și de a decide împreună ce e de făcut în continuare. Pentru a realiza acest lucru, nu vă fie teamă să vorbiți despre ceea, ce ați dori să schimbați, și fiți întotdeauna gata să ascultați partenerul.

Concluzii

Scriitorul Safarli Elchin a spus:

Știu doar o singură cauză a distrugerii relațiilor, și aceasta nu este asociată cu o ștampilă în pașaport. Tăcerea. Totul începe cu ea.

Colaborați și fiți sinceri unul cu altul.

Baftă!

[poll id=”17″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *